|
| Grønt kartoffelvand Fra : to3mas | Vist : 2045 gange 40 point Dato : 23-06-14 21:03 |
|
vi har nu i snart 50 år dyrket nye kartofler i vor have uden problemer, men i år sker der det, når vi koger de nye kartofler, som er skrabet rene for "skræl" så er kartoffelvandet grønt- men kartoflerne smager udmærket. men hvorfor bliver vandet grønt, det er aldrig sket før.
Håber at nogen kan give en forklaring.
| |
| Kommentar Fra : poten |
Dato : 23-06-14 21:50 |
|
Pas på med det, de kan være farlige at spise...
politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/tjekmad/ECE2002053/pas-paa-de-groenne-kartofler---det-er-hoejsaeson-lige-nu/
| |
| Kommentar Fra : Klaudi |
Dato : 23-06-14 22:12 |
| | |
|
Den giftige kartoffel
Det findes især i kartoflens stængler, blade og i de grønne bær, men også i knolde, der er blevet grønne, og i eventuelle spirer på knoldene. Det har ikke noget med klorofyl at gøre, men hvis knolden udsættes for stress for eksempel i form af lys og beskadigelser eller angreb af skimmel, vil den danne mere af stoffet. Og det hjælper ikke at koge eller stege kartoflen. Noget af solaninen vil komme ud i kogevandet.
http://kartoffelinfo.dk/Kend_Kartoflen/Spiselige/den_giftige_kartoffel.htm
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|