| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Østerssauce!!!! Fra : zcully | 
  Dato :  25-02-03 20:02 |  
  |   
            Jeg faldte over denne mærkelige sauce forleden dag fra Santa
 Maria og blev nysgerrig (købte den godt nok ikke). Hvor kan man bruge den?
 Kunne da være interessant at prøve!!
 
 /Zcully
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Trine Kornum Christi~ (25-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  25-02-03 20:09 |  
  |  
 
            "zcully" <zcully@hotmail.com> writes:
 > Jeg faldte over denne mærkelige sauce forleden dag fra Santa
 > Maria og blev nysgerrig (købte den godt nok ikke). Hvor kan man bruge den?
 > Kunne da være interessant at prøve!!
 Østerssovs bruges i meget asiatisk madlavning. Det består af østers,
 majsstivelse og ofte karamel som farvestof. Det virker som en
 forstærker af de andre fødevarers smag og er en glimrende
 B12-vitaminkilde.
 Jeg bruger det tit til wokretter. Husk at der skal mindre salt i
 maden, når du bruger østerssovs.
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet! 
 http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com, billig overnatning i Nordjylland
 http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (25-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  25-02-03 20:23 |  
  |   
            Trine Kornum Christiansen skrev:
 
 > Østerssovs bruges i meget asiatisk madlavning. Det består af
 > østers, majsstivelse og ofte karamel som farvestof.
 
 Læs deklarationen grundigt.  Mange såkaldte østerssovse har aldrig
 set skyggen af en østers, men er ren kemi.
 
 
   // Klaus
 
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter Westh (25-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  25-02-03 20:20 |  
  |   
            "zcully" <zcully@hotmail.com> wrote in message
 news:3e5bbdc6$0$24715$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
 > Jeg faldte over denne mærkelige sauce forleden dag fra Santa
 > Maria og blev nysgerrig (købte den godt nok ikke). Hvor kan man bruge den?
 > Kunne da være interessant at prøve!!
 
 Den bruges nærmest som soyasauce, ikke ved bordet, men i madlavning, f.eks.
 wokretter. Er især god til oksekød og grønne grøntsager som squash, broccoli
 etc.
 
 MVH
 
 Peter
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bjarke Bundgaard (25-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard | 
  Dato :  25-02-03 20:58 |  
  |   
            Inden du kaster dig over Santa Maria's Østerssauce vil jeg da lige oplyse
 dig om, at i det thailandske supermarked i Istedgade kan man få flere gode
 varianter til rimelige penge. Santa Maria kan - i nødens stund - være
 udemærket, men de tager en ret hæftig overpris for en kvalitet der ikke
 bedre end de overnævnte. Jeg plejer at betale omkring 30 kroner for 600 ml
 og den skulle ifølge indholdsfortegnelsen kun indeholde østersekstrat,
 sukker, salt, soja bønner, hvede, maizena og konserveringsmiddel....
 
 Østerssauce er i øvrigt en af de vigtigste ingredienser i min absolute
 thailandske ynglingsret: stegt kylling med kashewnødder.
 
 Stegt Kylling med Kashew
 
 Kyllinglår eller bryst. Fri for ben
 Kashewnødder
 Østerssauce
 Løg
 Maizena
 Fiskesauce
 Olie
 
 Sæt kashewnødderne i blød i en times tid. Skær kyllingen ud i tern. Vend dem
 i maizena. Lynsteg dem og ta' dem af wokken. Skyl wokken og rist
 kashewnødderne og ta' dem ligeledes fra wokken. Lynsteg løgene til de er
 bløde. Hæld kyllingestykkerne og nødder tilbage i wokken og tilsæt masser
 (!) af østersauce. Smag til med fiskesauce. Servér med jasmin ris....
 
 Bjarke
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           hansen (26-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : hansen | 
  Dato :  26-02-03 11:16 |  
  |   
            Lyder lækkert! Hvor køber man fiskesauce?
 
 
 "Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> skrev i en meddelelse
 news:b3ghrs$1mkp$1@news.cybercity.dk...
 > Inden du kaster dig over Santa Maria's Østerssauce vil jeg da lige oplyse
 > dig om, at i det thailandske supermarked i Istedgade kan man få flere gode
 > varianter til rimelige penge. Santa Maria kan - i nødens stund - være
 > udemærket, men de tager en ret hæftig overpris for en kvalitet der ikke
 > bedre end de overnævnte. Jeg plejer at betale omkring 30 kroner for 600 ml
 > og den skulle ifølge indholdsfortegnelsen kun indeholde østersekstrat,
 > sukker, salt, soja bønner, hvede, maizena og konserveringsmiddel....
 >
 > Østerssauce er i øvrigt en af de vigtigste ingredienser i min absolute
 > thailandske ynglingsret: stegt kylling med kashewnødder.
 >
 > Stegt Kylling med Kashew
 >
 > Kyllinglår eller bryst. Fri for ben
 > Kashewnødder
 > Østerssauce
 > Løg
 > Maizena
 > Fiskesauce
 > Olie
 >
 > Sæt kashewnødderne i blød i en times tid. Skær kyllingen ud i tern. Vend
 dem
 > i maizena. Lynsteg dem og ta' dem af wokken. Skyl wokken og rist
 > kashewnødderne og ta' dem ligeledes fra wokken. Lynsteg løgene til de er
 > bløde. Hæld kyllingestykkerne og nødder tilbage i wokken og tilsæt masser
 > (!) af østersauce. Smag til med fiskesauce. Servér med jasmin ris....
 >
 > Bjarke
 >
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Kevin Edelvang (26-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kevin Edelvang | 
  Dato :  26-02-03 11:19 |  
  |   
            hansen wrote:
 
 > Lyder lækkert! Hvor køber man fiskesauce?
 
 I enhver asiatisk butik.
 
 Det er den grundlæggende måde at salte mad på i mange asisatiske lande
 (Filipinerne, Thailand m.fl.).
 
 --
 Mvh
 Kevin Edelvang
 "Haben Sie mehrere Päpste?"
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |