Kan det være denne?
Margits solbærkage
Retten er: Diverse kager i form
Højtid:
Oprindelsesland: Ukendt oprindelsesland
Kilde: Ikke anført
Ingredienser: Dej:
75 g. smør
3 æg
2 dl. sukker
2½ dl. hvedemel
1½-2 dl. friske eller frosne solbær
Pynt:
1 dl. flormelis
1 spsk. vand
Smelt fedtstoffet og lad det svale lidt. Rør æg, sukker, hvedemel og det smeltede fedtstof sammen. OBS! Pisk ikke. Fordel dejen i et jævnt lag i en smurt raspdrysset form ca 22 cm i diameter. Fordel soæbærrene henover. Frosne bær behøver ikke optøes. Bag kagen på en rist nederst i ovnen ved 200 grader 25-30 min. I varmluftsovn ved 175 grader ca 30 min. Lad den køle noget af inden den løsnes af formen. Rør evt. flormelis og vand sammen. Fordel gla-suren over kagen og lad det stivne inden kagen serveres. Opbevar kagen køligt. Den er fryseegnet.
Tips:
Solbær kan erstattes med andre frosne eller friske bær.
Håber du kan bruge denne
Memuel
Link:
http://www.alletiders-kogebog.dk/