|
![](/images/profiles/noicon.gif) | Helstegt pattegris Fra : Thuelund | Vist : 2603 gange 20 point Dato : 08-07-08 09:41 |
|
Hej da jeg skal holde 40 års fødselsdag i August for ca 35 mennesker. Har jeg overvejet at vi skal have helstegt pattegris, så er der en der måske kan hjælpe mig med det, eller kender en der både kan skaffe grisen, grillen og ham der skal stå og grille den? Er der nogle der ved hvad det ca koster? Jeg bor på Fyn.......... Venter spændt på svar
Vh. Birgitte Rasmussen
| |
![](/images/profiles/noicon.gif) | Kommentar Fra : vagnr ![Fire stjerner](/App_Themes/Normal/images/stars/small/star40.gif) |
Dato : 08-07-08 09:48 |
| | |
![](/images/profiles/StandardIcons/talk2.jpg) | Kommentar Fra : 3773 ![Tre en halv stjerne](/App_Themes/Normal/images/stars/small/star35.gif) |
Dato : 08-07-08 10:00 |
| | |
![](/images/profiles/icons/198937.jpg) | Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 08-07-08 10:02 |
|
Valde.
Du skal huske at ta tænder i munden når du er i byen
| |
![](/images/profiles/icons/18388.jpg) | Kommentar Fra : Ishoey ![Tre stjerner](/App_Themes/Normal/images/stars/small/star30.gif) |
Dato : 08-07-08 10:05 |
| | |
![](/images/profiles/icons/10607.jpg) | Kommentar Fra : alka ![Tre en halv stjerne](/App_Themes/Normal/images/stars/small/star35.gif) |
Dato : 08-07-08 12:28 |
|
Når Ishoey skriver "Du kan nemt selv lave helstegt pattegris", må det bero på, at han ikke selv har prøvet det. Så nemt går det ikke nødvendigvis - selv om man har læst om det!
Som tommelfingerregel, siger man, at den skal over grillen én time pr. ti killo, MEN når en gris har været over i fire timer og har en indvendig temp (stegetermometer) på 22 gr. i forenden 48 gr. på midten og 44 i bagen, gælder tommelfingerreglen ikke her.
Der er MEGET stor forskel på, om det er en 40 kg eller en 60 kg gris. Hvor tæt på varmen, hvor meget blæser det, står grillen i læ, osv. Som oftest (når det ikke er slagteren) der griller, får grisen ofte for lidt, og er rød inde ved benene. grisen skal være på ca. 75-78 gr. når den er færdiggrillet.
En 50 kg. gris kan det godt tage 7-8 timer at grille. God fornøjelse
| |
![](/images/profiles/StandardIcons/yoggi.jpg) | Kommentar Fra : transor ![Tre en halv stjerne](/App_Themes/Normal/images/stars/small/star35.gif) |
Dato : 08-07-08 17:53 |
|
Du kan godt grille en pattegris, men regn med mange timmer.
hvis du forestiller dig en gris på 30- 40 kg så glem det. Det duer ikke på grill i et stykke. Den bliver aldrig gennemstegt, før det yderste er brændt sort eller udtørret.
| |
![](/images/profiles/noicon.gif) | Kommentar Fra : Thuelund |
Dato : 08-07-08 18:19 |
|
Den bliver jo først forkogt af slangteren, og så kommer de jo med den og grillen og fortæller os, hvordan vi skal bære os af, så kan det vel ikke være så svært eller hvad?
| |
![](/images/profiles/noicon.gif) | Kommentar Fra : Thuelund |
Dato : 08-07-08 18:41 |
|
Tak vagnr men jeg skal lige høre dig grillede du den så selv efter at slagteren havde været med den?
| |
![](/images/profiles/StandardIcons/kermit.jpg) | Kommentar Fra : momomo |
Dato : 08-07-08 20:24 |
|
Har prøvet med godt resultat, vi gravede et hul i græsplænen( grav græstørvene af i fine firkantede stykker så de nemt kan lægges på igen bagefter). som blev fyldt med kul, havde fået lavet en anordning som grisen kunne spændes fast på. den blev så drejet så vidt jeg husker hvert kvarter og penslet med en rigtig god marinade som min søn havde laget. Den fik ca. 8 timer og var fin fin, men der skal MEGET kul, mange "drejesvende" og drikkelse til.
| |
![](/images/profiles/icons/18388.jpg) | Kommentar Fra : Ishoey ![Tre stjerner](/App_Themes/Normal/images/stars/small/star30.gif) |
Dato : 09-07-08 13:22 |
|
Citat Når Ishoey skriver "Du kan nemt selv lave helstegt pattegris", må det bero på, at han ikke selv har prøvet det. Så nemt går det ikke nødvendigvis - selv om man har læst om det! |
| |
![](/images/profiles/noicon.gif) | Kommentar Fra : Thuelund |
Dato : 25-08-08 11:44 |
|
Hej til jer alle som har svaret på min annonce ang helstegt pattegris. Jeg vil lige sige at det blev bare rigtig godt, da slagteren havde forkogt den, så den skulle ikke have mere en 3 timer på grillen, så det kunne ikke være nemmere .......... :) Vh. Birgitte
| |
![](/App_Themes/Normal/images/Window/Backgrounds/User_Message.gif) | Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|