/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7791
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
guf til is/vafler
Fra : aasenissum
Vist : 8138 gange
50 point
Dato : 21-05-05 13:45

Skal vi endelig synde, så lad os gå planken helt ud.
Altså is med den mest svimlende, usunde, afsindigt søde guf.
Hvordan laver man den der guf?
Har prøvet med æggehvider, sukker, lidt eddike, men det blev noget sjask.
Ingen drillerier og løftede øjenbryn, vel?



 
 
Kommentar
Fra : dova


Dato : 21-05-05 13:49

Ingredienser:
Guf til isvafler:

Hvad skal du bruge
· 4 æggehvider
· 4 spiseskefulde sukker
· Jordbær eller anden saft
· 1 spiseske rød frugtfarve eller anden farve
· ½ teskefuld eddike


Fremgangsmåde:

Sådan gør du
1. Pisk æggehviderne
2. Tilsæt sukker
3. Tilsæt eddike
4. Tilsæt jordbærsaft efter smag
5. Tilsæt 1 spiseskefuld frugtfarve
6. Blandingen piskes, indtil konsistensen er cremet.

Du kan bruge andre former for saft og frugtfarve alt efter temperament.

fra www.food4u.dk


mvh dova


Kommentar
Fra : dova


Dato : 21-05-05 13:51

Og her er en med husblas fra www.bom.dk/bolcher/guf

Guf www.bom.dk/bolcher

--------------------------------------------------------------------------------

Ingredienser:
3 æggehvider
175 g. sukker
3 blade husblas
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret. Husblasen som har stået i blød, tages op af vandet og kammes så vandet løber fra.
De smeltes nu evt. med lidt saft (hvis guffet skal være rosa). Når husblasen er afkølet hældes det sammen med æggehviderne.
Lad det stå koldt i køleskabet i nogle timer.

mvh dova

Kommentar
Fra : frieda


Dato : 21-05-05 14:11

Jeg laver den altså uden eddike.

Pisker æggehvider og sukker så stive, du kan vende skålen. Rør frugt-essens (efter smag) i.

Det er alt.

frieda



Kommentar
Fra : maj_britt


Dato : 21-05-05 14:38

Du hopper over hvor gærdet er lavest og køber den i Brugsen.

Accepteret svar
Fra : Camillasmoster

Modtaget 50 point
Dato : 21-05-05 16:43

Jeg bruger:

200 g sukker
2 æggehvider
1 tsk. eddike

Det piskes over vandbad til det er stift.

Der må IKKE komme bare lidt blomme eller andet i, så bliver det netop noget sjask!

MVH
Hanne

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 21-05-05 22:52

aasenissum det er dog det mest elendige sukkerstads - hvad vil du dog med det ???? BVADR...
ikke alene er det usundt og FEDER - det er også ........hmmmm gider ikke - når det endelig skal være så:
http://www.bom.dk/bolcher/guf.htm
;-D

Godkendelse af svar
Fra : aasenissum


Dato : 22-05-05 00:36

Tak for svaret Camillasmoster.
den er enkel og jeg har fundet ud af, at hvis man pisker hviderne stive uden sukker og derefter hælder sukkeret i lidt efter lidt, så bliver det sejt og minder derfor om det, som man får på isvaflerne.

der var en del besvarelser, som minder om hinanden - derfor trak jeg lod.

tak til jer alle, som gad lege med - også til miritdk, som driller og har ret
                        

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 22-05-05 01:03

aasenissum er en guffedine

Kommentar
Fra : aasenissum


Dato : 22-05-05 07:22

gad vide hvad miritdk er? en drillerine?

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173466
Tips : 31650
Nyheder : 719565
Indlæg : 6382375
Brugere : 218248

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste