| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Kanel og rosiner i Bagels Fra : Martin Hammer | 
  Dato :  18-02-03 18:42 |  
  |   
            Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig 
 vellykket skulle jeg mene.
 Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner. Hvor 
 meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca. 1½dl vand, 
 samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?
 
 På forhånd tak,
 Martin Hammer
 
 
 -- 
 Martin Hammer
 Aalborg University, AUC
 Group B117
 Badehusvej 13
 DK-9000
 Aalborg
 mahj0232@but.auc.dk
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bjarke Bundgaard (18-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard | 
  Dato :  18-02-03 19:09 |  
  |   
            
 "Martin Hammer" <mahj0232@but.auc.dk> wrote in message
 news:b2tr8o$lp1$1@sunsite.dk...
 > Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
 > vellykket skulle jeg mene.
 > Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner. Hvor
 > meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca. 1½dl vand,
 > samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
 > 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?
 
 Du må da lige fortælle os din opskrift ! ;)
 Jeg er da interesseret i hvordan du lavede dem i det hele taget. Fortæl,
 fortæl...
 
 Bjarke
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bettina Madsen (18-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bettina Madsen | 
  Dato :  18-02-03 21:54 |  
  |   
            Bjarke Bundgaard wrote:
 > "Martin Hammer" <mahj0232@but.auc.dk> wrote in message
 > news:b2tr8o$lp1$1@sunsite.dk...
 >> Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
 >> vellykket skulle jeg mene.
 >> Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner.
 >> Hvor meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca.
 >> 1½dl vand, samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
 >> 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?
 
 Jeg synes 2 tsk lyder meget fornuftigt til den portion.
 Du må prøve dig frem.
 Jeg er også interesseret i opskriften...
 
 Bettina
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bettina Madsen (18-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bettina Madsen | 
  Dato :  18-02-03 21:54 |  
  |   
            Bjarke Bundgaard wrote:
 > "Martin Hammer" <mahj0232@but.auc.dk> wrote in message
 > news:b2tr8o$lp1$1@sunsite.dk...
 >> Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
 >> vellykket skulle jeg mene.
 >> Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner.
 >> Hvor meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca.
 >> 1½dl vand, samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
 >> 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?
 
 Jeg synes 2 tsk lyder meget fornuftigt til den portion.
 Du må prøve dig frem.
 Jeg er også interesseret i opskriften...
 
 Bettina
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Martin Hammer (18-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Martin Hammer | 
  Dato :  18-02-03 23:03 |  
  |   
            På opfordring bringer jeg her opskriften på Hvedebagels:
 
 * 15 g gær
 * 2 tsk maltekstrakt (Kan fås i helsekost butikker)
 * 1½ dl lunkent vand
 * 300 g proteinrigt hvedemel (det billige fungere ok)
 * 1 tsk salt
 * 2 spsk olie
 * 1 spsk maltekstrakt til skoldning
 * 1 æggehvide med 1 spsk koldt vand til pensling
 * evt. drys
 
 1. Vand, gær og maltekstrakt røres sammen i en skål.
 
 2. Mel og salt hældes i en skål. Der laves en hulning og gærblandingen 
 og olien hældes heri. Der æltes med hænderne i en 10 minutter til dejen 
 er blød og elastisk.
 
 3. Lad dejen hæve i en god time, til dobbelt størrelse.
 
 4. Del dejen i 8-10 stykker, tril dem til boller og lad dem hvile under 
 klæde i 5 min.
 
 5. Tryk "bollerne" flade og lav et hul i midten med en finger (det skal 
 være forholdvis stort pga. hævningen) Lad disse hvile endnu 10 minutter.
 
 6. Tænd ovnen på 220 grader. Sæt en bred gryde med vand og maleekstrakt 
 over. Der skal være vand nok til at bagelsene kan dækkes. Efter vandet 
 har kogt holdes temperaturen lige under kogepunktet. Bagelsene skoldes i 
   vandet først 1 min. på den ene side, dernæst ½ min. på den anden. Lad 
 dem hvile på et klæde et par min.
 
 7. Stryg bagels med blanding af æggehvide og mælk, og kom dem derefter i 
 ovnen. Bag dem 30 minutter, eller til de er mørkt gyldne.
 
 Jeg har blot at sige god fornøjelse.
 Jeg vil prøve mig med rosiner (ca. 100 g) og 2 tsk kanel næste gang.
 Hilsner,
 Martin Hammer
 
 
 
 Martin Hammer wrote:
 > Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig 
 > vellykket skulle jeg mene.
 > Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner. Hvor 
 > meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca. 1½dl vand, 
 > samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
 > 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?
 >
 > På forhånd tak,
 > Martin Hammer
 > 
 > 
 
 
 -- 
 Martin Hammer
 Aalborg University, AUC
 Group B117
 Badehusvej 13
 DK-9000
 Aalborg
 mahj0232@but.auc.dk
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Sebastian Adorján Dy~ (19-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Sebastian Adorján Dy~ | 
  Dato :  19-02-03 23:19 |  
  |  
 
            Hej Martin
 Martin Hammer <mahj0232@but.auc.dk> wrote:
 > Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
 > vellykket skulle jeg mene.
 Det skulle det da også gerne. Det er jo fra jøderne, at vi
 (amerikanerne) har dem ,-)
 > Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner. Hvor
 > meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca. 1½dl vand,
 > samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
 > 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?
 Det kommer jo an på, hvor godt du kan lide kanelsmagen; jeg kan godt, og
 ville sikkert bruge det dobbelte ;-=)
 /Sebastian
 > 
 > På forhånd tak,
 > Martin Hammer
 -- 
 Sebastian Adorján Dyhr      --     sadyhr@mail.tele.dk      
 Jettesvej 3, 2. TH     --    http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220  Brabrand - +45 86 25 10 50
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Niels L. (22-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Niels L. | 
  Dato :  22-02-03 15:29 |  
  |   
            
 "Martin Hammer" <mahj0232@but.auc.dk> skrev i en meddelelse
 news:b2tr8o$lp1$1@sunsite.dk...
 > Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
 > vellykket skulle jeg mene.
 > Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner. Hvor
 > meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca. 1½dl vand,
 > samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
 > 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?
 >
 > På forhånd tak,
 > Martin Hammer
 >
 >
 > --
 > Martin Hammer
 > Aalborg University, AUC
 > Group B117
 > Badehusvej 13
 > DK-9000
 > Aalborg
 > mahj0232@but.auc.dk
 
 Hejsa...
 
 Jeg tror du skal nøjes med én teskefuld kanel....ellers kommer det til at
 smage MEGET af kanel!
 
 Hilsner...
               Niels L.
 
 
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |