Jeg er ikke tilfreds med min elektriske æggekoger.
Er der andre med paktisk erfaring inden jeg selv prøver teori?
Variabel vægt af vand + 3 æg (alder) ca. (120 + 3x60) gram sammen med upræcis effekt tids indstilling giver ikke altid blødkogte morgen æg med OBH-Nordica 6726 prod. nr. 0379 på 350 Watt
Jeg overvejer alternativer:
1. At veje æg og vand og benytte ekstern tænd og sluk ur til at styre tid/effekt på æggekoger, da ur/knap på ægge ur er meget upræcis.
2. Bruge Låg og Bakelit æggeholder på tallerken i microbølge ovn, hvor tid kan styres bedre.
Men kan Bakelit holde til microbølgerne?
3. Slukke for æggekoger meget tidligt, og lade æggene blive i æggekogeren. Sluk Tidspunkt skal så blot afstemmes så temperaturen er mindre en 73 Grader C efter +5 min. og større end 56 Grader C efter 10 min. hvad jeg kan se på stege termometer.
Og æg kan blot blive i æggekoger og holde sig lune
Hvor svært kan det være
(-:
Eller hyr?
Et blødkogt æg skal (i teorien) blot opvarmes til hele æg er mellem 56-73 grader C varmt.
Blommen emulgerer (stivner) ved 73 grader C. mens proteinerne (hviden) denauterer ved 56-56 grader C.