| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
    
        
            
                
                  | Zuppa di Farro, Farro Soup Fra :  netper   | Vist : 1456 gange 300  point Dato :  19-07-05 14:07 |  
  |   
                Endnu en gang leder jeg efter en opskrift jeg kun kan finde på engelsk, så jeg håber endnu en gang på en venlig sjæl herinde.
 
 Jeg kan da oplyse at farro er en gammel kornsort.
 
 Mvh
 Per
 
 
 
 6-8 ounces (by weight, 200 g) farro, in whole grains
 3/4 pound ripe plum tomatoes (or canned tomatoes, 350 g), chopped and seeded 
 2-3 ounces (50-75 g) pancetta (smoked if possible) 
 Grated pecorino toscano cheese, or Parmigiano (romano will be too sharp) 
 2 cloves garlic 
 1 onion, finely sliced 
 A small bunch parsley 
 Some fresh basil 
 A few sprigs thyme 
 Olive oil 
 Salt & pepper to taste 
 1 quart hot broth (it can be made with bullion if need be) 
 PREPARATION:
 
 Begin by preparing the farro: Wash it well, picking out impurities such as bits of chaff, pebbles, or bad grains, and soak it for at least 8 hours. 
 When it's ready, mince the pancetta and sauté it in a couple of tablespoons of olive oil, together with the thyme, finely sliced onion, and garlic cloves.
 When the mixture has browned, remove and discard the garlic, and stir in the chopped tomatoes, parsley and basil. Cook for a few minutes, then stir in the hot broth, and once the pot comes to a boil, the farro. Cook over a low flame for about 2 hours or until the farro is done (taste a grain), stirring often, and checking the seasoning towards the end. Let the soup sit for an hour and serve it warm, with olive oil and grated cheese. 
  
                
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  Balcanard   | 
  Dato :  19-07-05 15:39 |  
  |   |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  Seipe   | 
  Dato :  19-07-05 15:48 |  
  |  
 
                 Hej Netper
  Farro er oldtids-byg, fra før det blev dyrket til øl- eller Wiskey brygning.
  Det latinske navn er : Triticum Dicoccum
  Under det latinske navn kan du finde mange billeder og oplysninger på Eniro eller Google.
  Og der må da være en opskrift på dansk et sted på nettet, jeg har ledt lidt rundt, men har lige nu lidt
  dårligt med tid. Madgal.dk kunne ikke hjælpe. evt. Augustenborgopskriftsamling.dk, eller en af de 
  voksne husmoderlige piger her på kandu har en opskrift til dig.
  Mvh. 
  Seipe
  PS. jeg har selv engang smagt farrosuppe og farrosalat da jeg arbejdede i Italien.
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  netper   | 
  Dato :  20-07-05 12:32 |  
  |  
 
                Opskriften som balcanard foreslår syntes jeg ikke ligner den som jeg har fundet frem, bønnerne går i hvert fald ikke igen i de to opskrifter.
 Madgal og augustenborg har ikke denne opskrift, så jeg ville stadig gerne have denne opskrift oversat.
 Mvh
 Per
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  kattefar   | 
  Dato :  22-07-05 15:22 |  
  |  
 
                og den danske eller tyske navn er EMMER, led efter opskrifter med emmer hos google
 kattefar
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  Brunders   | 
  Dato :  22-07-05 15:37 |  
  |  
 
                Kan du bruge denne opskrift. Dem minder meget om din.
 Suppa di farro - suppe på en pølsepind 
 12 pers. 
  
 250 g hel emmer/hel kæmpedurum 
 250 g kikærter 
 250 g butterbeans/canellibønner 
 250 g borlottibønner 
 1 kg pillede scalotteløg 
 stor dusk frisk rosmarin 
 stor dusk frisk timian 
 salt og peber 
 2 peperoncino eller serranochilier 
 2 hele friske hvidløg 
 1 laurbærblad 
 10X10 cm parmesanskræl 
 evt. kødben af gris, lam, høns eller okse 
 150 g pancetta 
 en halv grønkålsstok 
 revet parmesan 
 Læg bønner og korn i blød i rigeligt koldt vand - hver for sig - i mindst 6 timer. 
 Kog kikærterne med parmesanskrælllen og pancettaer i 2 l friskt vand. 
 Kog kornet i rigeligt vand med salt. 
 Kog de to slags bønner hver for sig i rigeligt saltet vand, med løg og krydderier. 
 Alle bønner og korn skal når de er møre være rigeligt dækket af vand, som regel skal man fylde efter under kogningen. Sluk når de er møre og ad dem køle af i kogevandet. 
 Rib grønkålen og snit den fint. Hæld den over med 3 l kogende vand i en sigte, så de bliver let blancheret. 
 Når man skal spise blander man det hele, varmer godt igennem og fisker parmesanskrællen og evt. kødben op. Skær pancettaen i små tern, og rist dem på en pande. Drys over den færdige suppe sammen med et generøst drys friskrevet parmesan. 
 Det er en suppe men en meget rustik én med masser af fyld. 
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Accepteret svar Fra :  mcloud   |   Modtaget 300  point Dato :  22-07-05 17:43 |  
  |  
 
                Hej Per
 Frit oversat som flg:
 200 gram farro ( Byg )
 200 gram tomater eller 1 ds dåsetomater
 50-75 gram røget pancetta
 2 fed hvidløg
 1 løg ,skivet fint
 Et lille bundt persille
 lidt frisk basilikum
 Et par grene frisk timian
 olivenolie
 Salt og peber efter smag
 ca 1 liter varmt grøntsagsbouilon.
 Vask byggen grundigt,fjern agner og dårlige korn og skaller,lad det ligge i vand i ca 8 timer.
 Hak derefter pancettaen  og sauter det  i et par spiseskefulde olivenolie,sammen med timian,løg og hvidløg.
 Når ingredienserne Har taget kulør ,fjern så hvidløgene og steg dem sammen med  de hakkede tomater og persille og basilikum, steg et par minutter  og hæld så bouilonnen i og kog op,når det koger så kom Farro ( byggen ) i og lad det simre ca 2 timer ,rør i gryden tit ,indtil  Farro ( byggen ) er mør og færdig.
 Smag til med salt og peber og lad suppen  samle sig ca 1 time.
 Server med olivenolie og revet ost.
 mvh mcloud
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Godkendelse af svar Fra :  netper   | 
  Dato :  22-07-05 18:31 |  
  |   |   |           
                
            
        
          | Du har følgende muligheder |  |  
  |  
            
               
                    Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
  
                    Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
                    
                                  
            
          |   |   
        
        
          
         
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |