/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Brezeln (kringler)
Hausbaer har modtaget 15 point for dette tip
Fra : Hausbaer
Vist : 6494 gange

Dato : 03-07-08 08:27

Har fundet en god opskrift på Brezeln som jeg allerede har prøvet.

Laugen Brezeln (12 stk.)

Ingredienser:      
30 g    Kaustisk soda      
1 l    Vand      
500 g   Mel      
2 tsk.   Salt      
1 tsk.    Sukker      
2,5 dl   Lunt vand      
1 pk.   Gær      
50 g    Margarine      
   Groft salt      
         
Fremgangsmåden:
Bland mel, salt og sukker sammen i en skål. Opløs gæren i det lune vand og hæld det i skålen. Lad det hele trække i 15 min.
Tilsæt nu det bløde margarine og det hele æltes god sammen. Lad det trække et varmt sted i 30 min.
Del dejen op så man har 12 lige store stykker. De rulles nu ud så den i midten er tykkere end resten til den ca. er 50 cm. De nu formede Brezeln lægges ca. 1 time i køleskabet.
I mellemtiden kan man blande den kaustiske soda.
HUSK: Blandingen udvikler varme så en skål der kan tåle varme skal anvendes. FØRST HÆLDES VANDET I OG DEREFTER KAUSTISK SODA.

Man tager så de Brezeln ud af køleskabet og dypper dem i ca. 30 sek. i soda blandingen. Brug evt. nøgle køkkenhandsker eller en hulske.
Når dette er gjort skærer man med en skarp kniv et dybt snit i den tykke del af brezel og strør noget groft salt på dem.

Derefter bages de ved 200 grader i 15-20 min alt efter hvor brune man ønsker dem.


Håber det kan bruges


 
 
Kommentar

Fra : Hausbaer


Dato : 03-07-08 08:33

Lige et link til hvor i kan se hvordan Brezel formes.

http://www.brezel-baecker.de/videoclip

Bedømmelse

Fra : Skjalm


Dato : 03-07-08 08:34

Citat
Håber det kan bruges


Naturligvis!

Bedømmelse

Fra : LTPTiger


Dato : 03-07-08 08:54

Kaustisk soda....?????????

Kommentar

Fra : Hausbaer


Dato : 03-07-08 09:05

Ja Kaustisk soda...

Soda opløsningen er en 3% løsning som ikke er så farlig og når der bages sker følgende reaktion.

NaOH + CO2 -> NaHCO3

Så det er ikke farligt at bruge. Har selv overlevet i 36 år at spise Brezeln som er lavet på den måde.

Bedømmelse

Fra : KONG


Dato : 03-07-08 10:57



Bedømmelse

Fra : frieda


Dato : 03-07-08 11:14

Ja, jeg bor jo, hvor man køber Brezeln på ethvert gadehjørne, så jeg gider ikke bage dem.
De smager pragtfuldt.
Ved ikke om opskriften "holder", men prøver måske en dag alligevel at bage dem.

Kommentar

Fra : Hausbaer


Dato : 03-07-08 11:28

Hej Frieda

Ja der er jo nogle der er heldige...

Lad mig høre om den holder.. eller om der skal laves forbedringer i den..

Hilsen
Henrik

Bedømmelse

Fra : qfha


Dato : 03-07-08 12:32



Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177416
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407859
Brugere : 218876

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste