|
| Kommentar Fra : Bille1948 |
Dato : 21-05-13 18:01 |
| | |
| Kommentar Fra : mig-selv |
Dato : 21-05-13 18:01 |
|
Kan ikke lige navnet, men masser af æggehvider piske med lige del sukker - bages ved svag varme
Eller lav nogle flødeboller.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 21-05-13 18:23 |
|
Der er jo rigtig mange dejlige opskrifter med æg, hjemmelavet is er jo lækkert, spaghetti carbonara har jeg netop besluttet mig for at lave til aftensmad, pleskner, verdens nemmeste småkage (æg piskes til æggesnaps med deres egen vægt sukker, samme vægt mel og korn fra en stang vanille (eller vanillesukker) røres i, sættes i klatter på bagepapir, drysses med lidt alm sukker, 6 min v 225 grader i forvarmet ovn), moussaka, hollandaisesovs, legere supper, Quiche Lorraine og andre tærter bare for at nævne nogle få.
Hvis du går amok i marengs, kan du lave gule kys, som de hedder hos os, af blommerne
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=24588&sognavn=gule%20klap
Hvis det ikke rækker, kan du jo fryse æggene og bruge dem senere
http://www.arla.dk/Arla-Forum/Spoergsmaal-svar/Mad-og-opskrifter/Hvordan-fryser-man-ag/
| |
| Kommentar Fra : fun2 |
Dato : 21-05-13 18:25 |
|
Lav en æggekastekonkurrence med børnebørnene.
Deltag i samtlige kagedyster ved samtlige byfester på egnen.
Gem dem til næste valgkamp (eller Justin Bieber koncert).
Forsøg på at komme i Guinness Rekordbog ved at parkere en lastbil på 4 æg.
Udrug dem, smugl de daggamle kyllinger ind i biografen under "Croods", slip dem løs, optag det, læg videoen op på youtube.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 21-05-13 18:45 |
|
En god salat med "smilende æg".
Salat, asparges, cherrytomater, salatløg, revne gulerødder hertil kyllingebryst stegt og skåret i mindre stykker. Dressing af citron, olie og sat og peber.
Og ovenpå de kvarte kogte æg, kogt 6 min.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 21-05-13 18:48 |
| | |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 21-05-13 18:48 |
|
Sikke en masse gode forslag.
der skal vist uddeles flere point.
Jeg vil gerne se endnu flere fantastiske forslag til "kål på æggene", så jeg lukker ikke endnu.
Fun2
Jeg klukkede højt, da jeg læste din indslag.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 21-05-13 18:54 |
|
@katekismus
der var jeg "ægge" hurtig nok :)
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 21-05-13 20:56 |
|
Du kan også gå "Old School", konservere æggene i vandglas (altså ikke glas med vand i), natriumsilikat (Na2Si3O7).
9 dele kogt afkølet vand, 1 del vandglas i en spand, æggene, så friske som muligt, men det er dine vel, ned i spanden, op og tørre af sig selv, lufttæt forseglet æggeskal, holdbarhed 6 måneder i en kold kælder eller et køleskab.
Jeg må tilstå, jeg har aldrig haft æg nok til at prøve, æg i køleskab holder længe nok til mig, ofte flere uger efter "mindst holdbar" datoen. Jeg kan ikke huske nogensinde at måtte smide et æg ud fordi det lugtede grimt, men efter udløbsdatoen bruger jeg dem kun kogt/stegt/bagt.
| |
|
Min erfaring er, at hvis først jeg begynder, at bage nogle gode kager, så forsvinder æggene hurtigt, og det er jo altid rart med gode hjemmebagte kager i fryseren.
Derudover, så er det mit indtryk, at det er friske æg fra landet af, der er tale om.
Og de kan jo holde sig længe.
I weekenden bagte jeg en stor chokoladekage til os selv, en mindre til min mor (som hun skulle bruge til sin fødselsdag).
I går bagte jeg banankage med chokolade i (2 aluforme), som min søn skal have med på skoleudflugt næste weekend, og så bagte jeg (selvfølgelig) lige en ekstra til os selv, alle 3 ligger nu i fryseren.
Og så 4 æg til bolledejen = 48 grovboller med valnødder i.
I alt blev der brugt 22 æg.
Og så 4 æg til bolledejen = 48 grovboller med valnødder i.
| |
|
Vandbakkelser Den rå dej kan også fryses evt. i små klatter, så er det let, næste gang der kommer gæster.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 22-05-13 07:48 |
|
Citat Jeg må tilstå, jeg har aldrig haft æg nok til at prøve, æg i køleskab holder længe nok til mig, ofte flere uger efter "mindst holdbar" datoen. Jeg kan ikke huske nogensinde at måtte smide et æg ud fordi det lugtede grimt, men efter udløbsdatoen bruger jeg dem kun kogt/stegt/bagt. |
Ja, man undrer sig over holdbarheden.
Men æg er jo fra naturens hånd designet til at kunne holde sig så længe de kun er blomme og hvide, de ligger jo under rugende forældre ved en temperaturer vi ved er ultimativ for udvikling af bakterier.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 22-05-13 11:02 |
|
Citat Da jeg boede i Egedesminde i Grønland kom det sidste skib med æg i midten af december og det første skib kom i midten af maj. Næsten 5 mdr. uden friske forsyninger fra Danmark. Da der var gået 4 mdr. var de sidste æg spist. De kunne bruges, men en lille ram hørm stod ud af æggene, når man åbnede dem til at bage kage med. Så en 4 mdr. tid kan man i hvert fald gemme dem under god opbevaring. |
Så er det at man skal slå æggene ud enkeltvis i en skål først, sker det direkte kan man blive nødt til at kassere en skål dej eller frikadellefars
Skold æggene i spilkogende vand i et par sekunder og vask fingrene inden videre forarbejdning, det er i skallen at uartighederne gemmer sig
| |
|
Jeg har ladet mig fortælle, af en, som har sejlet som skibskok for mange år siden, at de jævnligt (husker ikke lige om det var en gang om ugen, eller hvordan) vendte æggene, for at de bedre kunne holde sig.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 23-05-13 06:50 |
| | |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 23-05-13 06:50 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|