/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrift på Mämmi
Fra : JanusN
Vist : 1482 gange
200 point
Dato : 29-03-11 10:18

Jeg skal komme med noget hjemmelavet til en påskefrokost og er faldet over den finske påskeret "Mämmi"
http://www.dlc.fi/~marianna/gourmet/mammi.htm
hvor det fremgår hvilke ingredienser jeg skal bruge, men jeg har ikke kunnet finde en opskrift.
Jeg forstår ikke finsk, men svensk eller engelsk kan jeg godt klare hvis der skulle være nogen der har en opskrift.
Med venlig hilsen
Janus

 
 
Kommentar
Fra : modersvilje


Dato : 29-03-11 10:24
Accepteret svar
Fra : Nordsted1

Modtaget 210 point
Dato : 29-03-11 10:29
Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 29-03-11 11:05



Her er en af dem

Recipe Ingredients

5 liters water
500 gr malt
13 dl rye flour
2 tbs ground pomerind
2 tbs orange rind
½ tsp salt



Recipe Cooking and Preparation Method

Pour approximately 2 liters of boiling water into a large saucepan . Stir the 250 gr malt and 3 dl rye flour into the boiling water. Sprinkle the surface with rye flour, cover the saucepan well and set aside to sweeten for an hour or two. Add more hot water, the rest of the malt and some rye flour. Stir well, sprinkle the surface with rye flour, cover the saucepan and set aside to sweeten for one more hour.

Repeat the above process until all the ingredients have been mixed in. (For each process the water should be hotter than before, so that on the last process boiling water will be used).

Beat the mixture until cooled and add the salt, ground pomerind and orange rind.

Pour the mixture into low, square oven dishes, no more than 3/4 of the volume, as the mixture rises during baking. Sprinkle the surface of the mixture with sugar and bake at 150 degrees Celsius for approximately 3 hours. (In Finland “Mämmi” is traditionally baked in boxes made from birch-bark).

The Easter Pudding is best served after a few days. Store in a cool place.

.
Food Serving Suggestion

Serve this Finnish Easter Pudding cold together with sugar and milk or whipped cream.

http://www.finnguide.fi/finnishrecipes/recipe.asp?c=2&t=&p=81

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 29-03-11 11:19

Øh, bliver helt nysgerrig, hvad er det lige der får blandingen til at hæve under bagningen ("the mixture rises during baking"), der er hverken bagepulver eller gær i, vildgæring kan der vel heller ikke være tale om med de temperaturer, kan det bare være den luft der er blandet i dejen under den afsluttende omrøring?
"Beat the mixture until cooled"

Umiddelbart lyder det som maltet rugbrød med lidt citrusskaller, men uden surdej??

Kommentar
Fra : sverola


Dato : 29-03-11 18:24
Godkendelse af svar
Fra : JanusN


Dato : 20-04-11 13:09

Tak for svaret Nordsted1.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177462
Tips : 31964
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408241
Brugere : 218881

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste