/ Forside/ Teknologi / Hardware / Skærme / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Skærme
#NavnPoint
refi 6152
tedd 4669
Klaudi 3599
Fijala 3554
transor 2447
pallebhan.. 2000
Teil 1726
severino 1592
miritdk 1568
10  peet49 1562
Skærm fra bærbar som monitor
Fra : f.elsborg
Vist : 393 gange
300 point
Dato : 20-01-24 18:18

Efter fejlslagen opgradering af bios på min Lenovo Idepad Flex 5 laptop står jeg nu med noget elektronik-skrot, som ikke er til meget gavn.

CPU, RAM osv. er loddet på bundkortet, så der er ikke meget at gøre ved den del.

Harddisk og Wifi kort er NVME, så det er flået ud af modellen.

Skærmen er en 14" touch skærm, som jeg gerne ville bygge om til en stationær monitor.'Modellen er NV140FHM-N4U V8.0 (FRU 5D10W89585).
Den har en indbygget WACOM digitizer, hvortil jeg har en pen.

Jeg kan finde controller boards til LCD-skærmen, så den kan bruges med et HDMI-kabel, men jeg kan ikke finde noget der kan aktivere digitizeren - f.eks. over USB.

Er der nogen der har en ide om, hvordan det kan gøres, og som evt. har kendskab til et board der kan aktivere en USB forbindelse til den?

 
 
Accepteret svar
Fra : Soren_Steen_Nielsen

Modtaget 150 point
Dato : 22-01-24 14:57

Jeg tror at det havde været lettere at få maskinen op at køre igen som den var!

Kommentar
Fra : f.elsborg


Dato : 24-01-24 06:32

Problemet er jo lige, at når den ikke får bootet bios, så kan maskinen hverken læse eller skrive, og da slet ikke forstå program sprog.
I følge Lenovos support side er der kun en kur mod dette, og det er et nyt bundkort med en ny bios, (i de "gode gamle dage" sad bios i en chip man kunne udskifte, ligesom der var en knap, hvor man kunne nulstille bios til fabriksstandard, hvis man skulle få stillet noget tåbeligt eller have gkemt et password yil bios eller boot, men de dage er vist forbi)
Det var en offisiel bios-opdatering fra lenovo jegf kørte, og det var til den rigtige maskine og den rigtige model. Jeg har opdateret masser af maskiners bios før, og det er aqldrig slået fejl ... ikke før nu.

Jeg tror jeg er færdig med Lenovo

Kommentar
Fra : dogvillestar


Dato : 24-01-24 11:14

Nogle bundkort på bærbare har 2 punkter der skal kortsluttes for resette bios'en!

Kommentar
Fra : f.elsborg


Dato : 24-01-24 13:24

Hmmm - muligvis, men i dette tilfælde er det en bios opdatering der er slået fejl efyer at opdateringen har slettet den gamle bios, så der er ikke så meget at resette.
Som nævnt, så var det en officiel opdatering der slog fejl, selv om den blev gennemført efter forskrifterne.
Jeg har hørt/læst at risikoen for at det sker findes, og Lenovo advarer om muligheden herfor, og fralægger sig da også et hvert ansvar, hvis det sker.

Det er sket for mig i denne situation - labtoppen er død, den er splittet ad så det der måske en dag kan genbruges bliver gemt eller brugt nu (harddisk og skærm), og der er købt en nu bærbar, så mit spørgsmål går ikke på, hvordan jeg får genoplivet bæstet - det har jeg styr på.

Det handler om, at jeg ved, hvordan jeg skal få skærmen i brug som stationær monitor ved hjælp af HDMI (jeg har bestilt et controller kort i Kina), men jeg kan ikke finde et kort eller en dims der kan aktivere touch-funktionen på den nye (gamle) stationære monitor.
Jeg har en ide om, at det kunne være "fedt" at redigere billeder på en af mine maskiner, hvis jeg f.eks. havde en touch skærm med en pen til, så jeg kunne redigere direkte på det jeg ser. Jeg ved jeg kan købe en løs touch-skærm, men når nu lejligheden byder sig for at genanvende den jeg har i overskud, så ville det jo være det nemmeste (og billigste)

Detr sidder et kontrollerkort på touch-delen der er fra Wacom, og det hedder Wacom PWB-D690 (X) GTW 18 2028
Det har været forbundet til bundkortet med et fladkabel der hedder C550_14 Touch Cable. 450.0K108.0011 REV: A01

Det havde været dejligt, hvis der er en der ved noget om en måde at få dette koblet til f.eks. USB, så skærmen kan bruges som touch igen,

Kommentar
Fra : dk


Dato : 24-01-24 15:01

måske denne kan
https://www.spacedesk.net/products/multi-monitor-application-for-windows/

havde der været en indgang hdmi eller lign på skærmen havde du en chance for at få det til.

jeg har haft reddet en Lenovo Idepad Flex 5 laptop med samme fejl (bios update)

Kommentar
Fra : f.elsborg


Dato : 24-01-24 15:42

dk: Jeg skal lige forstå dig ret ... har du reddet en Lenovo Ideapad Flex 5 med en BIOS fejl, hvor den ikke fik opdateret BIOS inden maskinen gik i sort, eller var maskinen utilgængelig efter update, så den ikke kunne boote?

Det program du linker til synes jeg mere ligner noget der får en Windows maskine som er bootet og som kører en windows udgave til at fungere som "slave skærm" for en anden maskine, som også er bootet i windows og der efter overtager styringen af "slaven".

Det nummer har jeg lavet et par gange med en gammel tablet, som jeg styrede fra en anden (noget ældre) bærbar jeg har liggende.

Mit problem med Lenovoen er, at den ikke kan noget som helst - den påbegynder boot, men går så i stå, og kører vist nok det samme loop igen og igen, indtil batteriet løber tomt. Jeg har prøvet med strømforsyningen i også, men det eneste jeg fik ud af det var, at min tålmodighed var opbrugt efter nogle timer.
L
Jegf jan ikke se, hvor langt maskinen når, da der intet vises på skærmen. Jeg har forsøgt at tilkoble maskinen med HDMI til en anden skærm, men resultatet var det samme ... ingenting.


Kommentar
Fra : Soren_Steen_Nielsen


Dato : 26-01-24 15:22

Jeg har et par gange reddet en ældre HP-maskine med en fejlopdateret bios. Maskinen havde en nød-bios med hverken skærm, harddisk, eller tastatur, men kunne kun læse fra en diskette med en biosopdatering. Med din maskine kan man indlæse fra en usb.

Kommentar
Fra : f.elsborg


Dato : 26-01-24 22:44

Nej, den er død ... den ved ikke, at den har en USB port eller noget andet. Det virker som om den ikke kan finde bios og derfor heller ikke ved, hvor den skal starte og slutte.


Kommentar
Fra : f.elsborg


Dato : 27-01-24 07:46

Jeg lukker tråden her. Tak til jer der forsøgt at hjælpe

Godkendelse af svar
Fra : f.elsborg


Dato : 27-01-24 07:46

Tak for svaret Soren_Steen_Nielsen.

Kommentar
Fra : Soren_Steen_Nielsen


Dato : 27-01-24 16:32

Så vidt jeg husker så skulle man blot flytte en jumper på motherboardet for at aktivere nødbios. Man skal sikkert gøre noget lignende med din maskine.

Kommentar
Fra : f.elsborg


Dato : 30-01-24 21:55

Soren_Steen_Nielsemn:
Tak for din hjælp men --- Alt det der med jumpere er vist noget der hører fortiden til, eller i bedste fald findes på motherboards til stationære computere.
Min er en bærbar med mulighed for at klappe den sammen omvendt, så den kan bruges som tablet også.
Der er ingen jumpere overhovedet, og heller ingen "dimser" der kan trykkes ned eller holdes nede under boot, og tro mig .... der er ingen hjælp at hente på Lenovo's hjemmeside.
Jeg har opgivet maskinen, flået den fra hinanden og bjerget de stumper der kan bjerges, i forsøget på at begrænse det økonomiske tab.
Bundkort, processor og ram er loddet sammen og kan næppe reddes som andet end råstoffer på en genbrugsvirksomhed der kan håndtere elektronik skrot.
Skærmen hat touch-funktion, men jeg kan ikke finde en måde at gøre den funktion brugbar udenfor den bærbare (som jo er skrottet), og det var egentligt det mit oprindelige spørgsmål gik på.
Computeren den har jeg opgivet.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177462
Tips : 31964
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408246
Brugere : 218881

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste