/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Behandling af granitmorter
Fra : WizzD
Vist : 8923 gange
100 point
Dato : 28-12-08 16:29

Hej Alle

Jeg har fået en granitmorter i julegave og nu vil jeg til at bruge den :)

Men... skal sådan en behandles før man bruger den? og hvordan med generel vedligeholdelse?

Jeg har forsøgt med at putte en lille smule vand i den og så "kværne" det og der bliver vandet gråt - det synes jeg ikke er optimalt... kan man gøre noget mod det?

 
 
Kommentar
Fra : Line99


Dato : 28-12-08 16:39

Vand, sæbe. Madolie.

Kværn evt. rundt i salt indtil den er 'kørt' ren. Skift saltet indtil det er rent.


Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 28-12-08 16:40

Du skal da ikke putte vand i den sammen med krydderierne .........

Men den skal vaskes af i varmt vand efter brug - dermed sikrer man, at ingen smag fra andre kryderier overføres.
Husk den tåler ikke at komme i opvaskemaskinen

Kommentar
Fra : akle


Dato : 28-12-08 16:44

Jeg har selv en granitmorter og har aldrig behandlet den med noget som helst. Den skal være helt tør når du bruger den. Ikke noget med vand eller olie, med mindre den er helt tør bagefter.
De er min erfaring!
MVH Akle

Kommentar
Fra : WizzD


Dato : 28-12-08 16:57

Tak for de hurtige svar:)

->line99 -- prøver jeg lige og ser hvad der sker.

->HelleBirgitte -- Jeg puttede vand i for at se om den ville farve vandet og det blev helt gråt!?

->Akle -- Jeg forstår ikke helt hvad du mener med: "med mindre den er helt tør bagefter."?

Kommentar
Fra : akle


Dato : 28-12-08 18:06

... hvis du har behandlet din morter, så sørg for den er helt tør bagefter, altså sugende papir og/eller tørre klude benyttes for at få den tør (eller måske salt helt til slut, for at tage den sidste fugt).
MVH Akle

Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 28-12-08 18:08

Hej igen - jeg kan godt forstå, hvis du er lidt forvirret

Hvis jeg var dig, ville jeg rengøre morteren i varmt vand, lade den tørre - og derefter bare bruge den

Held og lykke med madlavningen

P.S. Hvis du kigger på nettet, de steder hvor sådan en forhandles, står der intet om vedligeholdelse/rengøring.... det ville der jo nok gøre, hvis det var nødvendigt

Kommentar
Fra : transor


Dato : 28-12-08 18:35

Granit er nok ikke det optimale materiale til en morter. Porcelæn er det traditionelle materiale. ø

Madolie skal du ikke komme i Det vil komme ind i mikroporre strukturen og harske. Den dårlige smag kan det så give til fremtiddige produkter .
Granit vil nok frigive lidt pulveriseret granit, hvis du bruger en tilsvartende hård støder. Det er vel det du har set i vandet. Granit har vi i årtusinder haft i melet fra møllestenene. Det er ugiftigt men kan ved daglig indtagelse i maden øge sliddet på tænderne.

Kommentar
Fra : Smokei


Dato : 28-12-08 21:23

Den ægte granitmorter som Jamie Oliver også bruger. Fås i natur. Stor morter 395,00. Lille morter 295,00.
Citat
Pas på billige efterligning der ikke er i hel granit
!
pris kr: 395.00




Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177272
Tips : 31960
Nyheder : 719565
Indlæg : 6406868
Brugere : 218860

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste