/ Forside/ Teknologi / Netværk / NetBEUI / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
NetBEUI
#NavnPoint
BjarneD 170
Master_of.. 100
briani 60
syllemus 60
Manse9933 40
Teil 30
LaraBoobs 30
henrikfor.. 20
gibson 20
Lokalt netværk med webspeed K2
Fra : Kristian
Vist : 1127 gange
20 point
Dato : 27-03-01 13:35

Hej!

Jeg overvejer at få en webspeed-installation (K2) hos TDC. Forbindelsen skal bruges til et lokalt netværk, men af støjmæssige og praktiske årsager ønsker jeg ikke en PC-gateway, som er TDC's officielle løsning (http://www.selector.dk/menu/sm0003.htm). Jeg har derfor undersøgt sagen nærmere og mener selv at have fundet løsningen i form af en hardware-router, der kan tilsluttes kabelmodemets lan-side, og som optræder ud ad til som en enkelt mac-adresse(http://www.practicallynetworked.com/sharing/hwrouter_chart.htm). Er der nogen, som har erfaringer med en sådan løsning - eller som er i stand til at gennemskue, om løsningen virker?

Venlig hilsen
Kristian

 
 
Kommentar
Fra : tonnybrandt


Dato : 31-03-01 15:59

Hej
Nu ved jeg ikke hvilken router du har kigget på, men princippet er velkendt og bl.a. brugt af Teledanmark i deres pro@ccess ADSL rutere. Jeg sidder ved en nu. I en sådan løsning er der en inderside og en yderside på ruteren. Begge har en ipaddresse. For dit webspeed modem er det ligegyldigt om det er et netkort eller en router, den komunikerer med. Når man så sætter routeren op, konfigurerer man den til at køre NAT (network addressing translation) på indersiden, således at al trafik der kommer fra indersiden bliver sendt gennem routeren og ud til modemet, men med routerens ip- og macaddresse. Internt i ippakken kommer der et port nummer på, der fortæller hvilken pc på indersiden, der sendte pakken. Når så et evt. svar bliver modtaget bliver transmissionen udpakket i routeren og portnummeret læst. Den slår herefter op i en tabel den selv vedligeholder og sender så pakken videre til pc'en på det indvendige net med det ipnummer der svarer til port nummeret fra tabellen.
Altså du skal bare kigge efter en router med 2 ethernet interfaces og denne router skal kunne udføre NAT. Der er kun en enkelt hage ved konceptet, som jeg ikke kunne se ud af Webspeed manualen. Hvis du ikke får en fast ipaddresse ved Webspeed, skal routeren selv kunne modtage en "dhcp" addresse, så dette skal du også sikre dig at routeren kan. Jeg kiggede på en enkelt af dem og denne ser ud til at opfylde de ovennævnte kriterier.
http://www.linksys.com/products/product.asp?prid=155&grid=5

Håber denne lange historie kan hjælpe lidt.
Tonny

Accepteret svar
Fra : gibson

Modtaget 20 point
Dato : 20-07-01 12:12

På Uni har vi flere routers med 2 ethernet interfaces og det kører smukt, og det er en sådan du skal bruge!

Kommentar
Fra : bingo63


Dato : 08-04-02 19:05

Jeg har et webspeed K2 modem og har anskaffet en router fra D-link med produktnavnet DI-804, som efter diverse indstillinger, nu fungerer upåklageligt. Så slipper man for at have en PC til at stå at køre hele tiden. DI-804 koster ca. 1150 kr.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177275
Tips : 31960
Nyheder : 719565
Indlæg : 6406881
Brugere : 218860

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste