Jeg er selv gammel fodbolddommer, og har nu en kone som påstår at der er fast overtid i internationale fodboldkampe.

Jeg mener at dommeren kan tillægge tid i forbindelse med særlige stop i kampen.

Det kaldes tillægstid

Citat
Den tillagte tid kaldes for tillægstid og bestemmes alene af dommeren.

Citat
I ligaer kan fodboldkampe ende uafgjort, men i nogle elimineringsturneringer (vind-eller-forsvind-konkurrencer) lægger man to halvlege på 15 minutter til, hvis stillingen ender uafgjort.

Dato : 15-10-13 10:51

Tillægstid - eller overtid, kært barn har mange navne.

Tillægstiden i internationale fodboldkampe vurderes udfra den tid der er gået når spillerne "filmer" - eller på andet måde trækker tiden i forbindelse med skader når der bliver dømt frispark/straffe.

Tillægstiden/overtiden i internationale kampe bliver vurderet og bestemt af repræsentanter fra FIFA, som altid er stede ved internationale kampe. Det er således ikke dommertrioen der bestemmer om der skal være overtid/tillægstid - eller længden af evt. tillægstid/overtid.
Det har garanteret også reddet livet for mangen en dommer, at han/hun ikke har indflydelse på den del af gamet.

Mvh.
Tommy.

Kommentar

Dato : 15-10-13 12:04

Er du sikker på det Tommy.....................det er jo suverænt kamplederen /dommeren som bestemmer på grønsværden.
De internationale tuneringsreler kender jeg dog ikke.

Men det var nærmest spørgsmålet om en fast "overtid"

Kommentar

Dato : 15-10-13 15:28

Ja, det er jeg ganske sikker på.
FIFA's official's styrer tiden, udskiftninger, samt spillernes reglementerede påklædning - herunder lovlige fodboldstøvler (knopperne - osv..) div. smykker på spillerne...osv.......OG idømmer disciplinære karantæner - F.eks. Da Bendtner åbnede for herlighederne, så den indbyggede reklame på underbukserne kunne ses af gud og hver mand/kvinde - samt da Bendtner i sidste kamp mod Italien, smed spillertrøjen i forbindelse med en scoring.

Vedr. "Golden Goal" - det hold som først scorer et mål vinder kampen. Her gælder der ganske særlige regler - og har intet med overtid/tillægstid at gøre.
"Golden Goal" er en "slags stedfortræder" for straffesparkskonkurrence.