/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Dyrekølle og bov
Fra : Tulletine
Vist : 2070 gange
200 point
Dato : 25-12-02 13:55

Hejsa,
Jeg har købt 1 dyrekølle og 1 bov som jeg vil lave til nytårsaften. Min ovn er brændt sammen og jeg skal derfor tilberede det i 2 store stegegryder. Hvordan gør jeg ?
Skal benet skæres ud eller er det bedre at save det af der stikker ud for så kan køllen godt være i gryden ?
Jeg bruner dem først og så boulion ved ikk? Men hvad mere ?
- Og hvor længe ?
Jeg vil også gerne have spændende forslag til andet tilbehør en walldorfsalat ?
Jeg håber meget at nogen kan hjælpe.
På forhånd mange tak.
Varme juleknus
TulleTine


 
 
Accepteret svar
Fra : food_life

Modtaget 210 point
Dato : 25-12-02 14:38

Tja, hvis jeg stod i samme problem ville jeg gøre følgende:

Få kødet til at passe til gryden eller låne mig frem til en gryde som passer til kødet! En rødvinsmarinade bestående af 2/3 rødvin og resten vand så det dækker ville jeg ofre på kødet. Lægge det i marinaden sammen med kødet 24 timer før anvendelse sammen med årstidens urter og timian.

Vedr.: stegning: Brunes godt i lidt god olie og tilsættes herefter marinaden. Braisserer til kødet er mørt. Fonden koges ind sammen med lidt enebær, salt og møllepeber til passende konsistens. Tilsættes lige inden brugen et bæger creme fraiche 38 %, koges godt igennem og resttilsmages.

Fyldte tomater med kastanjemos, pommes rissoles og ovnbagte baconbarderede fennikel vil jeg synes passer fint til som garniture. Velbekomme.

Kommentar
Fra : Rellom


Dato : 25-12-02 14:59

Hm, hvis det var mig, ville jeg nu låne en ovn. Ingen af gæsterne har jo brug for ovnen derhjemme.

Kommentar
Fra : rkl


Dato : 26-12-02 00:38

Vejledning til korrekt behandling af oksekød: (Bov egner sig fint til grydestegning el. "braisering")
http://www.staldsalg.nu/vejledning.htm

Dyrekølle + Tilbehør: (Der nævnes ovnstegning, men går fint i en gryde - gi´den 30 min mere)
http://home13.inet.tele.dk/mffm/Hovedretter/0041.htm

Waldorf-salat:
http://www.spisekammer.dk/kogebog.asp?49

Mvh Rasmus




Kommentar
Fra : fjordglimt


Dato : 05-03-03 09:51

hej tulletine

du skulle prøve at få en røget engang og så skære det ud i tynde skive med dilddressing til det smager pragtfuld det kan også bruges som en forret.
når jeg steger en kølle bruner jeg den i en gryde sammen med noget bacon dernæst kommer du den i et fad som kan tåle at komme i ovnen dernæst laver du en brun sovs og den skal være godt tyk i den kommer du ribsgele og lidt rokenfour i når det er gjordt hælder du det over kødet og lægger staniol hen over fadet så det er lukket. Du stiller ovnen på 200 grader i en halv time derefter sætter du ovnen på 150 grader indtil den er steg og så slukker du for ovnen og så ca. en halv time før gæsterne kommer tænder du for ovnen på 150 grader i ca. et kvarter og skruer så ned til 100 grader, husk når du skærer det ud at du gør det langs med trevlerne. prøv det engang. Jeg håber at du fik held med det sidste gang.

hej fra fjordglimt-

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177354
Tips : 31960
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407404
Brugere : 218867

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste