/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Super dejlig opskrift
smuller54 har modtaget 30 point for dette tip
Fra : smuller54
Vist : 883 gange

Dato : 12-05-10 18:13


Normalt vil jeg ikke bare lige tippe, det jeg får fra Årstiderne, hvis ikke det var fordi jeg synes dette var ekstraordinært lækkert -disse dejlige italienske kødboller og jeg supplerede med lidt krydderflute:


Uge 19 - Dag 1
Italienske kødboller med ramsløg. Hertil pasta og frisk jordbær-spidskålssalat
4 personer. Tilberedning ca. 35 minutter

1 pakke hakket kalve-flæskesmåkød
2 æg
½ pose ramsløg
½ bakke tomater
1 pose pasta
1 spidskål
1 bakke jordbær
1-2 friske løg
1 citron

Tag kødet ud af køleskabet og skær ramsløg i fine strimler. Rør kødet med havsalt, æg, friskkværnet sort peber og ramsløgene.

Form kødet til 8-12 små kugler og steg dem, i lidt olivenolie på en stor pande, ved moderat varme i ca. 15 minutter. Kødbollerne skal vendes jævnligt. Tilsæt tomater i tern, 2 spsk olivenolie og ca. 3 dl vand og kog igennem i ca. 5 minutter.

Sæt imens en stor gryde med pastavand over og kog pastaen i saltet vand til pastaen er al dente. Vend pastaen med lidt af kogevandet, olivenolie og skallen af 1 citron.

Skyl spidskålen, tag stokken ud og skær det i fine strimler. Vend spidskålen med fint skårne friske løg, rapsolie, citronsaft, en anelse havsalt, sort peber og halve jordbær.

Server pastaen i en stor skål med kødbollerne ovenpå og salaten ved siden af.

Tip: jordbær giver ligesom ferskner, melon og søde æbler sødme til salater med fx spidskål og fennikel. Sødmen er med til at fremhæve smagen og give retterne et sommerligt præg.

her er linket til denne og næste uge:

http://www.aarstiderne.com/Kasserne/MaaltidsKasser/~/link.aspx?_id=08A3F0AD42D04651814D33562C9DC00E&_z=z


 
 
Kommentar

Fra : smuller54


Dato : 12-05-10 18:18

Ok- mængde

hakket kød/ omkring 400 g

ramsløg - en håndfuld

tomater 3 store

pasta til omkring 4 personer

Bedømmelse

Fra : linux68


Dato : 12-05-10 18:21

Så er aftensmaden da reddet !



Troede jeg skulle have en Tyrker-Pizza som sædvanligt ...


Bedømmelse

Fra : Christa.N


Dato : 12-05-10 18:27


Mums, i morgen vil jeg lave den ret !
- tak for det smuller54

I overmorgen vil jeg måske lave en ret fra linket....


Kommentar

Fra : smuller54


Dato : 12-05-10 18:30

Vi er to personer og vi spiste for næsten det hele



Kommentar

Fra : smuller54


Dato : 12-05-10 18:32

Ved at være sidste chance i skoven hvis I skal plukke ramsløg, og ellers erstat med en smule hvidløg og friske løg/forårsløg.


Bedømmelse

Fra : timeglas


Dato : 12-05-10 18:39

En spændende opskrift. Ramsløg burde man jo selv kunne gå ud og finde i naturen på denne årstid.

Bedømmelse

Fra : droslerne


Dato : 12-05-10 21:06


Det skal prøves mums mums


Bedømmelse

Fra : scootergrisen


Dato : 12-05-10 22:00

Spis mere ko

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177416
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407858
Brugere : 218876

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste