|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Mirabeller og hyben på den 118ende måde.. Fra : D. R. Sijm
 | 
 Dato :  18-04-03 06:26
 | 
 |  | Kære Gruppe,
 
 I syltesæsonen (ja, jeg ved god jeg er tidligt ude, men med 4000 m2 have
 hylder jeg paraolen; vær beredt) står jeg (blandt andre gode sager) i en
 sådan overflod af mirabeller (af god kvaliet) og hyben at jeg trænger til
 nye ideer for anvendelse:
 
 P.t. dækker jeg familiens årsforbrug af saftevand hvad angår
 mirabeller -plus jeg selvfølgelig fryser en masse til frugtgrød - jeg HAR
 prøvet at sylte dem..det dur ikke..der er for meget saft og for lidt kød..af
 samme årsag dur de heller ikke til at blive tørret.Jeg tænkte om de måske
 blev til en god vin? Og i så fald, hvilken type, nogen forslag?
 
 Hvad angår hyben, laver jeg saft og marmelade, andre forslag?
 
 mvh
 Dyveke
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Padmé Amidala (18-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé Amidala
 | 
 Dato :  18-04-03 08:15
 | 
 |  | 
 "D. R. Sijm" <dyveke@sandvej.dk> wrote in message
 news:b7o246$j56$1@sunsite.dk...
 > Kære Gruppe,
 >
 > I syltesæsonen (ja, jeg ved god jeg er tidligt ude, men med 4000 m2 have
 > hylder jeg paraolen; vær beredt) står jeg (blandt andre gode sager) i en
 > sådan overflod af mirabeller (af god kvaliet) og hyben at jeg trænger til
 > nye ideer for anvendelse:
 Hvad med at sende dem til mig    det var da en ny anvendelsesmåde...
 Vh
 Padmé Amidala
            
             |  |  | 
  Bo Warming (18-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  18-04-03 14:20
 | 
 |  | "D. R. Sijm" <dyveke@sandvej.dk> wrote in message
 news:b7o246$j56$1@sunsite.dk...
 > Kære Gruppe,
 >
 > I syltesæsonen (ja, jeg ved god jeg er tidligt ude, men med 4000 m2 have
 > hylder jeg paraolen; vær beredt) står jeg (blandt andre gode sager) i en
 > sådan overflod af mirabeller (af god kvaliet) og hyben at jeg trænger til
 > nye ideer for anvendelse:
 >
 > P.t. dækker jeg familiens årsforbrug af saftevand hvad angår
 > mirabeller -plus jeg selvfølgelig fryser en masse til frugtgrød - jeg HAR
 > prøvet at sylte dem..det dur ikke..der er for meget saft og for lidt
 kød..af
 > samme årsag dur de heller ikke til at blive tørret.Jeg tænkte om de måske
 > blev til en god vin? Og i så fald, hvilken type, nogen forslag?
 >
 > Hvad angår hyben, laver jeg saft og marmelade, andre forslag?
 
 Blommerne i min have lavede jeg i årevis  til marmelade med masser af sukker
 og husblas -min mors og mormors opskrift - - men arbejdet med at udstene var
 for træls
 
 Nu lægger jeg dem i solen på malertilddækningsfolie og når de er varme så et
 lag folie ovenpå og så smadrer jeg dem med hammer og hæl og fisker så
 stenene væk med fingrene og lar dem soltørre et døgn og kan så bruge meget
 mindre sukker og det fylder mindre og smager mere intenst.
 
 Alle forsøg på efter kogning at dekantere stenene fra - altså få dem til at
 gå til bunds - eller filtrere pr grov sigte har desværre virket dårligt
 
 Desuden spiser jeg  sjældent franskbrød med smør så jeg vil hellere have
 noget koncentreret marmelade med stærk smag, som jeg kan putte i havregryn
 med mælk, eller bruge som tilbehør til kød
 Husblas var for store husholdninger,  hvor det skulle strækkes og fortyndes
 og koste meget lidt.
 Købemarmelade er god og skal man købe frugt er det underskudsforretning at
 lave marmelade selv.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mads Thorning Peders~ (19-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  19-04-03 06:29
 | 
 |  | 
 "D. R. Sijm" <dyveke@sandvej.dk> skrev i en meddelelse
 news:b7o246$j56$1@sunsite.dk...
 > Hvad angår hyben, laver jeg saft og marmelade, andre forslag?
 
 Kan man ikke tørre dem og bruge dem til the?
 
 Mvh Mads
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |