/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7791
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Bage rodfrugter hvor længe?
Fra : Maksimus
Vist : 3750 gange
100 point
Dato : 29-01-11 15:32

Hejsa.

Jeg vil gerne købe en masse rodfrugter og skrælle dem og skære dem i skiver og smide dem sammen ind i ovnen. Hvor længe skal de have?
Skal nogle af dem ind senere osv? Eller kan jeg bare smide det hele ind samtidigt?

 
 
Kommentar
Fra : piaskov


Dato : 29-01-11 15:43

Hejsa.
jeg plejer bare at smøre et fad og lægge dem i ...gi' ligt salt og peber og ind i ca. 1 timestid.

Accepteret svar
Fra : ElseR

Modtaget 110 point
Dato : 29-01-11 15:56

Hvis du skærer dem i max 5 mm tykke skiver, krydre dem efter smag, og lægger dem i et lag på f.eks. bagepapir skal de kun have ca. 20-25 minutter ved 200-220 grader. Jeg tager dem ud når de er begyndt at blive brune. Vend dem evt. i et par spiseskefulde olie inden, så bliver de ekstra lækre. Jeg lægger dem ind samtidig. Kartofler er nok dem der er først færdige, men dem kan jeg godt lide ekstra brune og godt gennembagte.

Kommentar
Fra : Thyregod8


Dato : 29-01-11 17:34

Der er nogle rodfrugetr, der skal have væsentlig længere tid end andre, f.eks. rødbeder. Så du skal lige være opmærksom på det. Ellers får du enten udmosede rodfrugter eller nogle der er alt for faste til at spise.

Kommentar
Fra : o.v.n.


Dato : 29-01-11 20:31

Uanset hvilken tid du har bagt dine rodfrugter i, så er det alt for lang tid nu, skynd dig at få dem ud af ovnen, de anbefalede 60 minutter er gået for længe siden

Kommentar
Fra : larve2


Dato : 29-01-11 21:00

en time er da ikke helt galt - kommer helt an på hvor fint du skærer dem ud. Men blandede rodfrugter tager ikke skade af at ligge på bagepapir, hvis ca. 180 grader bliver de ikke brankede men gerne brune...Og de tager bestemt heller ikke skade af at blive drysset med salt og peber, rigeligt med timian og dryppet med lidt honning - fx lavendel eller akaciehonning. Særlig lækkert ved lidt lavere varme (140-150) og lidt længere tid. Kunsten er i virkeligheden at de gerne må have en smule "bid", så der er møre men ikke udmosede.

Godkendelse af svar
Fra : Maksimus


Dato : 30-01-11 23:27

Tak for svarene.. Alle var goe, svært at vælge en


Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173471
Tips : 31650
Nyheder : 719565
Indlæg : 6382436
Brugere : 218248

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste