/ Forside/ Interesser / Hus og have / Andet hus og have / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Andet hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 9302
katekismus 8099
pbp_et 7786
transor 5520
ans 5488
3773 4157
o.v.n. 3825
rotw 3528
piaskov 3383
10  Stouenberg 3232
En rigtig dårlig EU BESLUTNING - affald
Fra : ingelein
Vist : 160 gange
100 point
Dato : 25-06-21 08:42

EU har vedtaget en lov om affaldssortering. En sortering, som i mine øjne er langt fra den BÆREDYGTIGHED , som skulle medføre bedre genanvendelse af diverse kategorier affald.

Det er da ikke forbrugernes pligt, men producentens opgave at minimere emballage og gøre den anvendelig i restaffald til forbrænding. Den nye ordning medfører at kommunerne må indkøbe millioner af megastore skraldespande ( i Holbæk Kommune 5! stk til hvert parcelhus). I min kommune Fredericia kan vi nøjes med 1 spand, fordi vi allerede i mange år har sorteret i 10 kategorier. Alt udover madrester og restaffald sorterer vi i store plastsække leveret af kommunen. Det afhentes 1 gang om måneden.
Der bliver begrænset, hvad vi har af madaffald idet vi komposterer alt grønt og komposterbart i en lukket beholder. Hvis det ikke skal ende i svineri, lugt og fluer, må vi til madaffald bruge en plastikpose , hver gang vi har et “kødben” , som ellers var kommet i restaffald. Nu skal der bruges en stor plastpose, fordi der skal slås knude på posen. Nogle kommuner får UDLEVERET BIO POSER til madaffald. Det må vi ikke bruge i Fredericia.
Hvorfor filen har vi ikke ensartet praktik? Og så gad jeg nok vide, hvordan andre lande omsætter EU AFFALDSORDNINGEN i praksis?
Min mening er at man skulle have sat ind ved producenterne. En overgang var der jo gang i at man efterlod alt unødig emballage i butikkerne. I det mindste SKAL der på EMBALLAGEN stå, hvordan den skal sorteres!
Udover et merforbrug af plastikposer, vil vi også skulle bruge mængder af rent drikkevand på at skylle emballage. (Bægre med mejeriprodukter, fiskekonserves osv). Skyllevandet havner i kommunernes rensningsanlæg, hvor madresterne før blev brændt.
Fatter i det? Jeg gør ikke!

.

.

 
 
Kommentar
Fra : ingelein


Dato : 25-06-21 08:50

Ps. Madrester blev selvfølgelig ikke brændt i rensningsanlægget, men på forbrændingsanlægget.
Ingelein

Kommentar
Fra : ottoludvig


Dato : 01-07-21 16:08

ja, det må kunne gøres bedre. Der er et bestemt problem, som vi ser igen og igen. Nemlig at man her i landet ikke forsøger sig frem med forsøgsordninger, pilotprojekter osv, når noget nyt skal indføres. Det ville være oplagt at bede et antal forbrugere i 5 - 10 kommuner om frivilligt at indgå i et antal forskellige forsøgsordninger, hvor man efter nogle måneder eller et år kunne se, hvad der fungerer bedst og er mest praktisk for borgerne. I stedet trækker politikere og embedsmænd (DJØF-ere) er færdig løsning ned over hovedet på hele nationen, og ve ved på forhånd, at den må laves om senere med store udgifter til følge. Om det er affaldssortering, kommunalreform, politireform eller digitalisering, - den samme fejl begås hver gang: Ingen forudgående forsøg for at se, hvordan det virker. Djøferne er så kloge - og politikerne så uvidende - at de tror de kan lave perfekte løsninger fra starten, hver gang. Det kan de så ikke, og det må ingelein og resten af nationen lide under.

Kommentar
Fra : ingelein


Dato : 01-07-21 17:42

Læste lige i dag at kun 9 kommuner i hele landet er klar til den nye ordning og at man allerede nu fra politisk hold er skeptisk. Indkøb af millioner af skraldespande kan ikke så nemt rulles tilbage og så følger der jo specielle skraldebiler oveni.
Jeg måtte pakke rester af vores stegte kylling ind i 3 lag plastik for at spidse ben ikke skulle stikke hul,på plastikken til glæde for spyfluerne. Hidtil har jeg først pakket den slags ind i en avis, før det kom i restaffaldsposen.
Det munder langtfra ud i den bæredygtighed som er tilstræbt. Iøvrigt skal vi denne gang vente 3 uger på at få tømt vores skraldespande! Vi kan sagtens klare de 3 uger, men hvad med folk, hvis skraldelåg i forvejen ikke kan lukkes?
Hul i hovedet siger man vist om den slags.
Ingelein

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177411
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407785
Brugere : 218875

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste