/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Klejneopskrift
Fra : jøjø
Vist : 1812 gange
200 point
Dato : 21-12-10 18:17

Jeg prøvede i dag at lave klejner efter Frøken Jensens kogebog.
De mislykkedes totalt.
Jeg efterlyser nu en nem klejneopskrift, som er idiotsikker.
Kan nogen hjælpe mig?

 
 
Accepteret svar
Fra : piaskov

Modtaget 210 point
Dato : 21-12-10 18:23

JA.
Denne er rigtig god.
1 dl Sukker
50 g smør
6 æggeblommer
6 1/2 dl hvedemel
1 dl piskefløde
revet skræl af 1 citron
1 tsk. kardemomme
olie til kogning



Rør smør og sukker blødt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Bland halvdelen af melet i.
Tilsæt fløde, citronskræl og kardemomme. Rør resten af melet i, og ælt dejen godt. Lad den hvile i køleskab et par timer.Vigtigt !!!
Rul dejen tyndt ud, og skær den i 3 cm brede stykker. Lav en ridse midt i hver kage. Vrid dem.
Kog klejnerne gyldenbrune i varm olie (180°). Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Klejnerne er bedst, når de er lune.

Bruger aldrig anden opskrift.
Held og lykke med det.




Kommentar
Fra : Smokei


Dato : 21-12-10 19:08
Kommentar
Fra : dova


Dato : 22-12-10 00:53

Der er ingen klejneopskrifter der er idiotsikre, men klejner er slet ikke svære at lave.
og m.h.t. frk. Jensen's, så er det så vidt jeg husker, de gode gammeldags tykke klejner, som man næsten ikke kan mislykke.

Så hvad du har lavet forkert, kunne jeg tænke mig at vide?





Men ellers har Munke Mølle Gluten Flour mel, udgivet et lille hæfte for år tilbage, med verdens mest geniale klejneopskrift, og hvis de heller ikke lykkes, så bør du købe klejnerne


500 g mel
125 g margarine
100 g sukker
1 dl mælk
2 æg
1tsk. bagepulver
½ tsk. hjortetaksalt
1 tsk. kardemomme
revet skal af 1 citron

Palmin til kogning


Dejen æltes og hviler derefter et koldt sted i ca 1 time.

Dejen udrulles i ca ½ cm tykkelse og børstes godt af for mel.

Skæres ud stykker på ca 8 x 2 cm , skær en ridse på langs på ca 2 cm og vrid klejnerne.

Opvarm palmin til ca 180 grader og kog klejnerne indtil de er lyst gyldenfarvet.

Undlad for mange klejner i gryden af gangen, da det vil køle fedststoffet og klejnerne vil "bruse" og blive grynede på ydersiden






Godkendelse af svar
Fra : jøjø


Dato : 07-01-11 22:56

Tak for svaret piaskov.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177409
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407781
Brugere : 218874

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste