/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vin der kan gemmes og ikke kan
Fra : Odense
Vist : 2133 gange
100 point
Dato : 28-10-06 18:08

Hej

Jeg har lige købt en pro vin reol til 50 falsker, det ikke fordi vi drikker meget vin, men det ser godt ud i det nye køkken Det er mest til en fest og noget speciel vi kan finde på at bruge VIN... Så jeg vil gerne købe 30-40 flasker vin, men HVORDAN kan man finde ud af lige DEN vin kan gemmes i mange år, og IKKE kan ??? er der nogen triks til at finde ud af det...

 
 
Kommentar
Fra : dova


Dato : 28-10-06 18:16

Ja, spørg i butikken

Der findes så utrolig mange forskellige vine, nogen er gode at gemme, andre ikke, og det er ikke engang samme vin bare i forskellige årgange der er gode at gemme.


mvh dova

Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 28-10-06 18:28

Jeg var hos en vinhandler i går, og fortalte ekspedienten, at jeg gerne ville købe noget "gemmevin".

Ja tak sagde den venlige mand..... hvorlænge havde de tænkt dem at gemme den?? Århhhh bare til i morgen aften, svarede jeg.

Som Dova skriver... gå til en fagmand og fortæl ham hvad din plan er. Der er så mange muligheder som skal afstemmes efter pengepung, formål, smag og opbevaringsforhold.

In vino veritas

Kommentar
Fra : ans


Dato : 28-10-06 18:34

Køb denne bog, 2007 udgaven kommer snart

http://www.bookworm.dk/visanmeldelse.php?544

Desuden skal du være opmærksom på at vine udvikler sig på en anden måde i stueteperatur end i en vinkælder med konstant temperatur.

Mange vine bliver ødelagt i et køkken/alrum.

Men flot og prangende ser det da ud



Kommentar
Fra : Odense


Dato : 28-10-06 18:49

Jamen så er det flotte tomme falsker jeg skal have fingerne i hihi

Kommentar
Fra : transor


Dato : 28-10-06 19:03

Det er ikke godt at lægge gemmevin i en reol i et køkken.
Det meste gemmevin ( men ikke alt) hører til i den dyre ende, og så er det synd at ødelægge den.

Du kan f. eks få noget rimeligt Cahorsvin som kan tåle at gemmes. Der kan være masser af syre og rimeligt med alkohol. Det er bl. a. det der skal til en gemmevin

Kommentar
Fra : ziggy99


Dato : 29-10-06 00:31


Billig vin bliver som regel ikke bedre af at den gemmes, men der er mængden af tannin eller garvesyre der afgør hvor læne en vin kan holde sig. Garvesyren virker som et konsaveringsmiddel og indkapsler urenheder og når den er opbrugt vil disse urenheder sætte sig som krystaller eller bundslam i flasken. Dette er ikke ensbetydende med at vinen er ødelagt, blot at herfra går kvaliteten kun nedad. Hold flasken op mod et skarpt lys og se om vinens farve går fra rød til brunlig nuance.....så skal den snarest drikkes

Vin kan udemærket lagres ved temperaturer op til 20 grader, men over 25 grader risikerer man, at hvidvine begynder på en anden gæring, men visse rødvine vil have det fint selv ved så høj temperatur. Dog skal man undgå varmerør i nærheden af vinen. Det vigtigste er om temperaturen er nogenlunde konstant året rundt.

Der er - som før nævnt - vinmanden i supermarkedet eller vinbutikken der ved det hele og bør konsulteres, da han er vild med at dele ud af sin erfaring

Ziggy99


Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177429
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407948
Brugere : 218878

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste