/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10249
pifo 9117
vagnr 8632
piaskov 8417
ans 7546
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hyllebærsaft kogning
Fra : Holst-Hansen
Vist : 5214 gange
300 point
Dato : 16-09-07 10:09

Hejsa.. Vi står foran igen i år at skulle koge lidt saft på hyllebær og æbler. Jeg har netop sat den første kogning over og kom til at spekulere på, hvor meget af stilken man lader komme med i kogeren.. Jeg har grov klippet dem så jeg fik flest mulige bær med, men hvordan er det med vitaminer/smag i forhold til stilken? Håber der er nogle der kan hjælper os lidt videre evt. med et par "hemmelige" ingredienser til kogningen..!

 
 
Kommentar
Fra : transor


Dato : 16-09-07 10:18

Stilken påstås at give en bitter smag. du skal grovrippe bærene så der ikke kommer andet end evt. lidt af de fineste grene som selve bærret sidder på med. skyl også for snavs , edderkopper og fuglelort.

Langt det letteste er at bruge en tutti- frutti til afdampningen. Den giver mindre arbejde, bedre udnyttelse og mere koncentreret saft.
Jeg bruger et minimum af sukker i forhold til almindelige opskrifter. Hælder på rengjorte plastsodavandsflasker og gemmer det i fryseren uden konserveringsmiddel. husk ca 10% volumen i flaskerne til udvidelsen ved frysningen.
Alt afhængig af brugen kan man senere tilsætte sukker, sødemiddel , citron eller hvad man nu vil.

Kommentar
Fra : Thomas.Haugaard


Dato : 16-09-07 10:18

Hyllebærsaft er bedst rent. Vask dem og kog dem med stilke i saftkogeren. Giv dem derefter et opkog i i stor gryde tilsæt 300 sukker pr liter saft og slut af med atamon og hæld så på skoldede flasker.

Skøn drik

VH

Kommentar
Fra : akle


Dato : 16-09-07 12:45

Jeg bruger den gammeldawse metode; klaserne skylles, de grove stilke fjernes, resten i en stor gryde, koges og saftes gennem et klæde. Denne rå saft kan fryses til et senere tidspunkt når man har tid til selve tilberedningen, - og så saftes og opkoges med sukker + event. æble-, citron-, eller appelsinsaft, for den friske smags skyld.
Masser af gode vitaminer i vintertiden, samt VELBEKOMME af frisk velbehag!
MVH Akle

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 167768
Tips : 31232
Nyheder : 719565
Indlæg : 6332140
Brugere : 217836

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste