|
| Hvordan laver jeg is? Fra : linelli | Vist : 638 gange 20 point Dato : 22-07-13 09:06 |
|
Ja ovreskriften siger vel sig selv hvordan laver jeg selv is?
| |
| Kommentar Fra : poten |
Dato : 22-07-13 09:53 |
| | |
|
Jeg vil også sige, søg på nettet.
Der er jo flere forskellige slags is.
Personligt foretrækker jeg den, der kaldes "italiensk is", til den pisker man sukker og æggeblommer, samtidig med, at man giver sødmælk et opkog med resten af sukkeret, blander det sammen og varmer det op, lige som når man laver creme.
| |
|
Og det er ikke nødvendigt med en is-maskine, man skal blot tage den ud af fryseren ca. hver time og piske den igennem.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 22-07-13 10:56 |
|
Start med gammel dansk standard.
3 æggeblommer piskes hvide med 5 spsk sukker og røres sammen med skum af en halv piskefløde......ikke stiftpisket, den giver ca en liter kaloriebombe.
Og så er der ellers frit slav på hylderne med vanille (ægte), chokoladeflis, knust Marabou Dajm, et dyk i jordbær-eller hindbærmarmeladen eller syltede kirsebær
| |
| Kommentar Fra : linelli |
Dato : 22-07-13 12:50 |
|
Okay tak for alle jeres opskrifter har lige prøvet at lave nogle af opskrifterne og de er da gode. NU VIL JEG GERNE UDFORDRE MIG SELV SÅ HVORDAN LAVER JEG LAKRIDS IS?
| |
|
4 past æggeblommer
125 g sukker
25 g ren lakridspulver
½ l piskefløde
Æggeblommer og sukker røres grundigt til en æggesnaps.
Lakridspulveret røres i.
Fløden piskes ca. 3/4 stiv og vendes i æggemassen.
Jeg bruger ismaskine, men den er ikke absolut nødvendig.
Lakridspulver fås i bl.a. Matas.
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 02-08-13 16:54 |
|
Man laver 'selv' is ved; at nedkøle væske... f.eks. vand, til en temperatur under frysepunktet.
For destileret vand's (H2O) vedkommende er frysepunktet fastlagt = 0 grader celsius.
Ofte benytter man et køle-agregat til formålet, men kan kan dog også uden teknologogiske hjælpemidler 'selv' lave is. Man kan eventuelt gå i højden.
TIP: Temperaturen falder i snit med ca. 1 grad celcsius pr. 200 højdemeter fra dér, hvor du måler temperatuen af din væske's omgivelser NU.
Alternativt kan du søge mod klodens poler Syd/Nord. På et tidspunk vil både du og isen fryse.
</MOLOKYLE>
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|