/ Forside/ Interesser / Hus og have / Hus og have / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Støbt fundament på træhus?
Fra : Mia2004
Vist : 3156 gange
20 point
Dato : 06-03-12 13:53

Goddag, jeg vil høre om i give mig lidt info om støbt fundament på et allerede eksisterende hus og om i kan anbefale nogle til at lave et tilbud til os?

Vi har et fritidshus af træ, som står på nogle sten og vi er interesserede i om det kan betale sig at få lavet støbt fundament på det i stedet. Huset er sunket en smule i den ene side, men jeg kan ikke helt bedømme om det kun er gulvet (indvendigt) eller om det er hele huset.

Har siddet og læst lidt rundt og kan se at mange anbefaler at gøre det selv, men så vidt jeg kan se, er det ved nybygning? Jeg har svært ved at gennemskue hvordan søren man gør når huset allerede står og om det er noget vi selv kan - ingen af os har nogen håndværksmæssig uddannelse.

De priser jeg har fundet, er mellem 800 og 1500kr pr. m2, men er det mon det samme når der også skal bruges tid og materiale på at "klodse huset op" (ja sorry, er ikke helt klar over hvad det egentlig hedder

Huset er cirka 50kvm, og der er tilbygget en udestue som del af huset. Muligvis vil den blive pillet af og bygget på modsatte side af huset i stedet..

Hvis nogen har prøvet ovenstående, vil jeg meget gerne høre lidt om arbejdsprocessen, og hvis i kan anbefale en til at lave et tilbud til os, vil det være skønt. Vi har ikke super mange penge at smide efter det, og det er mit indtryk at priserne kan variere meget fra firma til firma?

Venlige hilsner
Mia


 
 
Kommentar
Fra : pbp_et


Dato : 06-03-12 14:26

Snakker vi halve metre eller 3 - 10 centimeter? I det sidste tilfælde vil det være ret enkelt for tre-fem mennesker med hænderne skruet ordentligt på. Det vil kræve nogen solide bjælker at stille en flok donkrafte på. Når det er stillet op, skal man trække en snor, som viser, hvor højt man skal op. Så jacker man donkraftene op, lidt det ene sted, lidt det andet, så huset ikke brækker i processen. Når man så har løftet op til det rette niveau plus en halv centimeter, støber man oven på fundamentstenene. Når det er hærdet, slapper man donkraftene af - VIOLA! (eller er det VOILA!?)
vh
pbp

Kommentar
Fra : pbp_et


Dato : 06-03-12 14:28

Du "kan ikke vurdere, om det er sunket"
Anskaf et waterpas af en vis længde og check det! Det skal alligevel bruges under opretningen.

Kommentar
Fra : nord47


Dato : 06-03-12 14:32Hej Mia
Vurder huset alder/stand mht. til sokkel,det kan blive en dyr affære når i ikke har "håndværkerhænder",da huset også skal understøttes ved støbning af sokkel.

Det står sikkert på punktfundamentsten,få det rettet/klosset op med en donkraft,evt med med nye gennemgående gulvbjælker,da de gamle sikkert er møre af tidens tand.

Held og lykke

Kommentar
Fra : Mia2004


Dato : 06-03-12 15:04

pbp_et, vi snakker vist en halv meter, er det ikke den rigtige dybde? En ting er huset, at jeg tror det vil være godt for det, både at det vil hvile ordentligt men også at der ikke vil være nær så koldt på gulvet, en anden ting er at laver vi fundamentet, kan vi også omlægge lånet til billigere rente.

Huset er, udover det, i ganske fin stand, blot et par vinduer som skal udskiftes til termoruder. Ja og så en masse rør som skal lægges ind i huset - de frøs da vi havde minus 10 grader.

Foreningen vi har huset i, bliver muligvis lavet om til helårs beboelse, så derfor tænker jeg også lidt frem i tiden når jeg overvejer om det kan betale sig mht fundamentet.Kommentar
Fra : trimare46


Dato : 06-03-12 15:43

den pris du snakker om, er normalt for sokkel + bund incl kloak.
det kan du slet ikke bruge til noget her.
du skal finde ud af, om det er hele huset der er sunket. dette gøres med et vaterpas, og hvis det er tilfældet, skal huset løftes i det hjørne hvor det er sunket.
det kan gøres med en donkraft. så klodser du huset op så det står i vater, og herefter kan du så støbe et nyt punktfundament som passer i højden.

Kommentar
Fra : pbp_et


Dato : 06-03-12 16:14

De mål, jeg skrev om var hvor meget det var sunket i den ene side. Hvis det er et gammelt hus på sand-eller grusbund, har sokkelstenene nok sat sig, og så behøver I ikke gøre andet end at støbe en smule oven på de oprindelige sokkelsten. Hvis bunden er ler, muld eller gammelt opfyld, så bør sokkelstenene erstattes af plinter, som er støbt eller gravet ned i frostfri dybde, 90 cm under terræn.
Jeg sammenligner med mit eget fritidshus, som er et gammelt smålandsk torp. Der vil opklodsning i givet fald være det rigtige. I stedet for at støbe oven på de sunkne sokkelsten kan man også lægge klodser af eg eller anden holdbar træsort, som så bærer sylden (bundbjælken), når donkraftene slappes af. Personlig tror jeg mere på nogen centimeter end på en halv meter; ved en sætning på en halv meter vil vinduer sprænges og vindues- og dørkarme vil vride sig som proptrækkere. desuden vil det være umuligt at åbne eller lukke døre.
Der skal anskaffes et antal værkstedsdonkrafte til 1-2 tons, bjælker til at lægge under dem og egeplanker eller lignende til at lægge mellem syld og sokkelsten. Ved velgennemtænkt arbejdsgang vil jeg forestille mig, det er klaret på nogen timer, og så har arbejdsholdet fortjent et solidt og velsmagende måltid.
Er det sten, som huset hviler på og ikke betonklodser?

Kommentar
Fra : Mia2004


Dato : 06-03-12 16:14

Hvorfor kan jeg ikke bruge støbt fundament til noget?
Kommentar
Fra : pbp_et


Dato : 06-03-12 16:21

De rør, som ikke er i frostfri dybde, skal tømmes når de ikke er i brug. Få dem evt. lagt som plastrør, så flækker de ikke i kulde. En vældig god ide er også at få lagt et varmekabel inden i røret til huset, til at tø op med, når det alligevel er bundfrosset. Interne rør i huset skal ligge inden døre, så man ikke skal ned i en krybekælder med varmepistol hver gang det fryser. Så slipper man også den brandrisiko. Og den interne rørføring bør være PeX-rør. De flækker ikke i frost. Mit eget hus tømmer jeg dels ved brøndpumpen, dels ved at pumpe luft i rørene med en standpumpe og så åbne et tappested ad gangen. På den måde får man blæst det meste vand ud.

Kommentar
Fra : Mia2004


Dato : 06-03-12 16:25

Sorry, jeg misforstod - nej det er bestemt ikke sunket en halv meter, det er nogle centimeter.

Det er sten som huset står på, jeg har taget et billede men kan ikke umiddelbart lige gennemskue hvordan jeg sætter det ind her, så sætter det som mit profil billede.


Siger i at det ikke kan lade sig gøre at få støbt et fundament på et allerede eksisterende hus? Umiddelbart tror jeg ikke jeg er interesseret i punktfundament, for skal vi ud og betale en god sum, vil jeg egentlig hellere betale mere og derefter omlægge mit lån til noget billigere.

Jeg er helt klar over at vi ikke kan gøre det hele selv og derfor mit spørgsmål om i kunne anbefale nogle til at komme med et tilbud - så vil de sikkert også kunne forklare mig, hvordan arbejdsgangen er.

Vi vil gerne selv lave noget, det er slet ikke det, men det skulle jo nødigt gå hen og blive en ren katastrofe..... ;)


Kommentar
Fra : Mia2004


Dato : 06-03-12 16:35

Ja vi ved godt det med rørene, vi havde faktisk både varmeledning, staniol og isoleringsrør rundt om dem, men der var stadig for koldt. De er tøet op for længst og heldigvis var der kun en lille frostsprængning på et pex rør, så det var til at overskue.Kommentar
Fra : transor


Dato : 06-03-12 16:50

Huset er vel konstueret til kun at stå på nogle få bunkter. Det er der stenene er. Så er der lagt bjælker mellem disse punkter til at bære resten af konstrultionen. Det er en fin og god måde til træhuse.

Men stenene skal stå stabilt, uden at synke med tiden. Det vil de gøre på sand eller grus, som der ikke har været gravet i i mange år.

Med jord eller ler vil de bevæge sig med nedbør og frost. Så er den rigtige løsning, som pbp-et skriver at få støbt piller (lange betonsten) ned i 90 cm dybde.
Det er så fundamentet.
En lang beton mur i jorden, som man bruger til murede vægge vil ikke gavne jer . Heller ikke hvad varme angår.

Jeg ved ikke hvad du ellers forestillede dig med støbt fundament.

Kommentar
Fra : Mia2004


Dato : 06-03-12 17:06

Tak for forklaring, transor. Jeg forstår hvorfor i ikke forstår mig nu - jeg troede at man kunne bruge "betonmuren" lige så godt på et træhus.

Hm ok, men så er jeg egentlig ikke rigtigt kommet videre......

Kommentar
Fra : Mia2004


Dato : 06-03-12 17:31

Eller - det var ikke sådan ment, jeg er tydeligvis en del nærmere bare at forstå, men nu bliver jeg i tvivl om hvad vi så skal gå efter.

Jeg tror jeg skal have en ud og lave tilbud, og forklare os hvad vi kan gøre.

Kommentar
Fra : kimpetersen


Dato : 06-03-12 17:37

Citat
Foreningen vi har huset i, bliver muligvis lavet om til helårs beboelse, så derfor tænker jeg også lidt frem i tiden når jeg overvejer om det kan betale sig mht fundamentet.

Så er der vel nogle regler der skal overholdes? Du kan ikke bare grave en sokkel ind under huset. hvordan er huset bygget, er det et man kan løfte væk og der efter at grave ud og støbe sokkel og lave støbt gulv med isolering, og der efter søtte huset tilbage. Huset skal vel også isoleres, hvis I skal kunne holde varmen hele året.

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 06-03-12 18:53

Der er garanteret mange her, med mere mere forstand på fundamenter end mig, men der findes forskellige muligheder for at forstærke/understøtte eksisterende fundamenter.

For mange år siden havde jeg lidt at gøre med det kgl teater hvis fundament af egestolper rådnede væk, det blev understøtte med megapæle, som blev presset ned under bygningen

http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Teknik/Beton-,jernbeton-_og_stenkonstruktioner/megap%C3%A6l

Denne model er måske mere realistisk i forhold til et 50 m2 hus.

http://www.g-plus.dk/

Som sagt, jeg har ikke teknisk forstand på det, kender heller ikke priserne, men jeg ville i hvert fald prøve at undersøge det. Et støbt fundament under et eksisterende hus lyder som "håndarbejde2 =dyrt.

Kommentar
Fra : Mia2004


Dato : 06-03-12 18:59

Kimpetersen, ja bestemt, reglerne skal holdes. Jeg tror ikke det lige er til at løfte, desværre. Bl.a. fordi der er bygget ca. 15kvm til som stikker ud til den ene side.
Men der er luft under huset, ingen krybekælder eller lignende, så tror godt at man kan godt komme til dernede? Se mit profilbillede.

Der er faktisk isolering i, huset er ikke sååå gammelt igen, taget er også kun 4 år gammelt. Men gulvet kunne nok godt trænge til noget mere.


Kommentar
Fra : Mia2004


Dato : 06-03-12 19:04

Vagnr, tusind tak :) Har hørt om huse på pæle før og det er så vidt jeg husker også godkendt af realkreditforeningerne. Det prøver jeg at læse lidt på.

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177272
Tips : 31960
Nyheder : 719565
Indlæg : 6406868
Brugere : 218860

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste