|
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 14-10-10 12:19 |
|
hejsa.
Ja det plejer jeg at gøre.
Husk at rører rundt ind imellem.
| |
| Accepteret svar Fra : Nordsted1 | Modtaget 50 point Dato : 14-10-10 13:28 |
|
Grødris????
Du skal da ikke bruge grødris, men alm løse ris, f.eks jasminris
Jeg har låget på hele tiden
Nu har jeg ikke prøvet din opskrift af, men jeg synes også det lyder af meget vand?? Vandet skal være ca 2-3 cm over risene.. Jeg kommer risene i det kolde vand, og efter de har kogt færdig, lader jeg det stå i gryden et stykke tid og "trække" færdig
| |
| Kommentar Fra : nusa |
Dato : 14-10-10 17:09 |
|
Nej, Nordsted 1, - det er grødris, der skal bruges. Det skal jo ikke være løse ris i suppen, det er små toppe, som hænger sammen.
Jeg har brugt min mors gamle opskrift (hun var en dygtig kogekone), og i Jane Aamunds bog: Janed køkken, Mad og historier er det samme opskrift. Selvfølgelig skal der salt i. Men "smasket" blev det.
Jeg må prøve næste gang uden låg.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 14-10-10 17:18 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 14-10-10 17:25 |
|
uanset om der så er tale om grødris i din opskrift, så er kogningen af ris og grødris stadig, at det er under låg. Efter kogning hviler det, under låg, til det har opslugt væden
Når det så har kogt omkring 12 min for alm. ris, så slukker man for risen og lader den stå til den er mør og har opsuget vandet.
Nordsted har opfattet at det ikke skal i suppen, men det skal sættes i toppe.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 14-10-10 17:34 |
|
Citat GRØDRIS - er rundkornede ris. De koger lettere ud end de langkornede og er derfor velegnet til grød. Kogetiden på ca. 40-50 minutter kan nedsættes ved at vælge forkogte grødris. |
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 14-10-10 18:11 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 14-10-10 18:18 |
|
Citat Grødris og vand der koges bliver til risvandgrød og ikke ristoppe, uanset hvad din mors gamle opskrift så siger |
uhmm
der findes faktisk opskrifter med grødris, som ingrediens til ristoppe.
http://spisemedmormor.blogspot.com/2009_12_01_archive.html
Nu fandt jeg een. Men den siger jo intet om minutter til kogning osv. Så jeg vil stadig holde mig til at hvis de skal laves i grødris, så er det kogning i mindst 40 min, men stadig at det er under låg og at de hviler efterfølgende.
Sushiris og grødris bliver ofte sammenlignet, så måske er det bare noget vi ikke har prøvet og som skal afprøves
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 14-10-10 23:09 |
|
Citat uanset om der så er tale om grødris i din opskrift, så er kogningen af ris og grødris stadig, at det er under låg. Efter kogning hviler det, under låg, til det har opslugt væden |
Lige præcist
Citat Grødris og vand der koges bliver til risvandgrød og ikke ristoppe, uanset hvad din mors gamle opskrift så siger
Der skal bruges løse ris |
Netop
Citat Sushiris og grødris bliver ofte sammenlignet, så måske er det bare noget vi ikke har prøvet og som skal afprøves |
Nu kan jeg dårligt huske hvordan jeg gjorde, men altså ægte sushiris skal ikke koges på samme måde som alm. løse ris, som jeg husker det, var det mere omstændigt med flere gange kogning
Jeg vil nødig sige at det ikke passer med grødris, men altså --- jeg er stadig overbevist om at det skal være løse ris... prøv selv at læse div. opskrifter igennem
http://www.google.dk/#hl=da&source=hp&biw=1516&bih=634&q=ristoppe&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=868d2f6dea423984
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 15-10-10 07:40 |
|
Jeg har fået ristoppe lavet på grødris, så det ved jeg sagtens kan lade sig gøre. Og i min barndom fandtes der ikke så mange variationer over temaet ris, så jeg tror det er fordi, vi her taler om en gammel opskrift.
Jeg selv bruger jasminris, men det er mest fordi jeg godt kan lide smagen. Det er forskel på ris, og måske skal du bare have lidt mindre vand ved? Jasminrisene klæber fint, men ikke helt så godt som grødrisene, synes jeg.
Du kunne også overveje at lave risene i god tid i forvejen. De bliver mere klæbrige og mindre sjaskede, når de køler ned.
| |
| Godkendelse af svar Fra : nusa |
Dato : 15-10-10 19:23 |
|
Tak for svaret Nordsted1.
Jeg kan godt lide din oplysning om, at vandet skal stå 2-3 cm ove risene, og at de skal stå og trække bagefter.
Tak til jer alle, fordi I har villet være med og give jeres kommentarer/henvisninger.
Jeg ville ønske, at jeg kunne invitere jer alle på suppe med det hele.
varme hilsner
nusa
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|