| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Chilisovs Fra : Kaj | 
  Dato :  07-03-03 19:43 |  
  |   
            Normalt handler det om at koge dette her i ca. 20 min:
 
 Olie, tomatpuré på flaske, tørrede chili
 
 Men hvad kan man ellers putte i for at give det en mere interessant smag?
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ukendt (07-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  07-03-03 20:03 |  
  |   
            chilisovs? tomast sovs eller..?
 
 tomatsovs skal laves med frisketomater fra drivhuset.. Derfor kun tomatsovs
 om sommern ;) Også bliver det bedre og bedre jo længere det står...
 
 friske tomater
 en håndfuld organo
 hvidløg, løg
 Maggi-terning efter behov
 
 
 "Kaj" <asd@ladslasslsd.dk> skrev i en meddelelse
 news:b4ap30$jde$1@sunsite.dk...
 > Normalt handler det om at koge dette her i ca. 20 min:
 >
 > Olie, tomatpuré på flaske, tørrede chili
 >
 > Men hvad kan man ellers putte i for at give det en mere interessant smag?
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ukendt (07-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  07-03-03 20:04 |  
  |   
            > en håndfuld organo
 frisk fra køkkenhaven
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            crema (08-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : crema | 
  Dato :  08-03-03 10:17 |  
  |   
            Hvad skal du dog med en maggiterning?
 Natríumglutaminat høre ikke til i en chilisovs
 H
 
 "peet_dk" <nospam> skrev i en meddelelse
 news:3e68ecc2$0$135$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > > en håndfuld organo
 > frisk fra køkkenhaven
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Ukendt (08-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  08-03-03 19:29 |  
  |   
            > Hvad skal du dog med en maggiterning?
 > Natríumglutaminat høre ikke til i en chilisovs
 > H
 
 tjo.. høre lige så meget hjemme som salt gør
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kaj (07-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kaj | 
  Dato :  07-03-03 20:37 |  
  |   
            
 "peet_dk" <nospam> wrote in message
 news:3e68ec70$0$122$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > chilisovs? tomast sovs eller..?
 
 Tomatchilisovs
 
 > tomatsovs skal laves med frisketomater fra drivhuset.. Derfor kun
 tomatsovs
 > om sommern ;) Også bliver det bedre og bedre jo længere det står...
 >
 > friske tomater
 > en håndfuld organo
 > hvidløg, løg
 > Maggi-terning efter behov
 
 Dvs uden chili?
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Ukendt (08-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  08-03-03 10:25 |  
  |   
            > Dvs uden chili?
 
 Nå ja ;) Også chili efter behov. Hellere for lidt i starten så den ikke
 bliver for stærk.
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jan Bøgh (09-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jan Bøgh | 
  Dato :  09-03-03 11:03 |  
  |   
            "peet_dk" <nospam> wrote in message
 news:3e68ec70$0$122$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 
 > Maggi-terning efter behov
 
 Er det ikke lidt inkonsekvent efter det meget puritanske udgangspunkt?
 Jeg vil til enhver tid hellere have tomatsovs baseret på dåsetomater
 og tørret oregano og UDEN den terning, der for nylig i et idlæg så
 smukt blev beskrevet som en klump hærdet fedtstof med salt og
 natriumglutaminat.
 
 vh
 Jan
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           \\/\\/\\ M-Kc /\\/\\~ (08-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : \\/\\/\\ M-Kc /\\/\\~ | 
  Dato :  08-03-03 14:23 |  
  |   
            
 Massere af hvidløg, samt noget revet løg.
 
 > Men hvad kan man ellers putte i for at give det en mere interessant smag?
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kaj (08-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kaj | 
  Dato :  08-03-03 18:52 |  
  |   
            
 "\/\/\ M-Kc /\/\/" <maniac_kc@swirvemail.com> wrote in message
 news:3e69eed8$0$52153$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 >
 > Massere af hvidløg, samt noget revet løg.
 
 Det vil jeg forsøge. Takker!
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Renate Jacobsen (09-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Renate Jacobsen | 
  Dato :  09-03-03 13:04 |  
  |   
            
"Kaj" <asd@ladslasslsd.dk> skrev i en meddelelse
 news:b4ap30$jde$1@sunsite.dk...
 > Normalt handler det om at koge dette her i ca. 20 min:
 >
 > Olie, tomatpuré på flaske, tørrede chili
 >
 > Men hvad kan man ellers putte i for at give det en mere interessant smag?
 >
 Hejsa,
 Skulle muligheden byde sig, er det klart at fortrække frisk chili. Jeg ved
 godt, at de ikke altid er lette at få fingrene i. Jeg laver ofte chilisovsen
 med pureret serrano. Jeg har aldrig set serrano som frisk frugt i
 butikkerne, men man kan sagtens dyrke dem selv, hvis altså man er den
 lykkelige ejer at enten udestue eller drivhus.   
Som alternativ kan man bruge en **smule** fint hakket habanero. Den fåes
 ofte i Føtex eller Bilka, som frisk frugt. Husk gummihandsker under
 forarbejdelse.   ) Efter min mening bør man til gengæld holde sig langt
 fra disse smagsløse asiatiske chilier som oftes findes i grøntafdelingerne.
 Mvh. Renate
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kaj (09-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kaj | 
  Dato :  09-03-03 17:00 |  
  |   
            
"Renate Jacobsen" <renate@bgprint.dk> wrote in message
 news:3e6b2d98$0$160$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 Hej
 > Hejsa,
 >
 > Skulle muligheden byde sig, er det klart at fortrække frisk chili. Jeg ved
 > godt, at de ikke altid er lette at få fingrene i. Jeg laver ofte
 chilisovsen
 > med pureret serrano. Jeg har aldrig set serrano som frisk frugt i
 > butikkerne, men man kan sagtens dyrke dem selv, hvis altså man er den
 > lykkelige ejer at enten udestue eller drivhus.   
Det er jeg desværre ikke.
 > Som alternativ kan man bruge en **smule** fint hakket habanero. Den fåes
 > ofte i Føtex eller Bilka, som frisk frugt.
 Det vil jeg kigge efter   
> Husk gummihandsker under forarbejdelse.   )
 Nok en god idé   
> Efter min mening bør man til gengæld holde sig langt
 > fra disse smagsløse asiatiske chilier som oftes findes i
 grøntafdelingerne.
 Helt enig.
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kåre Nejmann (11-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kåre Nejmann | 
  Dato :  11-03-03 13:56 |  
  |   
            "Renate Jacobsen" <renate@bgprint.dk> wrote:
 
 >Skulle muligheden byde sig, er det klart at fortrække frisk chili.
 Eller måske (kombineret med) chili fra glas eller dåse. Det kunne fx.
 være chipottle, hvis man synes om den røgede smag.
 
 Desuden kunne man krydre med spidskommen samt sort, hvid og
 cayennepeber.
 
 Et skvæt øl eller en smule mørk chokolade kan også gøre store ting, og
 tilføje en anelse bitterhed. Chokoladen virker desuden jævnende, og ka
 tage 'spidsen' af chilien, hvis den er blevet for stærk.
 
 -- 
 Kåre
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Renate Jacobsen (11-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Renate Jacobsen | 
  Dato :  11-03-03 14:06 |  
  |   
            
"Kåre Nejmann" <post@kanFJERN_DETTE.dk> skrev i en meddelelse
 news:iimr6v0tsn054ks1fi4tqqbb1phu7tnmoh@4ax.com...
 > "Renate Jacobsen" <renate@bgprint.dk> wrote:
 >
 > >Skulle muligheden byde sig, er det klart at fortrække frisk chili.
 > Eller måske (kombineret med) chili fra glas eller dåse. Det kunne fx.
 > være chipottle, hvis man synes om den røgede smag.
 Chipottle har en *meget* særegen smag, men ganske rigtigt for dem der bryder
 sig om røgen   
Chili på glas eller dåse er i Danmark desværre af så ringe kvalitet, at det
 er til at græde over. :´-(
 Måske det bare er mig der er for kræsen, men alt af den slags er "syltet"
 ind i edikke....yak.
 > Desuden kunne man krydre med spidskommen samt sort, hvid og
 > cayennepeber.
 > Et skvæt øl eller en smule mørk chokolade kan også gøre store ting, og
 > tilføje en anelse bitterhed. Chokoladen virker desuden jævnende, og ka
 > tage 'spidsen' af chilien, hvis den er blevet for stærk.
 > --
 > Kåre
 Spidskommen er til gengæld rigtig lækker og en god idé at tilsætte
 chilisovs. Cayenne"peber" er også chili, og den laver man naturligvis også
 selv. *GG*
 Mvh. Renate
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Ukendt (11-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  11-03-03 17:24 |  
  |   
            > Måske det bare er mig der er for kræsen, men alt af den slags er "syltet"
 > ind i edikke....yak.
 
 Vi har drivhus og havde sidste år en chili plante. Den gav så meget så vi
 stadig har nogle tilbage. Og de midster ikke smagen af at have lægget i
 chili i 3/4 år (eller hvornår det nu var vi plukkede dem,) Så det er nok det
 samme problem som tidligere skrevet om i tråden, nemlig at det er "smagsløse
 asiatiske chilier" Fordi chilier taber af sig selv ikke smagen af eddike..
 
 Iøvrigt tror jeg også man kunne have sådan en plante til et "home made"
 drivhus. Evt. det drivhus-haløjsa de har i aldi i denne uge.(har smidt
 bladet ud, og kan ikke huske hvor stort det er) Den vi havde stod i en stor
 urtepotte i drivhuset. Og var ca. 1m høj, og fyldte 40-50xm i bredden. Men
 ligesom så mange andre planter findes der mange forskellige slags.
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jakob Bock (09-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jakob Bock | 
  Dato :  09-03-03 20:29 |  
  |  
 
            Kaj skrev:
 >> butikkerne, men man kan sagtens dyrke dem selv, hvis altså man er den
 >> lykkelige ejer at enten udestue eller drivhus.   
> 
 > Det er jeg desværre ikke.
 En sydvendt vindueskarm kan også gøre det.
 -- 
 Venlig hilsen
 Jakob Bock
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Renate Jacobsen (09-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Renate Jacobsen | 
  Dato :  09-03-03 21:07 |  
  |   
            
"Jakob Bock" <jakob.bock@mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:b4g4m8$nra$1@sunsite.dk...
 > Kaj skrev:
 >
 > >> butikkerne, men man kan sagtens dyrke dem selv, hvis altså man er den
 > >> lykkelige ejer at enten udestue eller drivhus.   
> >
 > > Det er jeg desværre ikke.
 >
 > En sydvendt vindueskarm kan også gøre det.
 >
 > --
 > Venlig hilsen
 > Jakob Bock
 Hejsa,
 Er du nu også her, Jacob    Vindueskarm til serrano? Hmm, mja...njaj..
 Serranoen bliver temmelig ranglet og lang. Det *kan* da lade sig gøre, men
 smuk er den i hvert fald ikke    Den vi i øvrigt *meget* gerne bindes op.
 Mvh. Renate
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Jakob Bock (09-03-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jakob Bock | 
  Dato :  09-03-03 21:49 |  
  |  
 
            Renate Jacobsen skrev:
 > Er du nu også her, Jacob    Vindueskarm til serrano? Hmm, mja...njaj..
 > Serranoen bliver temmelig ranglet og lang. Det *kan* da lade sig gøre, men
 > smuk er den i hvert fald ikke    Den vi i øvrigt *meget* gerne bindes op.
 Det er har ret i. Den er ikke den mest egnede chili til
 vindueskarmsdyrkning.
 -- 
 Venlig hilsen
 Jakob Bock
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |