/ Forside/ Karriere / Erhverv / Jura / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Jura
#NavnPoint
RyeJensen 11840
Nordsted1 11095
dova 10393
refi 7375
ans 6606
BjarneD 5596
Oldboston 4200
Paulus1 3538
themis 2862
10  jakjoe 2566
Jura v/skybrud
Fra : lgs
Vist : 104 gange
500 point
Dato : 09-08-16 17:11

Jeg bor sammen med 10 andre lodsejere ved en blind, privat grusvej - det blinde er ikke valgt af os, men resultat af en kommuneomlægning årtier tilbage.
Hvor vejen ender begynder en rørlagt bæk, der afvander et større kuperet område med skov, parcelhuskvarterer og marker. Denne rørlægning løber under vores svagt skrånende vej i dens fulde længde og ender et par hundrede meter væk i en å, der selv ender i Vejle fjord.
Den 25.7. ramtes egnen af 2 skybrud i rap, hvilket betød, at bækken svulmede op, og da den kraftige rist, der markerer overgangen mellem det omkringliggende skovområde og vores vej, hurtigt stoppede til søgte vandmasserne uden om for at skylle ad vores vej, som blev totalt skyllet bort.
Vandmængderne var så kraftige, at vi ikke havde en jordisk chance for at gøre noget ved det og sådan løb det i 18 timer. Følgerne uden for vores vej var en i flere timer spærret viadukt og kortvarig indstillen af jernbanedrift ml. Vejle og Jelling. Kommunen havde 34 timer efter skybruddets start, på dag 2 retableret vores vej til "redningsvejstatus" og siden da har den været nødtørftigt passabel.
Dag 2 besigtigede kommunen forholdene og mente da at kunne henholde sig til, at vejen er privat og retablering for lodsejeres regning, hvilket vi ikke kan godtage [I]fordi[I]:

Førnævnte rist tilses og renses når nødvendigt af kommunen - ofte flere gange ugentligt - uden omkostninger for lodsejere, hvilket må betyde, at kommunen tager ansvar for følgerne af tilstopning af risten og følgerne deraf

ca. 100 meter før denne rist løber bækken igennem et område, som vort lokale el- og vandselskab i foråret ryddede for skov og planerede med grus - skybruddet illustrerer fint det vi ofte hører om fra Langtbortistan, hvor erosion som følge af skovning medfører noget lignende - i selvfølgelig langt større målestok - som her. De udlagte grusmængder endte ved risten og endelig på vores vej.

Det er 3. gang - senest maj 2014, at vejen skylles bort under skybrud - hver gang er kommunen modstræbende gået med til at retablere vores vej uden omkostninger for os

Vi er i dialog med først i fremmest kommunen, men også med el-, vand- og tlf./internet forsyning, men afventer først og fremmest kommunens skriftlige tilkendegivelse, som vi formoder foreligger om 10-14 dage.
Inden da vil jeg høre, om der her er nogen med tilstrækkelig juridisk indsigt, der kan bedømme, hvor vi lodsejere står. Vi er ikke specielt forsikrede mod dette.

 
 
Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 172052
Tips : 31522
Nyheder : 719565
Indlæg : 6370605
Brugere : 218180

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste