|  | 		    
					
    
        
            
                
                        
                
            
            
                
                        
                
            
            
                
                        
                
            
            
                
                | |  | Kommentar Fra :
  Thyregod8  | 
 Dato :  04-01-12 16:06
 | 
 |  |  |  |  | 
 | |  | Kommentar Fra :
  Thyregod8  | 
 Dato :  04-01-12 16:09
 | 
 |  |  |  |  | 
 | |  | Kommentar Fra :
  vigil  | 
 Dato :  04-01-12 16:12
 | 
 |  | 
 | Citat varmluftovn, varm ovn
 | 
Men sæt den endelig ikke ind i en allerede opvarmet ovn - den kan kun tåle at blive varmet langsomt op SAMTIDIG med ovnen.
 De 180 grader lyder ok for mig, da det jo netop er simredisciplinen, som en stegeso er verdensmester i - men jeg ville nok give den halvanden time, altså 90 minutter fra den bliver sat i ovnen.
                
                
                 |  |  | 
 | |  | Kommentar Fra :
  vagnr  | 
 Dato :  04-01-12 16:25
 | 
 |  | 
 
                Du skal op på 250 grader i ca 1 time, hvis den både skal være stegt og have lækkert sprødt skind.
 Den gode gamle "Jeg steger i Römertopf" siger godt nok 50 min. v 250 grader for 2 steget kyllinger, men min erfaring siger 1 time (tror de to kyllinger er mindre end 1400 gram)
 Hvis det er en Römertopf, eller tilsvarende lerstegeso, skal den først stå i blød min 10 min, og ovnen skal være kold når du sætter soen ind.
 God fornøjelse og appetit
                
                
                 |  |  | 
 | |  | Accepteret svar Fra :
  karenD  |  Modtaget 100  point
 Dato :  04-01-12 17:34
 | 
 |  | 
 
                Hej Pia.
 Jeg lavede kylling i min stegeso i sidste uge.
 1200g. optøet  kylling.
 Jeg satte den i kold ovn til 225 grader i en halv time og derefter 180 i en time.
 Den lå ovenpå kartofler til 5 personer, gulerødder, et hakket løg og lidt fintsnittet hvidkål og 3 dl vand. Smagte skønt. 
                
                
                 |  |  | 
 | |  | Godkendelse af svar Fra :
  piaskov  | 
 Dato :  04-01-12 17:37
 | 
 |  | 
 
                Tak for svaret karenD.
 Lige præcis hvad jeg laver og den er færdig om 10. min kan jeg se.
                
                
                 |  |  | 
 | |  | Kommentar Fra :
  piaskov  | 
 Dato :  04-01-12 22:27
 | 
 |  | 
 | Citat Håber den var vellykket
 | 
Du kan tro det smagte.
 jeg havde fundet en opskrift hvor jeg lagde forskellige grøntsager i bunden og derfeter blandede en marinade med olie, hvidløg, 2 spk. citronsaft og 2 spk. honning som blev hældt / smurt over. MUMS siger jeg bare.
                
                
                 |  |  | 
 | |  | Du har følgende muligheder |  | 
 |  | 
            
               
                    Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
 Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
 |  |  | 
 |  |