/ Forside/ Karriere / Erhverv / Jura / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Jura
#NavnPoint
RyeJensen 11840
Nordsted1 11095
dova 10393
refi 7375
ans 6906
BjarneD 5596
Oldboston 4933
Paulus1 3538
themis 2862
10  jakjoe 2566
må jeg ringe til en låsesmed,
Fra : Helene100
Vist : 214 gange
200 point
Dato : 13-09-15 20:05

Jeg er lejer af et hus, som min far har købt til mig for 15 år siden.

Jeg har været ude at rejse / arbejde i udlandet de sidste par år, og har haft fremlejet på værelse basis til Danske unge menneske, uden problemer.

Den 1.3 . 15 , flytter 3 udlandske studerende ind på 3 værelser på 1 .sal, med adgang til køkken og toilet, bryggers.

Før de flytter ind, fortæller jeg, at min kæreste og jeg lige er gået fra hinanden, og jeg selv skal benytte stuen til beboelse, mine ting er i stuen, ligeledes er der flyttekasser i et af de fremlejede Værelser efter aftale, men en lejekontrakt får de kun for en måned. For jeg flytter selv ind den 1.4.15( folkeregister ændring den 4.4. 2015) den 17. Marts meddeler jeg telefonisk at de må finde et andet sted at bo hurtigst mulig, men at jeg ikke smider dem ud , men efter den 1.10.15 flytter jeg mine møbler ind i stuen. Den er de med på, dog kede af det.

Alt er gået planmæssigt, jeg er kommet i huset hverdag, ordnet haven, post, snakket med naboer osv.og dem .. Men rejser også en del. Så tiden er gået hurtigt og ordningen har fungeret,mobber de været først skuffede, kede af det og nu gale. Men det har fungeret.

Jeg fortæller dem at vi bo sammen som en familie de bliver ikke smidt ud men de skal finde noget andet. De taler næsten ikke dansk. Jeg har oplyst til folkeregister at en af de studerende gerne måtte bo der, og i følge aftale med ham, vidste jeg brevet til ham, hvor der stod han er tilmeldt frem til 1.10. 15 ved ikke hvorfor det kun er ham de har spurgt til.

1. Spørgsmål .

Da de flytter ind, får de kun 2 nøgler ud af de 3 som er til huset. de Jeg har 1, men taber mine nøgler og har mistet en, dette har jeg meddelt til udlejer, jeg spørger efter en kopi af nøglen, men det kan ikke lige lade sig gøre, tiden går , fungere fint med 2 nøgler. Vi aftaler hver gang, hvornår de er hjemme, jeg sover der aldrig, er der kun om dagen og mest i haven.

Det er snart den 1. Oktober , og de er pressede , de er ikke blevet anvist kollige bolig,endnu(den ene lejer har og har meddelt mig på SMS han er flyttet inden 1. Oktober. hvilke jeg siger det er ligemeget, jeg rejser til cypren i 3 måneder ,så det går nok. De andre skal ikke betale mere i husleje , Inden jeg tager afsted aftaler vi at en veninde kommer forbi og henter huslejen, det vil pige som bor der ikke have,hun vil have et konto nummer, jeg siger det kan de ikke få, vi laver ikke om på noget nu, jeg kommer hjem 1. Oktober og flytter det sidste af mine ting ind i stuen. Hun vil have et konto nummer, så de kan overføre husleje, for de vil ikke aflever penge til min veninde, eller min far som er ejer af boligen, da de ikke kender ham, jeg siger bestemt til pigen, der bliver ikke lavet om på nogle aftaler , den eneste ændring bliver , vi er 4 i huset plus min hund, og vi må samarbejde.

Jeg kommer dog hjem efter en uge på Cypren da kontrakten gik i vasken, SMS ,er til de studerende at jeg kommer og henter husleje som normalt . Jeg er i huset kl.8.00 normalt snakker vi drikker kaffe og hygger. Men denne gang fik jeg mine penge, hvor der ikke blev betalt for el, hvilket jeg gjorde opmærksom på, men det kunne de gøre næste måned. Hun var sur. Jeg gik i haven og nussede rundt som jeg plejer sammen med min hund.

Alt har fungeret indtil jeg i går lørdag den 12.10.15 hvor jeg sender en SMS og fortæller at der vil blive installerer en opvaskermaskine i køkkenet . Pigen skriver tilbage at det vil de ikke ha, hvor jeg skriver tilbage at det kan hun ikke bestemme, om der skal være en opvaskermaskinen i husstanden, da hun kun lejer et værelse. Hun skriver tilbage at hun ikke ønsker at jeg kontakter dem, og de vil ha et konto nummer til huslejen og hvis de skal flytte skal de opsiges. Hun er sur ...

Den ene studerende har skrevet i en SMS at han flytter til den 1. October. Nu skriver pigen, at han ikke gør, jeg ved ikke hvad han gør, man da de ikke har en bolig, eller en fremleje kontrakt, bor vi alle sammen sammen, og får det bedste ud af det. Hvilket jeg svarede tilbage i en SMS.Problemet er nu, jeg har ikke nøglen til huset, og da det har været weekend, har jeg ikke ville ofre en låsesmed, med dyrt weekend tillæg, og da låsen i døren alligevel skal udskiftes , vil jeg vente til mandag, før jeg ringer efter en låsesmed ...

JEG ER LIGE PLUDSELIG BLEVET I TVIVL ... Må jeg ringe efter en låsesmed få om kodet låsen samt få lås i døren lavet, og aflevere de to nye nøgler til dem, uden de er informeret, de får to nye nøgler og det er uden omkostninger for dem, da det er mig der har ødelagt låsen og smidt min nøgle væk ?

Er sundhedskort nok til at dokumenter at jeg er en del af husstanden.? Over for låsesmeden ?


Spørgsmål 2 . Kan de være medbestemmende til hvad der skal være i huset af hårde hvidvare, uden omkostninger for dem .?


Spørgsmål 3.

Jeg vil naturligvis imødekomme deres ønske om at de overføre husleje penge til min konto, kan jeg i denne forbindelse lave en tidsbegrænset , fremlejekontrakt til dem ?hvor der står de bor på et værelse med ret til adgang til køkken og bad, Og skal det være mit konto nummer de overføre penge til, eller må det godt være direkte til udlejers konto? Der vil blive lavet 3 kontrakter ialt. Eller er det løb kørt, ? eller skal jeg vente på de bliver anvist en kollegie bolig af Odense kommune, som de er skrevet op til den 1. Oktober men ikke har fået tilsagn fra endnu. De kommer fra Grækenland, Slovenien , og Polen og er en del af en ordning om garanti for studie bolig i Odense.

De betaler hver 2000 kr, til mig hver måned, plus fællesudgifter , de har ligeledes betalt 2000 kr, hver i depostium , da jeg synes det var synd for dem, at de blev bedt om at finde noget andet at bo i , inden de var flyttet ind. Og de har svært ved at betale et højere beløb.

Jeg ønsker en dialog med dem, men respekter deres ønske om ikke at blive kontaktet. Derfor denne lange mail, så det hele ikke ender i lange diskutioner og misforståelser da de taler meget dårligt dansk.

Håber at hører fra jer snarest .

Helene Vøldike.

 
 
Kommentar
Fra : Troldepige


Dato : 13-09-15 20:30

Det lyder som noget værre rod du har gang i.

Bl.a. har du oplyst til folkeregisteret, at den ene må bo der, men hvad så med de to andre?

Hvor har de andre to deres adresse stående, hvis de ikke må bo hos dig?

Giver du dem en kvittering på de beløb de betaler til husleje?

Hvorfor skal det se ud som i bor sammen som en familie?

Hvorfor må de ikke overføre huslejen til din konto?

Citat
Jeg vil naturligvis imødekomme deres ønske om at de overføre husleje penge til min konto, kan jeg i denne forbindelse lave en tidsbegrænset , fremlejekontrakt til dem ?hvor der står de bor på et værelse med ret til adgang til køkken og bad, Og skal det være mit konto nummer de overføre penge til, eller må det godt være direkte til udlejers konto?


Hvis udlejer (din far?) har givet dig tilladelse til at fremleje dele af boligen, burde det ikke være noget problem, at du lejer værelser ud til dem. Så længe du selv bor der, og har din adresse dér.

Bor du selv i huset, og har din adresse dér?

Hvis du selv bor i huset, og har din adresse dér, så er de udlejede værelser at betegne som "værelser" iflg. lejeloven, og i så fald har lejerne 1 måneds opsigelse, og opsigelsen behøver ikke at være begrundet.

Noget anderledes forholder det sig hvis du ikke selv bor på adressen, for så er de udlejede værelser at betegne som "klubværelser", og på klubværelser har lejere de samme rettigheder som i en lejlighed, bl.a. at man, som udgangspunkt, er uopsigelig.

Om der er en lejekontrakt gør ingen forskel hvis lejer kan bevise, at han bor på adressen, f.eks. ved hjælp af huslejekvitteringer.
Ingen lejer kan stilles dårligere end lejeloven, og den er ikke så tosset endda.

Men det lyder som noget værre rod.


Kommentar
Fra : kenwood


Dato : 13-09-15 20:32

du ligger som du har redt

Kommentar
Fra : Helene100


Dato : 13-09-15 20:34

Jeg ligger som jeg har redt, dybt naivt .

Kommentar
Fra : Helene100


Dato : 13-09-15 20:39

Tak fordi du gider svare og måske hjælpe mig .

Grunden til jeg kun har oplyst til folkeregister at han bor der til den 1.10 15. Var fordi folkeregisteret skrev til mig om spurgte om han havde ret til at opholde sig på adressen . Der blev ikke sendt brev til om de 2 andre derfor.

Min far/ ejer af huset har givet tilladelse.

Jeg sover der ikke om natten, er der kun om dagen.

Kommentar
Fra : Helene100


Dato : 13-09-15 20:41

Grunden til jeg bruger betegnelsen familie, fordi de ikke forstå dansk , og de ikke behøver at være bange for at blive sat på gaden, dette er deres frygt.

Kommentar
Fra : Troldepige


Dato : 13-09-15 20:42

Citat
Jeg ligger som jeg har redt, dybt naivt .


kenwood har jo fuldstændig ret.

Ud fra det du har skrevet er det da ganske tydeligt, at at det er noget værre rod.

Hvorfor må kun en af "lejerne" f.eks. have sin adresse i boligen?

Kommentar
Fra : Helene100


Dato : 13-09-15 20:43

Grunden til jeg sagde nej til konto var fordi, de selv ønskede i starten at betale kontant. Jeg kan fremvise alle huslejekvit. De studerende har vi en gul mappe, hvor alt fælles vedr. Økonomi og betaling ligger .

Kommentar
Fra : Troldepige


Dato : 13-09-15 20:49

Citat
Jeg sover der ikke om natten, er der kun om dagen.


Et andet sted har du skrevet:
Citat
Jeg har folkeregister adresse,


Jeg går ud fra, at det er i det omtalte hus du har folkeregisteradresse.

Og her overtræder du loven. Man skal have sin adresse dér hvor man opholder sig.

Som jeg har skrevet, så afhænger dine lejeres rettigheder af hvor du bor, og det behøver ikke nødvendigvis at have noget med din folkeregisteradresse at gøre.

Du kan være glad for, at jeg ikke er lejer hos dig.

Kommentar
Fra : Helene100


Dato : 13-09-15 20:49

Alle studerende har deres adresse stående. Men folkeregister har kun tage stik prøve kontrol af den ene. Vi har alle adresse på adressen .

Det er noget rod, det er derfor jeg beder om råd.

Problemet er de taler ikke dansk kun engelsk.

Kommentar
Fra : Troldepige


Dato : 13-09-15 20:54

Citat
Jeg kan fremvise alle huslejekvit.


Hvis lejerne også har en kvittering behøver de ikke en lejekontrakt, for så er det lejeloven der er gældende.

Citat
kan jeg i denne forbindelse lave en tidsbegrænset , fremlejekontrakt til dem


Det er da vist li'som lidt for sent, eftersom de allerede har boet der i x antal mdr. uden en tidsbegrænset lejekontrakt, og iflg. lejeloven er uopsigelige, eftersom du ikke reelt bor på adressen.

Kommentar
Fra : Troldepige


Dato : 13-09-15 20:55

Alt dette burde du have sat dig ind i inden du begyndte at leje værelser ud, som det er nu kan du vist kun håbe på, at ingen af dine lejere kontakter en advokat eller en lejerforening.

Annuller spørgsmålet
Fra : Helene100


Dato : 13-09-15 20:56

Jeg har desværre ikke modtaget et gyldigt svar, og annullerer derfor dette spørgsmål

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177281
Tips : 31960
Nyheder : 719565
Indlæg : 6406948
Brugere : 218861

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste