| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | opskrift på chokolade Fra : Scorpmoon | 
  Dato :  09-02-03 21:21 |  
  |   
            Prisen på chokolade ser ud til at stige..
 
 Det var først her for nyligt jeg undrede mig over at jeg aldrig har set en
 kakaobønne før..
 
 Nu undrer jeg mig over hvordan man egentlig laver chokolade.. Jeg vil gerne
 prøve at lave det helt fra bunden. Mit gæt er noget med kakao, smør og
 sukker? Kan ikke umiddelbart finde en opskrift.. google vil hellere vise
 opskrifter hvor man bruger chokolade.
 
 I kvickly kan man købe 2 typer af kakao, men er de af god kvalitet?
 
 Jeg ville gerne have en opskrift/vejledning i at lave chokolade. Ganske
 almindelig mørk chokolade i brikker.
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Gitte Sørensen (09-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gitte Sørensen | 
  Dato :  09-02-03 21:35 |  
  |  
 
            Sun, 9 Feb 2003 21:20:34 +0100, skrev "Scorpmoon"
 <scorpmoon@yahoo.com> :
 >Nu undrer jeg mig over hvordan man egentlig laver chokolade.. Jeg vil gerne
 >prøve at lave det helt fra bunden. Mit gæt er noget med kakao, smør og
 >sukker? Kan ikke umiddelbart finde en opskrift.. google vil hellere vise
 >opskrifter hvor man bruger chokolade.
 Det er ikke så ligetil at lave chokolade selv.
 Der har tidligere været en diskussion om emnet her i gruppen.
 Prøv at bruge søgestrengen ["lave chokolade selv"] i Google Groups, så
 kan du læse tråden fra tidligere, hvor der bl.a. er nogle gode
 beskrivelser af processen.
 -- 
 Gitte Sørensen
 Hjemmeside med bl.a. Galleri:      http://home.tiscali.dk/cgsorens
Webshop med kosmetik & undertøj:   http://kosmetik-tak.dk
Homeparty (kosmetik & undertøj):   http://gittes.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Scorpmoon (09-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Scorpmoon | 
  Dato :  09-02-03 21:49 |  
  |  
 
            > Det er ikke så ligetil at lave chokolade selv.
 > Der har tidligere været en diskussion om emnet her i gruppen.
 > Prøv at bruge søgestrengen ["lave chokolade selv"] i Google Groups, så
 > kan du læse tråden fra tidligere, hvor der bl.a. er nogle gode
 > beskrivelser af processen.
 Ahh jeg tænkte det nok.. Hvor træls at man skal have en hel fabrik for at
 lave det som smager godt   
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kåre Nejmann (10-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kåre Nejmann | 
  Dato :  10-02-03 16:44 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (10-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  10-02-03 00:36 |  
  |   
            Scorpmoon skrev:
 
 > Jeg ville gerne have en opskrift/vejledning i at lave chokolade.
 > Ganske almindelig mørk chokolade i brikker.
 
 Det kan jeg ikke hjælpe dig med, men jeg kan fortælle dig hvordan
 man laver noget der smager præcist som Eiskonfekt, og det ligger
 tæt op ad dit eget gæt på kakao, smør og sukker.
 
 Nuke noget smør i mikrobølgeovnen til det er blødt, men ikke helt
 smeltet.  Tilsæt 1-2 tsk god kakao pr. spsk smør og rør godt rundt.
 Tilsæt nu piskefløde dråbevis, idet der hele tiden røres rundt, til
 massen har en pæn farve.  Tilsæt så sødemiddel (jeg plejer at bruge
 24 dråber "Flydende SØD" til 1½ spsk smør, men man kan givetvis osse
 bruge sukker) og rør godt rundt.  Lad massen afkøle i køleskabet.
 
 Hvis denne "chokolade" er for blød i konsistensen efter din smag,
 kan du erstatte noget af smørret med kokosolie ("Palmin") eller
 kakaosmør.
 
 
   // Klaus
 
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Scorpmoon (10-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Scorpmoon | 
  Dato :  10-02-03 05:52 |  
  |   
            Hej Klaus,
 
 Tak for opskriften, men det jeg er ude efter er faktisk chokoladen.
 
 Det at folk siger det er umuligt at lave selv har kun pirret min
 nysgerrighed. Det kan da umuligt være umuligt..
 
 Det jeg tænker er nok mere om opskriften er en velbevaret hemmelighed holdt
 tæt til kroppen af multinationale selskaber? Ligesom coca cola.
 
 Jeg tænkte bare... en Kakaobønne må vel være noget lignende kaffebønner,
 forskellige sorter og måder at riste på.. Nu er kaffebrygning jo en temmelig
 kompliceret sag, og der kræves dyre maskiner til at fremstille det
 ordentligt.
 
 Hvis jeg så ikke kan lave chokolade helt fra chokoladetræet, hvor langt
 tilbage i processen kan jeg så komme? Nu nævner du kakaosmør.. Hvor får man
 det henne? og hvad skal der gøres ved kakaosmøret før det bliver til
 chokolade?
 
 Hvad med kakao.. hvordan bliver kakao til kakaosmør.. Har kakao ikke været
 igennem alle de komplicerede processer med ristning og sådan?
 
 For nyligt købte jeg en plade Max Havelaar chokolade i Kvickly.. Wow det er
 noget andet end det sukkerstads Toms og alle andre producerer.. Virkelig en
 udsøgt fornøjelse... men også hamrende dyr..
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Morten Wartou (10-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Morten Wartou | 
  Dato :  10-02-03 08:28 |  
  |   
            "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> skrev i en meddelelse
 news:b27b5g$n0q$1@news.net.uni-c.dk...
 
 > For nyligt købte jeg en plade Max Havelaar chokolade i Kvickly.. Wow det
 er
 > noget andet end det sukkerstads Toms og alle andre producerer.. Virkelig
 en
 > udsøgt fornøjelse... men også hamrende dyr..
 
 Hvis du vil have en rigtig udsøgt fornøjelse, skal du prøve Valrhona Guanaja
 og Caraïbe (Caraïbe fås med og uden nødder, tag den uden) - jeg har ikke
 villet røre Toms og andre underlødige produkter siden. Det snedige er, at
 man har rigeligt i et par stykker (75 gram i en plade, 10 stykker) hvis man
 spiser den korrekt. Korrekt spisning af meget mørk Valrhona: bid et lille
 bitte (jeg mener det, lille bitte) stykke af, og lad det ligge og smelte på
 tungen. Uhm. Valrhona fås bl.a. i Irma, og koster 25 kroner pr. plade. En
 rigtigt god chokolade er et nydelsesmiddel, ikke slik.
 
 
 
 Med venlig hilsen,
 
     Morten Wartou
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Padmé (10-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Padmé | 
  Dato :  10-02-03 17:35 |  
  |   
            
 "Morten Wartou" <donteventryspammingme@lokum.nu> wrote in message
 news:VvI1a.6$oQ1.2@news.get2net.dk...
 > "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> skrev i en meddelelse
 > news:b27b5g$n0q$1@news.net.uni-c.dk...
 >
 > > For nyligt købte jeg en plade Max Havelaar chokolade i Kvickly.. Wow det
 > er
 > > noget andet end det sukkerstads Toms og alle andre producerer.. Virkelig
 > en
 > > udsøgt fornøjelse... men også hamrende dyr..
 >
 > Hvis du vil have en rigtig udsøgt fornøjelse, skal du prøve Valrhona
 Guanaja
 > og Caraïbe (Caraïbe fås med og uden nødder, tag den uden) - jeg har ikke
 
 
 Hvor har du fået fat i Caraïbe henne?
 
 
 
 > villet røre Toms og andre underlødige produkter siden. Det snedige er, at
 > man har rigeligt i et par stykker (75 gram i en plade, 10 stykker) hvis
 man
 > spiser den korrekt. Korrekt spisning af meget mørk Valrhona: bid et lille
 > bitte (jeg mener det, lille bitte) stykke af, og lad det ligge og smelte
 på
 > tungen. Uhm. Valrhona fås bl.a. i Irma, og koster 25 kroner pr. plade. En
 > rigtigt god chokolade er et nydelsesmiddel, ikke slik.
 >
 >
 >
 > Med venlig hilsen,
 >
 >     Morten Wartou
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Morten Wartou (10-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Morten Wartou | 
  Dato :  10-02-03 21:52 |  
  |   
            > > Hvis du vil have en rigtig udsøgt fornøjelse, skal du prøve Valrhona
 > Guanaja
 > > og Caraïbe (Caraïbe fås med og uden nødder, tag den uden) - jeg har ikke
 > Hvor har du fået fat i Caraïbe henne?
 
 Så sent som i dag købte jeg en bunke Caraïbe (og Guanaja:) i Estate
 Kaffebar, Gl. Kongevej 1, København V. Jeg har også fået min lokale Irma til
 at have den (Irma City ved Vesterbro torv) (før havde de kun den med
 nødder). Jeg har dog været i flere Irmaer hvor de har Caraïbe, så jeg har
 ikke indtryk af, at det er svært at finde.
 
 
 Med venlig hilsen,
 
     Morten Wartou
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Padmé (11-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Padmé | 
  Dato :  11-02-03 05:41 |  
  |   
            
 "Morten Wartou" <rememberthatthiswilljustberejected_morten@wartou.dk> wrote
 in message news:zhU1a.4218$Dq5.1790@news.get2net.dk...
 > > > Hvis du vil have en rigtig udsøgt fornøjelse, skal du prøve Valrhona
 > > Guanaja
 > > > og Caraïbe (Caraïbe fås med og uden nødder, tag den uden) - jeg har
 ikke
 > > Hvor har du fået fat i Caraïbe henne?
 >
 > Så sent som i dag købte jeg en bunke Caraïbe (og Guanaja:) i Estate
 > Kaffebar, Gl. Kongevej 1, København V. Jeg har også fået min lokale Irma
 til
 > at have den (Irma City ved Vesterbro torv) (før havde de kun den med
 > nødder). Jeg har dog været i flere Irmaer hvor de har Caraïbe, så jeg har
 > ikke indtryk af, at det er svært at finde.
 
 Herligt, det vil jeg prøve næste gang jeg er i kbh.... for jeg har ikke set
 det i odense..
 
 Padmé
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Morten Wartou (11-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Morten Wartou | 
  Dato :  11-02-03 11:15 |  
  |  
 
            "Padmé" <gsagae@geagnhwo.com> wrote in message
 news:3e487ef6$0$126$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > > > Hvor har du fået fat i Caraïbe henne?
 > > Så sent som i dag købte jeg en bunke Caraïbe (og Guanaja:) i Estate
 > > Kaffebar, Gl. Kongevej 1, København V. Jeg har også fået min lokale Irma
 > til
 > > at have den (Irma City ved Vesterbro torv) (før havde de kun den med
 > > nødder). Jeg har dog været i flere Irmaer hvor de har Caraïbe, så jeg
 har
 > > ikke indtryk af, at det er svært at finde.
 > Herligt, det vil jeg prøve næste gang jeg er i kbh.... for jeg har ikke
 set
 > det i odense..
 Ah - Odense. På importørens hjemmeside ( www.chokolade-compagniet.dk) opgives
 følgende forhandlere:
 H.J. Hansen, Vestergade 97, Odense, 66 11 83 83 (også postordre) Kaffe &
 Thehuset, Vintapperstæde 49, Odense, 66 17 72 27
 Prøv dem.
 Med venlig hilsen,
     Morten Wartou
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                 Padmé (12-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Padmé | 
  Dato :  12-02-03 05:57 |  
  |  
 
            Jeg takker mange gange :)
 Padmé
 "Morten Wartou" <morten_youmustremovetoreply@wartou.dk> wrote in message
 news:N442a.264$r12.165@news.get2net.dk...
 > "Padmé" <gsagae@geagnhwo.com> wrote in message
 > news:3e487ef6$0$126$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > > > > Hvor har du fået fat i Caraïbe henne?
 > > > Så sent som i dag købte jeg en bunke Caraïbe (og Guanaja:) i Estate
 > > > Kaffebar, Gl. Kongevej 1, København V. Jeg har også fået min lokale
 Irma
 > > til
 > > > at have den (Irma City ved Vesterbro torv) (før havde de kun den med
 > > > nødder). Jeg har dog været i flere Irmaer hvor de har Caraïbe, så jeg
 > har
 > > > ikke indtryk af, at det er svært at finde.
 > > Herligt, det vil jeg prøve næste gang jeg er i kbh.... for jeg har ikke
 > set
 > > det i odense..
 >
 > Ah - Odense. På importørens hjemmeside ( www.chokolade-compagniet.dk)
opgives
 > følgende forhandlere:
 >
 > H.J. Hansen, Vestergade 97, Odense, 66 11 83 83 (også postordre) Kaffe &
 > Thehuset, Vintapperstæde 49, Odense, 66 17 72 27
 >
 > Prøv dem.
 >
 >
 > Med venlig hilsen,
 >
 >     Morten Wartou
 >
 >
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Scorpmoon (11-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Scorpmoon | 
  Dato :  11-02-03 05:29 |  
  |   
            > Hvis du vil have en rigtig udsøgt fornøjelse, skal du prøve Valrhona
 Guanaja
 > og Caraïbe (Caraïbe fås med og uden nødder, tag den uden) - jeg har ikke
 > villet røre Toms og andre underlødige produkter siden. Det snedige er, at
 > man har rigeligt i et par stykker (75 gram i en plade, 10 stykker) hvis
 man
 > spiser den korrekt. Korrekt spisning af meget mørk Valrhona: bid et lille
 > bitte (jeg mener det, lille bitte) stykke af, og lad det ligge og smelte
 på
 > tungen. Uhm. Valrhona fås bl.a. i Irma, og koster 25 kroner pr. plade. En
 > rigtigt god chokolade er et nydelsesmiddel, ikke slik.
 
 Hmm tror ik Irma findes i det mørke Jylland..
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Morten Wartou (11-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Morten Wartou | 
  Dato :  11-02-03 22:36 |  
  |  
 
            "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> skrev i en meddelelse
 news:b29u65$ue4$1@news.net.uni-c.dk...
 > > Hvis du vil have en rigtig udsøgt fornøjelse, skal du prøve Valrhona
 > Guanaja
 > > og Caraïbe (Caraïbe fås med og uden nødder, tag den uden) - jeg har ikke
 > > villet røre Toms og andre underlødige produkter siden. Det snedige er,
 at
 > > man har rigeligt i et par stykker (75 gram i en plade, 10 stykker) hvis
 > man
 > > spiser den korrekt. Korrekt spisning af meget mørk Valrhona: bid et
 lille
 > > bitte (jeg mener det, lille bitte) stykke af, og lad det ligge og smelte
 > på
 > > tungen. Uhm. Valrhona fås bl.a. i Irma, og koster 25 kroner pr. plade.
 En
 > > rigtigt god chokolade er et nydelsesmiddel, ikke slik.
 > Hmm tror ik Irma findes i det mørke Jylland..
 Stakler. Nå, kig på  www.chokolade-compagniet.dk og find en
 Valrhonaforhandler. :)
 Med venlig hilsen,
     Morten Wartou
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Scorpmoon (14-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Scorpmoon | 
  Dato :  14-02-03 07:16 |  
  |   
            > Hvis du vil have en rigtig udsøgt fornøjelse, skal du prøve Valrhona
 Guanaja
 > og Caraïbe (Caraïbe fås med og uden nødder, tag den uden) - jeg har ikke
 > villet røre Toms og andre underlødige produkter siden. Det snedige er, at
 > man har rigeligt i et par stykker (75 gram i en plade, 10 stykker) hvis
 man
 > spiser den korrekt. Korrekt spisning af meget mørk Valrhona: bid et lille
 > bitte (jeg mener det, lille bitte) stykke af, og lad det ligge og smelte
 på
 > tungen. Uhm. Valrhona fås bl.a. i Irma, og koster 25 kroner pr. plade. En
 > rigtigt god chokolade er et nydelsesmiddel, ikke slik.
 >
 
 Har lige smagt den mørkeste Valrhona... den med 71% ... Den var god, en god
 blomsteragtig eftersmag... 26kr for en plade.. tror kun der er 75g i den?
 Prøvede med et lille stykke, men jeg er for glubsk så det røg hurtigt ned :)
 
 Er der stor forskel på den mørke og så de 2 andre?
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Kevin Edelvang (14-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kevin Edelvang | 
  Dato :  14-02-03 08:30 |  
  |  
 
            Scorpmoon wrote:
 > Har lige smagt den mørkeste Valrhona... den med 71% ... Den var god,
 > en god blomsteragtig eftersmag... 26kr for en plade.. tror kun der er
 > 75g i den?
 Ja.
 > Er der stor forskel på den mørke og så de 2 andre?
 Ja   
De forskellige varianter er forholdsvis forskellige. Jeg bryder mig mest
 om den næstmørkeste, når det nu skal være Valrhona. Men endnu engang må
 jeg anbefale Michel Cluizel som mærket over alle mærker inden for
 massefremstillet chokolade. Og så er det vist oven i købet billigere end
 Valrhona. Og nej, jeg arbejder stadig ikke for importøren, men er dog
 fast og utrættelig kunde   
Mvh
 Kevin Edelvang
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Rene' Hjorth (15-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rene' Hjorth | 
  Dato :  15-02-03 13:10 |  
  |  
 
            [Kevin Edelvang | Fri, 14 Feb 2003 08:29:59 +0100]
 >> Er der stor forskel på den mørke og så de 2 andre?
 >Ja   
Det kan jeg biffalde med et stort ja ligeså :)
 >De forskellige varianter er forholdsvis forskellige. Jeg bryder mig mest
 >om den næstmørkeste, når det nu skal være Valrhona. Men endnu engang må
 >jeg anbefale Michel Cluizel som mærket over alle mærker inden for
 >massefremstillet chokolade.
 Som den store Valrhona fanatiker vil jeg lige endnu engang støtte Kevin
 hér; hvis man ER stor tilhænger af mørk chokolade af høj kvallitet,
 snyder man sig selv ved at KUN spise Valrhona (trods alt).
 Hvis man til gengæld spiser/smager de bedste fra både Valrhona og
 Cluizel, har man dækket hele smagsspektret, og prøvet det ultimative af
 hvad der findes på markedet :)
 >Og nej, jeg arbejder stadig ikke for importøren, men er dog fast og utrættelig kunde   
Ved du om Cluizel laver en version med maltitol (altså sukkerfri)?
 Valrhona er lidt for snobbede til at gøre det; hvorimod Callebaut har
 lavet én der er umanerlig god.
 René
 www.rene.hjorth.com 
&   www.lowcarb.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Scorpmoon (15-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Scorpmoon | 
  Dato :  15-02-03 13:47 |  
  |  
 
            > Hvis man til gengæld spiser/smager de bedste fra både Valrhona og
 > Cluizel, har man dækket hele smagsspektret, og prøvet det ultimative af
 > hvad der findes på markedet :)
 Træls, de 2 forhandlere i Herning på  www.cluizel.dk har ikke chokoladen
 alligevel...
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                 Kevin Edelvang (15-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kevin Edelvang | 
  Dato :  15-02-03 21:12 |  
  |  
 
            Scorpmoon wrote:
 > Træls, de 2 forhandlere i Herning på  www.cluizel.dk har ikke
 > chokoladen alligevel...
 Surt show. Men så har du noget at glæde dig til, når du en dag kommer
 til Århus, København eller lignende. Jeg køber den altid i "Kaffe, The
 og Potteri"
 i Rosenborggade ved Nørreport i Kbh. Det er sådan en hyggelig butik.
 Bortset fra, at de end ikke har hørt om dankort endnu   
Mvh
 Kevin Edelvang
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                  Scorpmoon (17-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Scorpmoon | 
  Dato :  17-02-03 17:32 |  
  |  
 
            OK, så fik jeg smagt Cluizel.. ingen mærkbar forskel fra Valrhona.. måske
 har jeg ikke så fintfølende smagsløg...
 Synes der var en der sagde den var billigere... 39 kr for 100g ... køber
 Valrhona til 26kr for 75g
 "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
 news:b2m6um$eh8$1@sunsite.dk...
 > Scorpmoon wrote:
 >
 > > Træls, de 2 forhandlere i Herning på  www.cluizel.dk har ikke
 > > chokoladen alligevel...
 >
 > Surt show. Men så har du noget at glæde dig til, når du en dag kommer
 > til Århus, København eller lignende. Jeg køber den altid i "Kaffe, The
 > og Potteri"
 > i Rosenborggade ved Nørreport i Kbh. Det er sådan en hyggelig butik.
 > Bortset fra, at de end ikke har hørt om dankort endnu   
>
 > Mvh
 > Kevin Edelvang
 >
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                   Kevin Edelvang (17-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kevin Edelvang | 
  Dato :  17-02-03 23:58 |  
  |  
 
            Scorpmoon wrote:
 > OK, så fik jeg smagt Cluizel.. ingen mærkbar forskel fra Valrhona..
 > måske har jeg ikke så fintfølende smagsløg...
 Det har du nok ikke   
Men nu er der jo også stor forskel på Cluizel-varianterne.
 > Synes der var en der sagde den var billigere... 39 kr for 100g ...
 > køber Valrhona til 26kr for 75g
 Jeg ved ikke, hvor du har fået den uhyrlige pris forhandlet henne. Jeg
 plejer at give 27,- (er næsten helt sikker) for de 100 gr - denne pris
 gælder de fleste varianter. Meget dyrere er naturligvis
 enkeltmarkschokoladerne (grand cru). Men som regel er jeg faktisk
 gladere for "standard-varianterne".
 --
 Mvh
 Kevin Edelvang
 "Haben Sie mehrere Päpste?"
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                    Morten Wartou (20-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Morten Wartou | 
  Dato :  20-02-03 23:12 |  
  |   
            "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:b2rpdo$jhp$1@sunsite.dk...
 > Scorpmoon wrote:
 > Jeg ved ikke, hvor du har fået den uhyrlige pris forhandlet henne. Jeg
 > plejer at give 27,- (er næsten helt sikker) for de 100 gr - denne pris
 > gælder de fleste varianter. Meget dyrere er naturligvis
 > enkeltmarkschokoladerne (grand cru). Men som regel er jeg faktisk
 > gladere for "standard-varianterne".
 
 Hvor køber man mon ham Cluizel henne i København?
 
 
 Med venlig hilsen,
 
     Morten Wartou
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Tina (10-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tina | 
  Dato :  10-02-03 08:58 |  
  |   
            
"Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> skrev i
 news:b27b5g$n0q$1@news.net.uni-c.dk
 > Det jeg tænker er nok mere om opskriften er en velbevaret hemmelighed
 holdt
 > tæt til kroppen af multinationale selskaber? Ligesom coca cola.
 Nej, det er ikke nogen hemmelighed, hvordan man fremstiller chokolade, men
 det er en meget kompliceret sag, med at holde de nøjagtige temperaturer osv.
 > Jeg tænkte bare... en Kakaobønne må vel være noget lignende kaffebønner,
 > forskellige sorter og måder at riste på.. Nu er kaffebrygning jo en
 temmelig
 > kompliceret sag, og der kræves dyre maskiner til at fremstille det
 > ordentligt.
 >
 > Hvis jeg så ikke kan lave chokolade helt fra chokoladetræet, hvor langt
 > tilbage i processen kan jeg så komme? Nu nævner du kakaosmør.. Hvor får
 man
 > det henne? og hvad skal der gøres ved kakaosmøret før det bliver til
 > chokolade?
 Kakaosmør kan man bl.a. købe hos Specialkøbmanden i København. Det er hvidt,
 og smelter ved kropstemperatur.
 > Hvad med kakao.. hvordan bliver kakao til kakaosmør.. Har kakao ikke været
 > igennem alle de komplicerede processer med ristning og sådan?
 Bøgø chokolade har en fin side der forklarer, hvordan chokolade bliver til,
 fra man står med kakaobønnen, og til det færdige resultat kan spises,
 herunder ristning, separering af kakaomasse til kakao og kakaosmør, osv.
 http://www.bogoe-chokolade.dk/article.asp?id=2521
Tina
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Mette Nylander Sørup (10-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup | 
  Dato :  10-02-03 09:11 |  
  |   
            > I kvickly kan man købe 2 typer af kakao, men er de af god kvalitet?
 >
 
 Hej Thomas
 
 Jeg ved ikke lige,hvilke typer kakao kvickly fører, men jeg kan anbefale, at
 du køber Valhrona. Den er lidt dyr (250 g for ca. 50 kr), men det er den
 bedste. Kan bl.a købes i Irma.
 
 Mvh.
 Mette
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kevin Edelvang (10-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kevin Edelvang | 
  Dato :  10-02-03 10:52 |  
  |   
            Mette Nylander Sørup wrote:
 
 > Jeg ved ikke lige,hvilke typer kakao kvickly fører, men jeg kan
 > anbefale, at du køber Valhrona. Den er lidt dyr (250 g for ca. 50
 > kr), men det er den bedste. Kan bl.a købes i Irma.
 
 Det er muligvis smag og behag, men nogle af Michel Cluizels chokolader
 smager efter min mening noget bedre end Valrhona. Og prisen er vist
 nogenlunde den samme.
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Mette Nylander Sørup (10-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup | 
  Dato :  10-02-03 14:13 |  
  |  
 
            > Det er muligvis smag og behag, men nogle af Michel Cluizels chokolader
 > smager efter min mening noget bedre end Valrhona. Og prisen er vist
 > nogenlunde den samme.
 Det er ganske givet smag og behag, der afgør hvilken kakao, hvilken kakao
 man finder bedst. Mest væsentlig er det vist, at det godt kan "betale" sig
 at ofre lidt mere på en go' kakao - det smager jo ti gange bedre end
 Brugsens billige kakao. Det sidste er vi vist enige om   .
 Mvh.
 Mette Nylander Sørup
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Rene' Hjorth (11-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rene' Hjorth | 
  Dato :  11-02-03 22:38 |  
  |  
 
            [Kevin Edelvang | Mon, 10 Feb 2003 10:52:04 +0100]
 >> Jeg ved ikke lige,hvilke typer kakao kvickly fører, men jeg kan
 >> anbefale, at du køber Valhrona. Den er lidt dyr (250 g for ca. 50
 >> kr), men det er den bedste. Kan bl.a købes i Irma.
 >
 >Det er muligvis smag og behag, men nogle af Michel Cluizels chokolader
 >smager efter min mening noget bedre end Valrhona.
 Altså, man forstår tydeligt at du gerne vil fremføre de gode kvalliteter
 hos Michel Cluizel, og det kan man ikke laste dig - selvom jeg er en
 stor nyder af en hel del Valrhona chokolader, er jeg det også af Michel
 Cluizels produkter.
 MEN spørgsmålet hér var altså kakao, ikke chokolade, og det er ingen
 tvivl om at Valrhona laver/sælger en ultimativ uovertruffen kakaopulver
 - så derfor tænkte jeg - var det dig der var for hurtig, eller sælger
 Michel Cluizels også kakaopulver?
 René
 www.rene.hjorth.com 
&   www.lowcarb.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter Westh (15-02-2003) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  15-02-03 11:18 |  
  |   
            "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> wrote in message
 news:b26d6f$h92$1@news.net.uni-c.dk...
 > Prisen på chokolade ser ud til at stige..
 
 Tænk, jeg synes faktisk god chokolade bliver billigere og billigere.
 Formentlig fordi der er gået mode i det.
 
 Jeg har skrevet det før her i gruppen, men de eneste opskrifter på
 hjemmegjort chokolade jeg har set er i bogen:
 
 64.18
 Heinze, Ove
 Sundt slik / [af] Ove Heinze ; [tegninger: Anita Tiderman]. - [Kbh.] : Høst,
 1983. - 60 sider : ill. ; 22 cm
 
 Jeg har ikke prøvet, og jeg tvivler meget på at der er noget at spare.
 
 MVH
 
 Peter
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |