| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
    
        
            
                
                        
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  Klumme  | 
  Dato :  23-03-05 14:46 |  
  |  
 
                Find dig en opskrift du kan li, og skift eddiken ud med hvid Balsamico. Det er en genial opfindelse og smager skønt
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  kandaikke   | 
  Dato :  23-03-05 14:53 |  
  |  
 
                Jeg laver til tider en lækker kartoffelsalat..
 Kolde kartofler
 Friske bønner (dyppes 30 sek. i kogende vand)
 Ristet pinjekerner
 Groft høvlet parmasan ost.
 Du kan også komme cherry tomater i og ruculasalat det er alt efter smag..
 Som derssing bruger jeg, som klumme skriver (olie + balsamico)
 Velbekommen.. Kandaikke   
                
                
                                
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  netper   | 
  Dato :  24-03-05 11:06 |  
  |   |   |           
                
            
            
                
                        
                
            
            
                
                        
                
            
            
                
                 |  
 
                glemte en tilføjelse til madkanalen, søg under fedtfattig kartoffelsalat.
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  jorren   | 
  Dato :  06-04-05 14:29 |  
  |  
 
                allervigtigst: kog kartoflerne hele og uden salt, så de ikke suger vand! Og del og salt dem evt. når de er kolde.
 mvh
 Jorren
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Accepteret svar Fra :  mcloud   |   Modtaget 150  point Dato :  06-04-05 15:13 |  
  |  
 
                Hej benselense
 her er mit bud :
 Aspargeskartoffel salat 
 
 
 Salaten 
  600 gr aspargeskartofler  
  250 gr grønne asparges  
  200 gr sukkerærter  
  12-15 sherrytomater  
  1 rødt salatløg  
 
 Dressing 
  1 dl hakkede friske krydderurter ( basilikum, oregano, bredbladet persille )  
  2 fed hvidløg  
  2 spsk pinjekerner  
  1 tsk salt  
 1 tsk sukker eller honning.
  1 knsp cayennepeber  
  1/2 dl olivenolie  
  2 spdk. hvid balcamico .
  1/2 dl vand  
 
  Børst kartoflerne rene i vand.
  Kog dem i letsaltet vand i 6-8 minutter, køl dem ned og skær i mindre stykker. 
 Skyl sukkerærterne og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter, køl dem ned og lad dem dryppe sig tørre. Skold og halver tomaterne, hak rødløgene og skær kartoflerne i skiver.
  Bland kartofler , sukkerærter, tomater og rødløg i et stort fad. 
 Bland krydderurter, hvidløg, pinjekerner, salt og cayennepeber og tilsæt olie og vand, lidt af gangen. Hæld dressingen over salaten. 
 Serveres til et par gode bøffer eller grillet eller hvidvinsdampet Laks.  
 mvh mcloud
 
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  Klumme  | 
  Dato :  06-04-05 15:18 |  
  |  
 
                Ajiii Du ka bare det shit Mcloud   
Den er skrevet af (Der er vel ikke ® eller © på opskriften LOOL)
 Klumme
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  mcloud   | 
  Dato :  06-04-05 15:29 |  
  |  
 
                Hej Klumme 
 Nej det er der ikke ,den er til fri afbenyttelse
 mvh mcloud
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  Klumme  | 
  Dato :  06-04-05 17:47 |  
  |  
 
                Hej..
 Lige for at skabe lidt misundelse....    hvis det kan lade sig gøre..... så laver jeg den i aften til en helstegt kalvemørbrad. Skifter ærterne ud med Hari Couverts, dropper asparges (ku ikke få nogen) og splitter olien i oliven og trøffelolie. Tror du ikke det er ok Mcloud?
 Dessert. Is m. stegte bananaer m. råsukker, citronsaft/skal, flamberet i mørk rom og en Portvin vintage 82. 
 
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Godkendelse af svar Fra :  benselense   | 
  Dato :  06-04-05 19:32 |  
  |  
 
                Tak for svaret mcloud.
 Jeg accepterer dit svar, især efter klummes anbefaling.
                        
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  Axelise   | 
  Dato :  06-04-05 19:40 |  
  |  
 
                Her er min egen hjemmestrikkede kartoffelsalat, som jeg plejer at lave den (jeg er nemlig heller ikke så vild med mayonnaise-udgaven):
 Kolde kogte kartofler (nye)
 tun i vand
 hårdkogte æg skåret i 1/4
 snittede, letkogte fine grønne bønner
 radiser
 majs
 søde gulerødder skåret i tynde små stave
 agurk
 tomater
 sprød, finsnittet iceberg
 evt. rå blomkålsbuketter
 Dressing:
 ½ tsk. honning opløst i 5 dråber kogende vand
 olie
 balsamico edikke
 salt, peber, urtekrydderier + presset hvidløg
 Den smager bare helt pragtfuldt!
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  mcloud   | 
  Dato :  06-04-05 21:42 |  
  |  
 
                Hej Klumme 
 Det er min livret " MAD " ----god fornøjelse------ Er sikker på at dit måltid er en Gourmet værdigt.
 mvh mcloud
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  mcloud   | 
  Dato :  06-04-05 21:43 |  
  |  
 
                Hej benselense
 Og tak for tilliden
 mvh mcloud
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  Klumme  | 
  Dato :  06-04-05 22:07 |  
  |  
 
                Hej igen.
 Det smagte rigtig godt. Der skal lidt justeringer til efter min smag. Jeg tillod mig den kunstneriske frihed at putte lidt Dijon i dressingen. Den var lidt for tam, men det kan skyldes at min Cayennepeber var blevet "impotent" *GG* 
 De flamberede bananer var ok, men jeg vil candisere dem med honning næste gang, for at få et større/anderledes gab mellem det søde og det syrlige. Jeg brugte råsukker, men tror at en acaciehonning vil være superb.
 Undskyld benselense for dette lille sidespring LOOL
 Mvh
 Klumme
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                 |  
 
                Det har da været inspirerende at følge mcloud og klummes udveksling af madglæde. Tak for det.
 mvh. Benselense.
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
        
          | Du har følgende muligheder |  |  
  |  
            
               
                    Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
  
                    Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
                    
                                  
            
          |   |   
        
        
          
         
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |