/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
neutralisere smag
Fra : nannapige
Vist : 8605 gange
200 point
Dato : 07-06-06 18:38

Hej alle.
Er der nogen der ved, hvordan man bedst mindsker smagen af chilli i en ret med kød, kål, karry og chilli?
hilsen Nannapigen

 
 
Accepteret svar
Fra : transor

Modtaget 210 point
Dato : 07-06-06 18:51

For stærk smag kan i nogen grad dæmpes med fløde. Det fedter smagsløgene ind og dæmper de stærkeste smagsindtryk.

Specielt overfor stærk chili hjælper sukker også , ikke sødemiddel for det skal være osmosetrykket der hjælper.

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 07-06-06 19:10

chilli og peber der er for meget af - altid mælk eller fløde - du kan også purere kartofler men det virker på en lidt anden måde.

Gælder også hvis du får noget for stærkt - drik ikke vand - drik mælk

Kommentar
Fra : vil.du


Dato : 07-06-06 19:15

enig her - mælk, fløde eller kartoffel. Jeg purerer nu ikke kartoflern men koger den bare med et stk. tid - den er ikke så effektiv som mælkeprodukterne.

Kommentar
Fra : vaxen


Dato : 07-06-06 19:18

Og så kan det være fint at servere retten med nogle gode skiver agurk til - det gør man på indiske restauranter til fordel for os vesterlændinges sarte smagsløg

Vaxen

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 07-06-06 19:21

øhh - indisk mad er nu ikke specielt stærk (synes jeg)

Kommentar
Fra : transor


Dato : 07-06-06 19:35

Indien er et stort land (nogen siger en verdensdel) . Der er ikke nogen bestemt type indisk mad, det varierer kolossalt fra stat til stat. Madras carryretter kan godt være stærke.

Kommentar
Fra : vaxen


Dato : 07-06-06 19:40

Mirit, lad mig anbefale dig en tur på India Palace på H.C. Andersens Boulevard. Der er lidt godt til ganen - både af det, der brænder og det, der ikke gør... Og så i øvrigt agurkeskiverne

Forresten - noget, som inderne også bruger - det er skefuld cremefraiche, som man lægger på sin portion på tallerkenen....

Vaxen

Godkendelse af svar
Fra : nannapige


Dato : 07-06-06 20:00

Tak for svaret transor.
Tak for det gode råd, det bliver prøvet.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177429
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407950
Brugere : 218878

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste