|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | jordskokker Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  01-05-03 15:59
 | 
 |  | Endnu engang har jeg prøvet at bruge jordskokker i en suppe, og
 jeg kan slet ikke forlige mig med hverken duften eller smagen. Jeg kan slet
 ikke spise det.
 Det undrer mig at jeg ikke kan lide det, da jeg ellers kan lide det meste.
 Det undrer mig også at
 det er blevet populær rodfrugt, når den nu smager som den gør...
 I dag har jeg lavet jordskokke-karry suppe, den er heller i min smag!
 
 Er der nogen af jer andre, der har det på samme måde med
 jordskokker og i så fald kender I en måde man kan tilberede dem på
 så de ikke smager som jordskokker...
 (de skal jo bruges hvis de kommer indenfor døren!)
 
 Håber på gode ideer1
 
 MVH Bettina
 
 
 
 
 |  |  | 
  Hans Paulin (01-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  01-05-03 16:09
 | 
 |  | 
 
 Bettina Madsen wrote:
 >
 > Er der nogen af jer andre, der har det på samme måde med
 > jordskokker og i så fald kender I en måde man kan tilberede dem
 på
 > så de ikke smager som jordskokker...
 > (de skal jo bruges hvis de kommer indenfor døren!)
 
 ....jeg har kun prøvet at koge dem og spise dem med smør - samt
 skive dem fint, og lave en dressing med bla. ristet sesamolie -
 og begge dele synes jeg smager pragtfuldt...
 --
 Med venlig hilsen
 Hans
 
 
 
 
 |  |  | 
  Carina (01-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Carina
 | 
 Dato :  01-05-03 16:38
 | 
 |  | 
 > Bettina Madsen wrote:
 > >
 > > Er der nogen af jer andre, der har det på samme måde med
 > > jordskokker og i så fald kender I en måde man kan tilberede dem
 > på
 > > så de ikke smager som jordskokker...
 > > (de skal jo bruges hvis de kommer indenfor døren!)
 >
 Jeg plejer at bruge dem sammen med flødekartofler.
 
 Kartofler og jordskokker i en bradepande sammen med masser af revet
 parmesan, brødkrummer, frisk timian, fløde, salt og peber.
 
 VH
 Carina
 
 
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (01-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  01-05-03 23:23
 | 
 |  | Bettina Madsen skrev:
 
 > kender I en måde man kan tilberede dem på så de ikke
 > smager som jordskokker...
 
 Lav en svagt syrlig dressing af valnøddeolie, citronsaft, salt og
 peber.  Vask jordskokkerne grundigt, skræl dem eventuelt.  Og riv
 dernæst jordskokkerne på råkostjernet, så de papirstynde skiver
 daler direkte ned i dressingen, og lad dem marinere lidt.  Servér
 på en bund af fx rucola.  Uhm!
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
  Jesper Jensen (01-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jesper Jensen
 | 
 Dato :  01-05-03 23:54
 | 
 |  | On Thu, 1 May 2003 22:22:32 +0000 (UTC), Klaus Alexander Seistrup
 <spam@magnetic-ink.dk> wrote:
 >Lav en svagt syrlig dressing af valnøddeolie, citronsaft, salt og
 >peber.  Vask jordskokkerne grundigt, skræl dem eventuelt.  Og riv
 >dernæst jordskokkerne på råkostjernet, så de papirstynde skiver
 >daler direkte ned i dressingen, og lad dem marinere lidt.  Servér
 >på en bund af fx rucola.  Uhm!
 
 Kan varmt anbefales - har lavet den utallige gange siden sidst Klaus
 nævnte den ;)
 Ristede pinjekerner gør den ikke dårligere.
 
 Jesper.
 
 
 |  |  | 
   Bettina Madsen (02-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  02-05-03 06:40
 | 
 |  | Jesper Jensen wrote:
 > On Thu, 1 May 2003 22:22:32 +0000 (UTC), Klaus Alexander Seistrup
 > <spam@magnetic-ink.dk> wrote:
 >> Lav en svagt syrlig dressing af valnøddeolie, citronsaft, salt og
 >> peber.  Vask jordskokkerne grundigt, skræl dem eventuelt.  Og riv
 >> dernæst jordskokkerne på råkostjernet, så de papirstynde skiver
 >> daler direkte ned i dressingen, og lad dem marinere lidt.  Servér
 >> på en bund af fx rucola.  Uhm!
 >
 > Kan varmt anbefales - har lavet den utallige gange siden sidst Klaus
 > nævnte den ;)
 > Ristede pinjekerner gør den ikke dårligere.
 
 
 Det lyder også godt. Det må jeg prøve næste gang de kommer ind i køkkenet -
 de jordskokker!
 Det kan være at det er ved varmetilberedning at de ændrer smag -i den
 retning der går mod mine
 smagsløg!
 
 Tak for alle forslagene1
 
 MVH Bettina
 
 
 
 
 |  |  | 
  Sebastian Adorján Dy~ (02-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sebastian Adorján Dy~
 | 
 Dato :  02-05-03 16:21
 | 
 |  | 
 
            Hej Bettina
 Bettina Madsen <bma@SLET_MIGducktrucks.dk> wrote:
 > (de skal jo bruges hvis de kommer indenfor døren!)
 Seend dem straks til mig   ))))))
 > 
 > Håber på gode ideer1
 > 
 Hvad med i ovnen i skriver sammen med andre rod-ting, kartofler,
 gulerødder etc.
 /Sebastian
 > MVH Bettina
 -- 
 Sebastian Adorján Dyhr      --     sadyhr@mail.tele.dk      
 Jettesvej 3, 2. TH     --   http://home6.inet.tele.dk/sadyhr DK-8220  Brabrand - +45 86 25 10 50
            
             |  |  | 
  Janus Sandsgaard (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Janus Sandsgaard
 | 
 Dato :  17-05-03 20:40
 | 
 |  | 
 
            "Bettina Madsen" <bma@SLET_MIGducktrucks.dk> writes:
 > Endnu engang har jeg prøvet at bruge jordskokker i en suppe, og jeg
 > kan slet ikke forlige mig med hverken duften eller smagen. Jeg kan
 > slet ikke spise det.
 Hmmmmm.. smag og behag. Jeg lavede jordskokke-suppe for første gang
 for nogle uger siden, fordi Årstiderne lagde en opskrift på det med
 min grøntsagskasse.
 Hvsis du ikke kan lide suppen, hvad så med at spise dem rå, entel
 alene eller i tynde skiver i en salat. Jeg plejer at spise dem rå. Det
 er bedst.
 -j
 -- 
http://janus.dk jabber-id: janus@jabber.org
            
             |  |  | 
 |  |