|
| Meget standhaftig snavs i køleskabet? Fra : storemolle | Vist : 309 gange 70 point Dato : 06-05-17 08:11 |
|
Jeg købte et super smart Zanussi OZ Køleskab i efteråret 1999. Jeg altid veryet meget glad for det.
Men du slås jeg med Meget standhaftig snavs inde i skabet .
Køleskabet er lavet af hård plast undtagen hylderne og nogle andre ting.
Det ser gult ud men jeg ikke hely sikker på hvad der er for nogle rester inde i skabet.
Ja jeg ved godt jeg ikke har været særlig god til gøre rent i mine unge år så det derfor jeg må nu ha hjælp af dette forum.
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 06-05-17 09:40 |
|
Min første tanke er vækst grundet manglende rengøring.
Hvis du slukker for skabet i længere tid med lukket dør, vil du have meget svært ved at rengøre det senere.
Er overfladen slimet så vil jeg ikke spise noget der har ligget i det skab.
| |
|
det er rent men ser beskidt ud? skal jeg tage foto af det og opload dem til denne tråd?=
| |
| Kommentar Fra : pbp_et |
Dato : 06-05-17 09:59 |
|
Der findes et udmærket rengøringsmiddel. Det hedder sæbe og må ikke forveksles med opvaskesulfo. Køb noget brun sæbe eller nogen sæbespåner, sluk og tøm køleskabet og rør den ene eller anden slags sæbe op med tre-fem gange så meget varmt vand. På med beskyttelseshandsker og smør den klistrede masse ud over de angrebne steder og lad det sidde en god spadsereturs tid. For at blege det gulnede kan man blande lidt vaskepulver til hvid vask med i klisteret. Tilbage fra spadsereturen efter en kop te eller kaffe kan man vaske af. Husk handskerne!
Bemærk, at "flydende håndsæbe" og den slags IKKE ER SÆBE trods navnet. Sæbe er fremstillet af fedtstof kogt med kalium- eller natriumhydroxid og er skrappe sager, derfor handskerne.
| |
|
Citat Køb noget brun sæbe eller nogen sæbespåner, sluk og tøm køleskabet og rør den ene eller anden slags sæbe op med tre-fem gange så meget varmt vand. |
Jeg kan ikke finde min flaske med brun sæbe så må bruge sæbespåner
Jeg forstår ikke det med op med tre-fem gange så meget varmt vand?
| |
|
Jeg køber altid brun sæbe fra Irma af mærket Tusinfryd er det ok?
| |
| Kommentar Fra : mig-selv |
Dato : 06-05-17 17:05 |
| | |
|
Hvis først køleskabet har fået kedelig lugt, er den nærmest umulig at komme af med, da plast i skab har fået små huller, hvori "snavs", svamp og bakterier hurtig får fæste på igen.
En god strategi er efter rengøring, at vaske skab med yoghurt naturel.
Yoghurten lever - ved køleskabstemperatur - bedre i køleskabets revner og sprækker end svamp og bakterier - og den lugter ikke.
| |
|
Hmmm, der er åbenbart mange meninger om rengøring.
Hvis det var mit køleskab, og Ajax ikke var nok, så ville jeg bruge klorin eller grundrens.
| |
|
Mit Køleskab lugter ikke : boyelauritzen
| |
|
Jeg skrev ikke at dit køleskab lugtede.
Skriver blot at man kan reducere rengøring ved at tilstræbe at have miljøet i balance.
F. eks. er sterilt køleskab konstant surt rengøringsarbejde, da det er en ledig mark, for den bakterie, gærcelle, svamp der måtte komme først.
Og man kan ikke styre, om det pludselig er en uønsket bakterie, gærcelle, svamp der så eksplodere i køleskabet.
Hvorfor min strategi er altid, at have en naturlig kultur i køleskabet - overalt i hjem.
I mit køleskabet har jeg succes med at afvaske - det rene køleskab - med lidt yoghurt naturel.
Yoghurt kulturen hverken lugter eller farver, og forhindre at andre bakterie, gærcelle, svamp kulturer får ledig plads at gro på.
Jeg bruger stort set aldrig desinficerende rengøringsmidler - der er gift for naturen.
Og så den normale rengøring kan klares - stort set uden rengøringsmidler - ud over midler til vaskemaskinerne, vinduespudseren og personlig pleje.
Robotstøvsugeren klarer broderparten af al rengøring i huset, der er at få støv og snavs ud.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 14-05-17 21:35 |
|
Citat Jeg bruger stort set aldrig desinficerende rengøringsmidler |
Gode gamle rengøringsmidler som brun sæbe og soda er strærkt basiske og slår også baktusser ihjel.
Klorin var meget brugt, men dels forurenede det som pokker, og dels gulner det plastic og hvide skjorter med kunststof i vævningen.
Sæbespåner er ikke ret basiske, det er nærmere ren fedt, men det i sig selv rengør også i og med det skummer kraftigt, effekten er nærmere plejende idet det efterlader en hinde som er smudsafvisende og imprægnerer uld og læder
Fast brun sæbe (krystalsæbe) kan gøres ret kraftigt med tilsætning af salmiakspiritus, men pas på da det er en god malingsfjerner, det nuppede også teflonbelægningen på en stegepande som jeg måtte smide ud ......... hul i det, jeg bruger kun støbejern nu til stegning.
Men et 17 år gammelt køleskab, er det overhovedet energimærket
I min lejebolig står et lille køleskab som er over 10 år, det bruger 3-4 kwh om dagen, ejendommen er nølende med at skifte det selv om den lille låge til frostboxen er utæt.
| |
|
Citat Men et 17 år gammelt køleskab, er det overhovedet energimærket [Meget forvirret]
I min lejebolig står et lille køleskab som er over 10 år, det bruger 3-4 kwh om dagen, ejendommen er nølende med at skifte det selv om den lille låge til frostboxen er utæt. |
Ja mit køleskab er energimærket A fra November 1999.
Det bruger ikke ret meget energi.
| |
|
Jeg slår ikke bakterierne ihjel, da det blot er konstant arbejde.
Fjerne blot synlig snavs og pensler "rent" køleskab med lidt yoghurt naturel i revner og sprækker,
så uønskede bakterier aldrig får fri bane.
Køleskabet er en fri banen for bakterier, når det har først har været decifenceret - hvor muligt.
NB: Støv der sætter sig på fugtig bagplade - når køleskab åbnes -, er rigelig næring for bakterierne.
Så det er ikke muligt at undgå at der er næring for bakterierne.
http://peecee.dk/upload/view/466890
http://peecee.dk/upload/view/466891
| |
|
Citat boyelauritzen. Jeg slår ikke bakterierne ihjel, da det blot er konstant arbejde.
Fjerne blot synlig snavs og pensler "rent" køleskab med lidt yoghurt naturel i revner og sprækker,
så uønskede bakterier aldrig får fri bane.
Køleskabet er en fri banen for bakterier, når det har først har været decifenceret - hvor muligt.
NB: Støv der sætter sig på fugtig bagplade - når køleskab åbnes -, er rigelig næring for bakterierne.
Så det er ikke muligt at undgå at der er næring for bakterierne.
http://peecee.dk/upload/view/466890
Mit køleskab er ikke besk
http://peecee.dk/upload/view/466891 |
Jeg tror ikke der nogen bakterier i mit køleskab, men der sat rester af forskelige madvare fast inde i mit køleskab i gemmen årene Dem vil jeg ger har fjernet.
| |
|
Må jeg frabede at blive citeret forkert: "Mit køleskab er ikke besk" har jeg ikke skrevet.
Hvis det ikke er en taste fejl, vil jeg bemærke til Storemolle at "Sarkasme klæder ikke debat".
| |
|
Ok.
Taste fejl, Det kan ske.
Uden at leve i en symbiose med bakterierne, gærceller, ... - som er overalt - også i køleskabet - kan vi ikke leve ret længe.
NB: Omvendt er det også bakterierne der kan slå os ihjel, hvis og når vi er svage.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|