|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | hvordan med grovere franskbrød Fra : René Hansen
 | 
 Dato :  25-04-03 10:29
 | 
 |  | Hej
 
 Jeg har med held forsøgt mig med en standard opskrift på franskbrød fra en
 af de flinke mennesker herinde. Det blev til 2 dejlige hvide brød.
 
 Nu kunne jeg så godt tænke mig brødet mere groft og sundt med fibre og korn
 i...... Hvad så ?
 
 Køber man bare en 5 kornsblanding og smider lidt i ? Hvor meget ? eller
 bruger man en helt anden opskrift ?
 
 Mvh
 
 
 René
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (25-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  25-04-03 10:42
 | 
 |  | René Hansen skrev:
 
 > Køber man bare en 5 kornsblanding og smider lidt i ?
 
 Det kan man godt, men man kan få større variation hvis man selv blander
 guf i.
 
 > Hvor meget ? eller bruger man en helt anden opskrift ?
 
 Man kan sagtens bruge sin sædvanlige yndlingsopskrift, og blot tilsætte
 de frø og det klid man bedst kan lide, men måske kan brødet trække en
 anelse mere vand hvis der kommes mange kerner i.
 
 Prøv fx at tilsætte 1 håndfuld havreklid, 1 håndfuld skårne rugkerner
 (som har ligget i blød natten over - gerne med lidt surdej) og 1 hånd-
 fuld hørfrø i en mængde dej svarende til 1-2 brød.  Det skulle gerne
 give en fornemmelse for den mængde før/klid der skal til at gøre et
 brød grovere.  Justér selv mængden og arten af det grove så det passer
 din egen smag.
 
 Generelt kan det betale sig at lægge korn - hvadenten det er hvede, rug
 eller noget helt tredje - i blød natten over.  Hørfrø kan osse sagtens
 tåle at ligge i blød.  Brug ca. det dobbelte volumen af vand, og hæld
 den overskydende væde fra inden kernerne blandes i dejen.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
  Bjarke Bundgaard (25-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  25-04-03 11:54
 | 
 |  | Nu ved jeg ikke hvilken mel du bruger - men der findes jo mel af vidt
 forskellig kvalitet og ernæring (Tjek tidligere indlæg i NG'en). Jeg bruger
 selv - så vidt muligt - mel fra Aurion, som jeg køber i specialforretninger.
 Det har gode bagevner og et højt næringsindhold, da det ikke er berøvet alle
 de vigtige olier m.m. i malingen af kornet.
 
 Bjarke
 
 
 
 
 |  |  | 
  René Hansen (25-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : René Hansen
 | 
 Dato :  25-04-03 12:22
 | 
 |  | Hej
 
 Jeg bruger 12% protein holdigt mel fra Spar.
 
 
 mvh  René
 
 
 "Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> skrev i en meddelelse
 news:b8b456$vjr$1@news.cybercity.dk...
 > Nu ved jeg ikke hvilken mel du bruger - men der findes jo mel af vidt
 > forskellig kvalitet og ernæring (Tjek tidligere indlæg i NG'en). Jeg
 bruger
 > selv - så vidt muligt - mel fra Aurion, som jeg køber i
 specialforretninger.
 > Det har gode bagevner og et højt næringsindhold, da det ikke er berøvet
 alle
 > de vigtige olier m.m. i malingen af kornet.
 >
 > Bjarke
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  sune vuorela (25-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : sune vuorela
 | 
 Dato :  25-04-03 12:33
 | 
 |  | En der kalder sig "René Hansen" <_lukather@get2net.dk> skrev:
 
 >Nu kunne jeg så godt tænke mig brødet mere groft og sundt med fibre og korn
 >i...... Hvad så ?
 
 Tag en håndfuld knækkede hvedekerner og en håndful løse ris og kog dem
 i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle ned. Bland dem i
 dit brød.
 
 Det er godt!
 
 Jeg har overrasket mange mennesker med at fortælle at der var ris i
 brødet.
 
 Venlig hilsen
 Sune - som er holdt op med at spise brød
 
 
 |  |  | 
  René Hansen (25-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : René Hansen
 | 
 Dato :  25-04-03 13:28
 | 
 |  | Hej Sune
 
 Det lyder godt nok specielt men det skal klart prøves. Knækkede hvedekerner
 skriver du. Købes de sådanne eller skal jeg gøre det selv. Er hvedekerner en
 typisk vare fra supermarked.
 
 Jeg er nybegynder som det sikkert ses.
 
 Til Klaus
 
 Du nævner havreklid rugkerner og hørfrø. du skriver en håndfuld af hver til
 1 - 2 brød. De skal helst ligge i dbl vand mængde natten over. Jeg vil helst
 bare gøre det lette og prøve ud med de ting de har på hylderne i
 supermarkedet. Det lyder måske lidt kedeligt ved det men KAN jeg finde de
 ting du nævner prøver jeg selvsagt det.
 
 Mit spørgsmål går nu på hvis jeg handler en kedelig 3 - 5 korns blanding vil
 du da lægge ud med 3 håndfulde ? Hvad er er håndfuld i din bog målsat ? 6
 spsk ?
 
 mvh  René
 
 
 
 
 "sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
 news:q37iavgmd1k0kmj7sepela2ieodu0hv7bs@4ax.com...
 > En der kalder sig "René Hansen" <_lukather@get2net.dk> skrev:
 >
 > >Nu kunne jeg så godt tænke mig brødet mere groft og sundt med fibre og
 korn
 > >i...... Hvad så ?
 >
 > Tag en håndfuld knækkede hvedekerner og en håndful løse ris og kog dem
 > i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle ned. Bland dem i
 > dit brød.
 >
 > Det er godt!
 >
 > Jeg har overrasket mange mennesker med at fortælle at der var ris i
 > brødet.
 >
 > Venlig hilsen
 > Sune - som er holdt op med at spise brød
 
 
 
 
 |  |  | 
   Klaus Alexander Seis~ (25-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  25-04-03 13:42
 | 
 |  | René Hansen skrev:
 
 > Du nævner havreklid rugkerner og hørfrø. du skriver en håndfuld af
 > hver til 1 - 2 brød. De skal helst ligge i dbl vand mængde natten
 > over. Jeg vil helst bare gøre det lette og prøve ud med de ting de
 > har på hylderne i supermarkedet. Det lyder måske lidt kedeligt ved
 > det men KAN jeg finde de ting du nævner prøver jeg selvsagt det.
 
 Hørfrø og havreklid kan du få i ethvert supermarked.  De fleste har nok
 osse rugkerner, omend knækkede (jeg synes at de skårne er pænere og
 mere ensartede - derfor vælger jeg altid skårne rugkerner, som altså
 kan fås rigtig mange steder).
 
 > Mit spørgsmål går nu på hvis jeg handler en kedelig 3 - 5 korns
 > blanding vil du da lægge ud med 3 håndfulde ?
 
 Ja, det kan da ikke gå helt galt (men prøv at kigge på kg-prisen for
 færdige blandinger).
 
 > Hvad er er håndfuld i din bog målsat ? 6 spsk ?
 
 Aner det ikke, jeg bager altid på slump, og bruger min hånd til at
 måle den slags - den er, øhm, lige ved hånden.  Hø, hø, ...  Jeg
 bruger vist str. 9 (eller er det 9½?) i handsker, hvis det hjælper.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
   sune vuorela (25-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : sune vuorela
 | 
 Dato :  25-04-03 14:23
 | 
 |  | En der kalder sig "René Hansen" <_lukather@get2net.dk> skrev:
 
 >Det lyder godt nok specielt men det skal klart prøves. Knækkede hvedekerner
 >skriver du. Købes de sådanne eller skal jeg gøre det selv. Er hvedekerner en
 >typisk vare fra supermarked.
 
 Knækkede hvedekerner er standardhyldevare i ihvertfald både føtex,
 brugsen, superbest og kvickly. Jeg er ikke sikker på om
 discountforretningerne har den slags.
 
 --
 Sune
 
 
 |  |  | 
 |  |