|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Rød Safran Fra : Scorpmoon
 | 
 Dato :  10-04-03 00:48
 | 
 |  | Jeg købte et brev Rød Safran hos superbest, for 17 kr. Der er vel ikke mere
 end et par gram i. Det er ikke pulver, men stilkene inde fra blomsten. Det
 dufter meeget godt.
 
 Kunne godt tænke mig at vide lidt mere om blomsten. Kan man selv dyrke den
 og så høste måske? Hvordan tilbereder man mad med den. Lægger man blot
 stilkene oven på kødet, eller skal de choppes i små stykker? og hvor mange
 skal man bruge til et stykke kød.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mette Nylander Sørup (10-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup
 | 
 Dato :  10-04-03 18:58
 | 
 |  | 
 
 > Kunne godt tænke mig at vide lidt mere om blomsten. Kan man selv dyrke den
 > og så høste måske?
 
 Hej
 
 Safran er støvdragerne fra krokus. Om man selv lige kan dyrke det ved jeg
 faktisk ikke. Jeg har været så heldig, at min svigermor har hjembragt 50
 gram til mig fra Mombassa - ren luksus.
 
 Mvh.--
 Mette Nylander Sørup
 mette@countryfan.dk
 
 
 
 
 |  |  | 
  Scorpmoon (10-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Scorpmoon
 | 
 Dato :  10-04-03 19:08
 | 
 |  | > Safran er støvdragerne fra krokus. Om man selv lige kan dyrke det ved jeg
 > faktisk ikke. Jeg har været så heldig, at min svigermor har hjembragt 50
 > gram til mig fra Mombassa - ren luksus.
 
 Men hvordan tilbereder du med dem? Jeg prøvede bare at putte et par
 støvdragere oven på mit stykke kød mens det blev stegt, men det gav ik
 rigtig smag.. brugte ikke mange..
 
 Krokus? Det er da en almindelig blomst er det ikke?
 
 
 
 
 |  |  | 
   Mette Nylander Sørup (10-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup
 | 
 Dato :  10-04-03 19:28
 | 
 |  | 
 
 > Men hvordan tilbereder du med dem? Jeg prøvede bare at putte et par
 > støvdragere oven på mit stykke kød mens det blev stegt, men det gav ik
 > rigtig smag.. brugte ikke mange..
 >
 > Krokus? Det er da en almindelig blomst er det ikke?
 >
 
 Hej igen
 
 Safran er et krydderi, der ikke er den helt store smagsgiver. Det anvendes
 ofte i fiskeretter. Du kan også putte en lille smule ned til dine ris, mens
 de koger. Så får du flotte gule ris. Ved en søgning på google kommer der et
 væld af opskrifter frem, så det er bare at vælge.
 
 Mvh.
 --
 Mette Nylander Sørup
 mette@countryfan.dk
 
 
 
 
 
 |  |  | 
    Henning (11-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning
 | 
 Dato :  11-04-03 16:57
 | 
 |  | > Safran er et krydderi, der ikke er den helt store smagsgiver. Det anvendes
 > ofte i fiskeretter. Du kan også putte en lille smule ned til dine ris,
 mens
 > de koger. Så får du flotte gule ris. Ved en søgning på google kommer der
 et
 > væld af opskrifter frem, så det er bare at vælge.
 >
 > Mvh.
 > --
 > Mette Nylander Sørup
 
 Ja, det er mest for farvens skyld - og gurkemeje giver næsten samme farve,
 og koster næsten ingenting - *S*
 Henning
 
 
 
 
 |  |  | 
     JHR (11-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : JHR
 | 
 Dato :  11-04-03 17:24
 | 
 |  | 
 "Henning" <hlindeberg@FJERNdoktor.dk> skrev i en meddelelse
 news:b76ogs$2ih2$1@news.cybercity.dk...
 > Ja, det er mest for farvens skyld - og gurkemeje giver næsten samme farve,
 > og koster næsten ingenting - *S*
 > Henning
 
 Aaaargh!
 Hvordan kan man sige at safran ikke smager af noget, jeg er da hel vild med
 den lækre smag. Gurgemeje har en hel anden smag der slet ikke kan
 sammelignes med safran. Prøv at lave en paella med gurgemeje i stedet for
 safran, det er dælme noget kedeligt noget.
 
 Mhj
 Jeppe.
 
 
 
 
 |  |  | 
     Gitte Sørensen (11-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gitte Sørensen
 | 
 Dato :  11-04-03 17:25
 | 
 |  | 
 
            Fri, 11 Apr 2003 17:57:08 +0200, skrev "Henning"
 <hlindeberg@FJERNdoktor.dk> :
 >Ja, det er mest for farvens skyld - og gurkemeje giver næsten samme farve,
 >og koster næsten ingenting - *S*
 Til gengæld synes jeg, at gurkemeje har en besynderlig smag, som
 hurtigt kan blive for dominerende.
 -- 
 Gitte Sørensen
 Hjemmeside med bl.a. Galleri:     http://home.tiscali.dk/cgsorens Webshop med kosmetik & undertøj:  http://kosmetik-tak.dk Homeparty (kosmetik & undertøj):  http://gittes.dk |  |  | 
     Jan Bøgh (12-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  12-04-03 08:25
 | 
 |  | "Henning" <hlindeberg@FJERNdoktor.dk> wrote in message
 news:b76ogs$2ih2$1@news.cybercity.dk...
 
 > > Safran er et krydderi, der ikke er den helt store smagsgiver. Det
 anvendes
 > > ofte i fiskeretter. Du kan også putte en lille smule ned til dine ris,
 > mens
 > > de koger. Så får du flotte gule ris. Ved en søgning på google kommer der
 
 Tro ikke på Henning!
 
 God Safran smager i allerhøjeste grad af noget - men det egner sig ikke til
 at smide oven på kød, der skal steges.
 Safranris er et godt eksempel. Forskellige fiskesupper (bouillabaisse er
 kongen) og retter, hvor kogning benyttes frem for stegning, er gode bud.
 Vær opmærksom på at der er meget stor forskel på safran. Ofte er den safran,
 turister tager med hjem, noget hø. Er det en knust safran, er det
 sandsynligvis humbug, hvor der er tale om gurkemaje i stedet (salgsnavn:
 rissafran). Jeg har også ladet mig fortælle, at de støvdragere man ser, ofte
 er udnyttet en gang (ekstraktion eller lign?). Det sidste fik jeg fortalt af
 en tyrkisk dolmusudlejer, der selvfølgeligt havde en fætter, der solgte
 /ægte/ safran!
 Et check (det kan være eksperterne har noget bedre) som jeg synes ser ud til
 at virke er, at man tager en enkelt tråd og placerer den på noget fugtig hud
 (slik på håndryggen). Trænger der en gul farve ud fra den røde tråd har
 safrannen IMHO været i orden.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
      Henning (13-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning
 | 
 Dato :  13-04-03 15:14
 | 
 |  | 
 "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse news:3e97bee2$0$157>
 > Tro ikke på Henning!
 >
 > God Safran smager i allerhøjeste grad af noget
 
 Tja, det er vel.... en smagssag?
 Henning
 
 
 
 
 |  |  | 
       Anders (14-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders
 | 
 Dato :  14-04-03 09:08
 | 
 |  | 
 "Henning" <hlindeberg@FJERNdoktor.dk> skrev i en meddelelse
 news:b7br7n$1ic1$1@news.cybercity.dk...
 >
 > "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse news:3e97bee2$0$157>
 > > Tro ikke på Henning!
 > >
 > > God Safran smager i allerhøjeste grad af noget
 >
 > Tja, det er vel.... en smagssag?
 > Henning
 >
 
 
 Nej, det er det egentlig ikke.
 God safran HAR en meget karakteristisk og kraftig smag og duft, som ikke kan
 erstattes af andet.
 Der findes til gengæld utrolig meget falsk safran, og metoderne er kreative,
 ligefra rødt savsmuld til krondragere af andre blomster, farvet med
 frugtfarve osv. Fælles for dem alle er, at de ikke smager af noget,
 ihvertfald ikke af safran.
 
 Men om man kan lide safran eller ej, DET er en smagssag.
 
 SafrAnders
 
 
 
 
 |  |  | 
       Jan Bøgh (17-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  17-04-03 11:52
 | 
 |  | "Henning" <hlindeberg@FJERNdoktor.dk> wrote in message
 news:b7br7n$1ic1$1@news.cybercity.dk...
 >
 > "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse news:3e97bee2$0$157>
 > > Tro ikke på Henning!
 > >
 > > God Safran smager i allerhøjeste grad af noget
 >
 > Tja, det er vel.... en smagssag?
 
 Nej - ikke hvis man har nogenlunde intakte smagsløg.
 Om man så bryder sig om det eller ej, er sikkert en smagssag.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
        Scorpmoon (17-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Scorpmoon
 | 
 Dato :  17-04-03 16:27
 | 
 |  | > > Tja, det er vel.... en smagssag?
 >
 > Nej - ikke hvis man har nogenlunde intakte smagsløg.
 > Om man så bryder sig om det eller ej, er sikkert en smagssag.
 
 Ohh, det er næsten mere spændende at læse om det er en smagssag eller ej end
 det er at læse om "tirsdagsmad" :)
 
 
 
 
 |  |  | 
         Jan Bøgh (17-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  17-04-03 19:03
 | 
 |  | "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> wrote in message
 news:b7mh3o$tau$1@news.net.uni-c.dk...
 
 > Ohh, det er næsten mere spændende at læse om det er en smagssag eller ej
 end
 > det er at læse om "tirsdagsmad" :)
 
 Hwa' ?
 Jeg kan ikke lige se sammenhængen.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
          Henning (18-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning
 | 
 Dato :  18-04-03 07:45
 | 
 |  | At I gider!
 Læs Kejserens nye Klæder - og gurkemejemodstander ku jo læse på, hva der
 egentlig er i karry.
 H.
 
 "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse
 news:3e9eeb97$0$157$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> wrote in message
 > news:b7mh3o$tau$1@news.net.uni-c.dk...
 >
 > > Ohh, det er næsten mere spændende at læse om det er en smagssag eller ej
 > end
 > > det er at læse om "tirsdagsmad" :)
 >
 > Hwa' ?
 > Jeg kan ikke lige se sammenhængen.
 >
 > vh
 > Jan
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
           Ole Stigaard (18-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Stigaard
 | 
 Dato :  18-04-03 15:40
 | 
 |  | 
 "Henning" <hlindeberg@FJERNdoktor.dk> skrev i en meddelelse
 news:b7o6pu$2v5m$1@news.cybercity.dk...
 > At I gider!
 > Læs Kejserens nye Klæder - og gurkemejemodstander ku jo læse på, hva
 der
 > egentlig er i karry.
 Der er ingen gurkemeje i mine karrys.
 Har du selv prøvet at smage _ægte_ safran? Jeg har. Der er ikke megen
 lighed med gurkemeje ud over måske farven.
 P.S.: Det er en god skik at topcitere. Så kan man se, hvad du svarer på!
 Læse evt. http://www.usenet.dk/netikette/citatteknik.html mvh Ole S
            
             |  |  | 
            Ole Stigaard (18-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Stigaard
 | 
 Dato :  18-04-03 16:15
 | 
 |  | 
 "Ole Stigaard" <stigardNOSPAM@NOSPAM.dk> skrev i en meddelelse
 news:b7p2nd$660$1@dknews.tiscali.dk...
 > Der er ingen gurkemeje i mine karrys.
 
 Korrektion: Der er ikke gurkemeje i _alle_ mine karrys. Nogle er uden.
 
 Ole S
 
 
 
 
 |  |  | 
            Henning (19-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning
 | 
 Dato :  19-04-03 07:46
 | 
 |  | 
 "Ole Stigaard" <stigardNOSPAM@NOSPAM.dk> skrev i en meddelelse
 news:b7p2nd$660$1@dknews.tiscali.dk...
 >
 > P.S.: Det er en god skik at topcitere. Så kan man se, hvad du svarer på!
 > Læse evt. http://www.usenet.dk/netikette/citatteknik.html >
 > mvh Ole S
 Nu er jeg jo ikke HELT grøn i det  her, do - har du sæ'l kigget på dit link?
 Ellers er her et klip derfra:
 "Hvorfor svare nedenunder?
 Når der skrives almindelige breve, sker udvekslingen ved man skriver et helt
 nyt brev hver gang. Diskussioner på usenet foregår ofte ved at de enkelte
 dele af indlæggene diskuteres individuelt. For at holde styr på hvad der
 diskuteres, citeres der som regel et par linier af det relevante oplæg,
 hvorefter kommentaren indsættes.
 Fordelen ved dette er umiddelbar: En diskussion opsplittes i mere
 overskuelige dele, hvorved det bliver nemmere at tilkendegive enighed eller
 påpege uenighed, samt argumentere herfor. "
 Konklusion: Det er itt' nemt at gøre alle tilpas, vel?
 H.
            
             |  |  | 
             Ole Stigaard (19-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Stigaard
 | 
 Dato :  19-04-03 09:55
 | 
 |  | 
 "Henning" <hlindeberg@FJERNdoktor.dk> skrev i en meddelelse
 news:b7qr8c$2ja8$1@news.cybercity.dk...
 >
 > "Ole Stigaard" <stigardNOSPAM@NOSPAM.dk> skrev i en meddelelse
 > news:b7p2nd$660$1@dknews.tiscali.dk...
 > >
 > > P.S.: Det er en god skik at topcitere. Så kan man se, hvad du svarer
 på!
 > > Læse evt. http://www.usenet.dk/netikette/citatteknik.html > >
 > > mvh Ole S
 >
 > Nu er jeg jo ikke HELT grøn i det  her, do - har du sæ'l kigget på dit
 link?
 > Ellers er her et klip derfra:
 Ja, jeg har læst (og tror nok jeg har forstået budskabet i-) det.
 >
 > "Hvorfor svare nedenunder?
 > Når der skrives almindelige breve, sker udvekslingen ved man skriver
 et helt
 > nyt brev hver gang. Diskussioner på usenet foregår ofte ved at de
 enkelte
 > dele af indlæggene diskuteres individuelt. For at holde styr på hvad
 der
 > diskuteres, citeres der som regel et par linier af det relevante
 oplæg,
 > hvorefter kommentaren indsættes.
 >
 > Fordelen ved dette er umiddelbar: En diskussion opsplittes i mere
 > overskuelige dele, hvorved det bliver nemmere at tilkendegive enighed
 eller
 > påpege uenighed, samt argumentere herfor. "
 >
 Hvorledes har dette relevans for dit indlægs opbygning? Jeg kan ikke
 heraf læse, at man under nogen omstændigheder kan drage nytte af et
 bundcitat.
 > Konklusion: Det er itt' nemt at gøre alle tilpas, vel?
 > H.
 Hvor vil du hen?
 Dit indlæg indeholdt kun et bundcitat og en kommentar med din mening om
 denne diskussion (kejserens nye klæder) Da du ikke direkte kommenterer
 på indlægget burde du måske helt have ladet være med at citere fra det?
 Men denne diskussion er i hvert fald ikke lægere om mad. Skal vi ikke
 flytte den over i dk.admin.netikette, som jeg har sat X-FUT til?
 mvh Ole S
            
             |  |  | 
  Pia J (10-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pia J
 | 
 Dato :  10-04-03 20:41
 | 
 |  | Prøv at søge på "lussebullar" - så finder du en svensk opskrift på
 juleboller med safran. De er ret gode til varm kakao.
 
 :Pia
 
 
 
 |  |  | 
 |  |