/ Forside/ Interesser / Andre interesser / Socialpolitik / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Socialpolitik
#NavnPoint
Nordsted1 900
katekismus 885
dova 718
Thyregod8 660
ans 645
refi 570
Paulus1 560
e.c 540
3773 500
10  snaptil 500
tak til jer og se denne side
ladies har modtaget -25 point for dette tip
Fra : ladies
Vist : 1086 gange

Dato : 03-02-07 11:01

da jeg ikke har fået alle der har støttet mailadresse vl jeg sige mange tak herigennem i kan se julegave uddelingen på www.malawis-venner.dk det er skønne billeder af det under nyheder
ps til jer som siger at det ikke er et tip eller et dårligt tip,er det min meninge at det er et godt tip og foreningen vil hellere bruge penge på at hjælpe forældreløse ovs istedet for at bruge penge på dyre reklamer, samtidig er der også mulighed for pennevnner fra malawi-samt andet
Forældreløse I secondary school.Nu er et nyt skoleår I Malawi startet.

Da vi som organisation har til mål at hjælpe de fattigste og efterhånden også er blevet set som sådan, kommer folk der gerne vil afslutte deres skole og beder om hjælp til deres skolegebyr. Og skole uniform. Vi beder jer derfor om hjælp til dette.

Jeg har igennem januar haft møder med rigtig mange der har brug for hjaæp, og det er desværre ikke muligt at hjælpe dem alle, men jeg beder jer om at hjælpe mig med at hjælpe dem, så de kan få en uddannelse. Et skoleår koster 5500 malawi kwacha det svare til omkring 275 dk kr. Og pengene betales per kvartal, vi har valgt at søge støtte til fire af dem som har brug for hjælp, men skulle vi få samlet flere penge ind, vil vi støtte flere. Det er dog et projekt som haster da skoleåret allerede er startet, jeg har dog aftalt med skole forstanderen at hvis jeg kan garantere at skaffe skolepengene til eleverne, kan de starte nu, jeg har sagt at jeg tror på at det er muligt for os at skaffe skolepenge til fire elever og det beder vi jer om at hjælpe os med, her på hjemmesiden vil de fire elever fortælle deres hstorie om hvad der er sket med deres forældre, hvor de er forældrelose og hvor mange børn de så nu tager sig af, brødre og søskene fordi deres forædre er døde. Nu hvor vi hjælper dem med skolepenge vil der også værre forskellige forpligtelser for dem, de forpligter sig til at komme hver anden uge til os, så vi kan tjekke deres skolebøger og deres karaktere, og på den måde også hjaælpe dem med deres skolearbejde, de vil også forpligte sig til at skrive et brev pr mdr til de donere og sponsere som har hjulpet dem med deres skolepenge. De skal alle sammen inden for de første tre mdr fortælle om deres fremtidsplaner, saå vi også kan se at der er en grund til at hjælpe dem med deres uddannelse og det ikke bare vil blive en del af et tidsfordriv.

Det er også meget vigtigt at se om vi på andre måder kan støtte dem, mange af dem vil have brug for at tjene lidt penge, da det ikke vil værre muligt for dem at gå i skole samtidig med at de arbejder fuldtid, men de har alle sammen søskene de også skal forsørge, derfor beder vi også jer om hjaælp til at hjaælpe os med det, vores ide er at de måske kunne arbejde to gange om ugen med at forberede jorden i vores testmark, og vande den når vi har afgrøde på jorden, og vi kunne betale dem f.eks 50 kr om mdr, dette lyder som et lille beløb, men f.eks er mindste lønnen for et fuldtidsjob 250 kr pr mdr, og dette ville værre 16 timer per mdr, så det ville værre en god løn for dem, og det ville samtidig værre en stor hjælp til dem. I er også velkommen til at komme med forslag til hvad vi kan gøre for at hjælpe dem yderligere. Grunden til at vi ikke bare vil give dem penge engang om mdr, er at de også skal laerer at penge ikke bare kommer flyvene når du beder om dem.

GrisefarmSom sagt tidligere er en stor del af projektet at støtte lokale farmere. Vi har derfor planer om at støtte dem med en gris i år, grunden til dette er at vi i år vil få en rigtig god majs høst, og derfor vil det også værre rigtig svært for de lokale farmere at lave en indkomst fra deres majs som alle sammen dyrker, på den ene side er det rigtig godt at deres høst i år vil blive god, men på den anden side betyder det også at de lokale farmere virkelig bliver nød til at sælge en stor del af deres høst for at kunne få nok penge til at forsørge deres familie, og det vigtigste for dem er faktisk at beholde majs nok til dem selv i et år, men for at gøre dette vil de så i stedet ikke have noget som helst indkomst og det kan de heller ikke, for de har brug for at købe forskellige ting, vi vil derfor se om det er muligt at hjælpe dem, med at starte en grise farm. En baby gris koster 100 dk kr, og kan efter 6-7 mdr sælges for omkring 600 kr, så det vil virkelig vaerre en god indkomst for farmerne samt, det vil også hjælpe dem med at have mere mad.

Derfor støt en farmer og køb en gris.

For hver solgte gris, vil du hjælpe en farmer til at overleve og samtidig med det, skabe sig selv en bærerdygtigt fremtid, det er muligt for dem at købe f.eks 2 babygrise efter den første er solgt. og i løbet af et år eller to vil det værre en halvstor grisefarm.

Og på den måde, vil de skabe sig selv en bedre fremtid, vi kunne have valgt ting som geder og køer, men geder koster det samme som en babygris og kan kun sælges for den dobbelte pris, køer ville værre det bedste, men koster omkring 300 kr for en kalv og det vil tage meget længere tid for det er muligt at sælge dem.

Ligesom det er med andre dyr her i malawi vil det heller ikke værre nødvendigt for dem at købe speciel mad til dyrene, da de vil bruge resterne til grisene samtidig med det, kan grisene også selv finde deres mad i naturenAndet nyt.Vi proøver paå mange forskellige måder at støtte lokale farmere og dette er en af dem, vi tror på at hvis malawi skal have en større chance, bliver vi nød til at starte i det smaå, dvs farming og hjælp til uddannelse, hjælp til at sælge deres produkter osv.

Vi har faktisk igennem det sidste år arbejdet på få nogle forretningsforbindelser op at kører og det er lykkedes.

Der er et mindre supermarked der er villig til at købe den honning vi kan producere, der er et par slagtere som er meget intereseret i at købe grise, hvs vi kan få en griseproduktion op at kører.

Vi har også fundet en køber til et stort parti tomater en gang om ugen, hvilket vil give dem en bedre pris end hvad de normalt får på markedet, så på den måde hjælper vi også farmerne og i den nærmeste fremtid skal vi til et møde, med lærerseminarium som er intereseret i at vi bringer alt fra majs til løg og tomater i et år. Hvis vi kan finde økonomien til at investere i første omgang er det virkelig en god kontrakt, for lige pt producere vi ikke selv nok til at kunne opfylde denne kontrakt, men det er muligt for at starte med at købe tingene og sælge dem videre indtil vores egen høst er klar, hvis vi kan få denne kontrakt betyder det en sikker indkomst i et år, da alle priserne vil blive fastsat for et år af gangen, vi håber at det er muligt for os finde økonomien til at koøbe i starten, indtil egen produktionen er klar, og det vil den være hvad der angår majs og tomater i slutningen af april, hvad der angår løg, salat og andre grønsager vil ikke værre klar for engang i juni. Vores ris mark er klar til maj og alt tyder på en god høst, men det kommer stadigvæk an på hvordan regntiden fortsætter.

Jeg håber at i kan hjælpe os videre i dette projekt, hvis vi kan få donationerne til at starte op og kan levere, så kan vi efterhånden som vores egen håst kommer ind, bruge investeringen til at købe pumper of nye frø, gødning osv så vi kan få en produktion året rundt, på den måde skabe en større indkomst for farmerne og samtidig med det, arbejde på at få flere kontrakter efterhånden som produktionen stiger og få flere farmere involveret.

Hvis vi på den måde kan skabe små andelsselkaber, og efter et stykke tid overlade projektet til dem selv, så hjælper vi dem med at skabe sig selv en bærerdygtig fremtid og udvikling i hele området, vi vil dog ikke overlade det med det samme, men når projektet giver et overskud som er af en størrelse hvor alle involveret kan forsørge sig selv og sende deres børn i skole, vi vil i hele forløbet uddanne og træne farmerne, for vi går videre til et andet omraåde og starter noget tilsvarerende op. Det første projekt vil blive det sværeste at starte op, først og fremmest skal farmerne til dels arbejde gratis i en stor periode, for at få det hele startet op, og det er svært nok i sig selv, når alle har svært ved at klare sig igennem dagligdagen allerede nu, det er også en af grundene til at vi søger donationer, til at få startet det hele op.

Hvis i skulle have nogle spørgsmaal ang projekterne er i meget velkommen til at kontakte mig pr mail, og jeg kan give jer alle et lidt mere detaljeret svar.

Min mail adresse er hpultera@jubii.dkHvorfor hjælpe ?

Efter min mening er der mange gode grunde til at hjælpe.

Vi snakker i danmark altid om, at vi efterhånden har for mange flygtninge og indvandre, det er derfor vigtigt at hjælpe folk i deres eget land frem for i danmark, og det kan faktisk gøres utrolig billigt og samtidig med det gøre en rigtig stor forskel.

At hjælpe et land som malawi, kan have virkelig stor betydning for fremtiden, ikke kun for malawi som land, men efter min mening også os selv, hvorfor så det ? hvis et land som f.eks malawi har en udvikling end hvad de har nu, betyder det at et land som f.eks danmark kan øge deres eksport betydeligt, til et land som malawi, da folk her vil have råd til at købe, det vil også betyde at malawi kan øge deres export til danmark. Men det er ikke kun økomomisk men også rent socialt at det vil have en stor betydning, hvis malawi kommer ud af fattigdom, betyder det også at vi vil minimere chancen for fremtidige konflikter, penge til nødhjælp, flygtninge osv.

Hvis malawi får den rigtige form for hjælp, er der en rigtig god chance for at løfte de fattigste ud af fattigdom, inden for den nærmeste fremtid. Vi skal ikke hjælpe kun med nødhjaelp, men med forskellige former for udviklingshjælp.

Efter min mening skal vi hjælpe dem med.*Oge deres produktion af fødevarer.

*hjælpe med uddanelse.

*hjælp til bekæmpelse af hiv/aids.

*bekæmpelse af malaria.

Reducere antallet af børn som dør for de er 5 år.

Uddanelse inden for hygiejne.

Rent drikkevand.

Fremme små entrapanøre.Det er nogle af de ting jeg mener er vigtige for at hjælpe malawi som land ud fattigdom, jeg mener også at det er meget vigtigt at folk selv yder en aktiv indsats for at skabe en bedre fremtid for dem selv.

Uanset hvilke del af projektet vi arbejder med, er grundregelen for os, at involvere folk i skabe deres egen fremtid og gører projekterne til en succes.

Derfor når vi bygger en skole, sker det i sammenarbejde med hele lokalsamfundet, og alt gøres frivilligt, mange gange ville det værre nemmere, bare at betale for at få det gjort, men det vil ikke hjælpe folk til at gøre noget selv for at skabe sig en bedre fremtid for dem og deres børn.

Det sparer selvfølgelig også projektet lidt penge, men pengene bliver så istedet brugt på at starte små forretninger op, betale løn til lærerne, mad til børnene osv.

Vi prøver også saa vidt muligt at skabe arbejde til folk, ved farming, ved at starte små forretninger op. Det hjælper også med at skabe en udvikling i området.

På vores hjemmeside vil det værre muligt at følge med i udviklingen af projekterne, det er også muligt at få direkte kontakt, med nogle af de lokale her, hvis det skulle have nogle interesse.

I kan sende breve, skrive mails og jeg vil så give det videre til børn og unge, for nogle af de forældreløse børn, ville virkelig blive glade for et brev en gang imellem og se at der er nogle der bekymre sig for dem og deres fremtid.(kræver at man er støttemedlem som koster 50kr årligt men de 50kroner går ubeskåret til projekterne)

Hvis i skulle have nogle boøger på engelsk uanset genre, så send dem venligst til os, vi prøver i sammenarbejde med en secondary school at starte et lille bibliotek, problemet her ligger også i at der stort set ikke er bøger i skolerne, og der er ikke ret mange biblioteker og dem som her er, har et regelsæt om at du skal have et id kort for at kunne låne boger, og 75 % af alle har ingen id kort, da de hverken har penge til det, eller har haft brug for det.

Som du nok kan hører er der mange måder at hjælpe på, og vi har virkelig brug for jeres hjælp.

Lidt kan også hjælpe her er et par eksempler.

For 275 kr kan du hjaelpe en foraeldreløs med at gå i skole i et år.

For 50 kr om mdr kan du forsørge et forældreløst barn.

Ved at købe mursten for 1 kr stk, kan du hjælpe med at bygge skoler for børn mellem 2 og 5 år, i hver skole vil der værre ca 80 børn.

For 50 kr, kan du give en nødhjælpspakke til ældre og fattige som indeholder.

10 kg majs

1 l olie

tørret fisk

2 kg bønner

10 tomater.

The og sukker.

Hvis du ønsker at hjælpe på andre måder er der også mulighed for det, du kan hjælpe med at samle ind, du kan f.eks lave en lille indsamling paa dit arbejde eller uddanelses sted.

Du kan reklamere for vores hjemmeside, på din hjemmeside eller fortælle venner og familie om siden.

Du kan give en hånd med her i malawi, hvis du en dag er på ferie og har lyst til at bruge et par dage på hjælpe.Hvis du ønsker at sende ting direkte her til os i malawi, står adressen under kontakt husk att henrik pultera eller friends of malawi.

Mange tak for deres tid.www.malawis-venner.dk


 
 
Bedømmelse

Fra : refi


Dato : 03-02-07 11:26

STOP NU al den promovering.....

Det er efterhånden for meget...

Bedømmelse

Fra : bredker


Dato : 03-02-07 11:29

find et andet sted , eller stop med dette

Bedømmelse

Fra : Stouenberg


Dato : 03-02-07 11:39Bedømmelse

Fra : Teil


Dato : 03-02-07 11:44

lort

Bedømmelse

Fra : taunusanden


Dato : 03-02-07 12:11

Hold da op med det der..

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177281
Tips : 31960
Nyheder : 719565
Indlæg : 6406935
Brugere : 218861

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste