|
| Opskrift på morgen havre-rug-grød Fra : boyelauritzen | Vist : 441 gange 80 point Dato : 01-09-22 07:08 |
|
Min opskrift på morgen havre-rug-grød med yoghurt forbedre jeg – og i takt med, at jeg bliver klogere...
"Kan du" hjælpe mig med, at blive klogere.
- De hele Havre kerner opvarmes til +70 grader C i mikrobølgeovnen på optøningsprogram i 5 minutter
- Når de er afkølede, valses de sammen med hele rugkerner.
- Valsede kerner sættes til fermentering lunt og i lufttæt glas, med nødder, vand og lidt citron saft i 24 timer.
- Den fermenterede grød opvarmes til +70 grader C i mikrobølgeovnen på optøningsprogram i 5 minutter før den spises.
Min opskrift forklaring - stykket logisk sammen - ved klip fra Wikipedia.:
- De naturlige enzymer på overfladen af korn nedbryder Fytin molekylerne i kornet, bliver først aktie ved passende fugt, varme og i ilt fattige omgivelser.
- Gærcellerne skal virke mindst 24 timer, før Fytin molekylerne er nedbrudt.
-Fytin molekylerne binder mineraler, …, i melet og gør dem svært fordøjelige i vores tarm.
- De naturlige gærceller omkring Havre kornet er blevet dræbt, under afskalnings proces - at fjerne bjælderne fra Havren, - hvorfor jeg starter med at dræbe de - for mig ukendte, ny- ankomne gærceller på Havren.
| |
| Kommentar Fra : netop |
Dato : 01-09-22 12:37 |
|
YRK, det var da en afskyelig ting...
Men så er spørgsmålet vel klar til at blive annulleret som alle de andre
Spørgsmål
- Ubesvarede 1
- Besvarede 58
- Annullerede 50
- Slettede 0
Ialt 109
| |
|
Altså for lige at 'koge det ned', så tager det +24 timer qt lave en gang havregrød
Jamen det kunne da næsten ikke gøres nemmere
| |
| Kommentar Fra : ebg_888 |
Dato : 01-09-22 14:46 |
|
Citat Men så er spørgsmålet vel klar til at blive annulleret som alle de andre |
Så er kontrolløren "netop" på arbejde igen
Håber virkelig ikke, at det lykkes ham at skræmme folk væk.
| |
| Kommentar Fra : wq |
Dato : 02-09-22 13:35 |
|
Citat Så er kontrolløren "netop" på arbejde igen |
Du er da den størst tåbelighed her på kandu
| |
| Kommentar Fra : netop |
Dato : 04-09-22 19:37 |
|
Citat Du er da den størst tåbelighed her på kandu |
Det kan jeg godt se du har de bedste forudsætninger for at give tilkende
Spørgsmål
- Ubesvarede 0
- Besvarede 0
- Annullerede 0
- Slettede 0
Ialt 0
Kommentarer
- Ikke godkendte 0
- Godkendte 0
- Slettede 0
Ialt 0
Tips
- Ubedømt 0
- Bedømte 0
- Slettede 0
Ialt 0
| |
|
Min ringe statistik skyldes måske, at jeg får meget få brugbare svar.
Jeg ved meget lidt fagligt om fermentering.
Har prøvet at stykke lidt information frem fra www, til den opskrift jeg ønsker kommenteret KanDu?
| |
| Kommentar Fra : ebg_888 |
Dato : 06-10-22 18:30 |
|
Jeg beundrer din standhaftighed, boyelauritzen, men jeg er bange for, at dit spørgsmål er for avanceret til Kandu.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|