/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Øl til gorgonzola
Fra : wiking
Vist : 777 gange
100 point
Dato : 22-05-08 15:22

Belgierne serverer en speciel øl til gorgonzola, hvilken?

 
 
Kommentar
Fra : epidedymittis


Dato : 22-05-08 15:30

Guinness serveres ofte til gorgonzola..

Den er godt nok fra Dublin, Irland.

Men det kan man vel også drikke i Belgien!

Kommentar
Fra : jeb3


Dato : 22-05-08 15:31

Det er vel en smagssag. Jeg foretrækker en carls special, eller Newcastle.
Newcastle er mørk og lidt karamelagtig. Den er bedst på flasker, der kommer karamellen mest til sin ret.

Kommentar
Fra : Smokei


Dato : 22-05-08 15:36
Kommentar
Fra : jeb3


Dato : 22-05-08 15:50

Enig . Guiness er også en god øl, eller Kilkenny. Den er knapt så smagfuld som Guiness, men stadig kraftigere nd en almindelig pilsner.


Kommentar
Fra : jeb3


Dato : 22-05-08 15:52

Og så et godt italiensk brød til iøvrigt, så er det da lidt internationelt.

Hvad skal du bruge det til? Får du gæster fra belgien, så var det måske en idé at servere noget mere traditionelt dansk mad.
Fx. Sol over Gudhjem med snaps.
Deller og kartoffelsalat med en kølig dansk øl til.




Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 22-05-08 18:10

Er det mon Dubbel du mener?

Citat
Dubbel. Øllet er overgæret, ufiltreret og upasteuriseret. På seks klostre i Belgien og et i Holland, hos de religiøse trappistmunke, brygges himmelsk øl. Alle disse er meget særegne og smagfulde. De er desuden flaskegærede, hvilket betyder at de er tappet indeholdende gærrester og upasteuriserede for at kunne videreudvikle sig. En mørk øl af denne type med en mådeholdende alkoholstyrke (efter belgiske mål) kaldes en Dubbel. Mange entusiastiske kommercielle bryggerier producerer øl af denne type, så der findes næppet noget kloster eller nogen klosterruin i området, der ikke har sit navn på en etiket.
Slottskällans Kloster har en kraftig og kompleks smag og duft. Duften er blåde frugtagtig, krydret og maltet. Disse egenskaber genfindes også i smaken, da alkoholen fremhæver smagen yderligere uden at dominere. Eftersmagen er lang og behagelig.
Slottskällans Kloster en øl der bør nydes. Den store varmende smag er en lise for sjælen. Selv en så kraftig øl som denne, kan anvendes til mad. Stærke oste kan ofte ikke serveres sammen med vin. Prøv i stedet Koster med kraftig lagret gorgonzola eller roquefort. De står godt til hinanden.
http://drikkeabc.dk/drikkeabc-dk/index.aspx?id=10&dbg=92d13b04-f30a-4daa-a4fd-975f98b9277a

Kommentar
Fra : wiking


Dato : 22-05-08 22:44

Nej det er ikke øltypen "dubbel" jeg er ude efter men en helt specifik øl man får til gorgonzola i Belgien

Kommentar
Fra : ziggy99


Dato : 23-05-08 08:32
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 26-05-08 13:46

Hej
Fandt denne artikkel om Belgisk øl og ost:

http://beeradvocate.com/articles/282
hilsen Mcloud


Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177411
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407796
Brugere : 218875

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste