hej igen
´sådan skal det laves håber at det komme til at smage godt
Det er et par dejlige ting at have i haven. Valnød plukker man ca. 15. august, eller i hvert tilfælde i 1. halvdel af august. Dem skærer man igennem, til kvarter og dækker dem med snaps eller vodka og lader dem stå og trække i minimum 3 måneder, meget gerne længere. Det er udmærket med at fylde glasset 3/4 og så lige dækket med snaps, men der skal være luft over, af hensyn til iltningen, ellers kommer man ud for det jeg har hørt fra mange, at snapsen efter 3 måneder er lige så klar som da den blev startet, den får dog farve ved filtreringen.
Vil du bruge valnødder nu (okt), er det en lidt anden fremgangsmåde. Da skal nødderne knækkes og selve nødden tages ud, de brune vægge imellem nødderne skal fjernes, hver en stump, da de er meget bitre, lad dem trække i 3 måneder
Mandel er noget andet, den kan plukkes nu (okt) og de dækkes med snaps eller vodka, de skal også trække i minimum 3 måneder, meget gerne længere, 5 - 6 måneder vil være meget fint. For begge snapses vedkommende gældet at de vinder meget ved lang lagring, ca 5 år, enkelte siger enda 15 år, men de 5 kan fint gøre det.
_________________________________________________________