FRITEREDE JOMFRUHUMMERHALER MED KOKOS
Der anvendes: Til ca. 6 personer
30 friske jomfruhummer
10 spsk. friskreven kokosnød
mel
1/2 liter friture olie
Marinade af:
2 dl. limesaft
1 spsk. karry
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. salt
Frituredej af :
2 tsk. bagepulver
150 gram fint majsmel (3 dl)
60 gram hvedemel
2 1/2 dl. mælk
1 1/2 dl. kokosmælk (fra dåse)
4 tsk. olie
1/2 tsk. salt
Fremgangsmåde: Tilberedningstid 45 minutter + 1 – 2 timer til marinering af jomfruhummerhalerne.
1: Skyl jomfruhummerne under rindende koldt vand. Vrid halerne fra hovederne. Klip undersiden af halen med en saks og pil forsigtigt kødet ud. Fjern tarmen, den mørke streng, der går gennem halen.
2: Rør ingredienserne sammen til marinaden. og læg halerne i og lad dem marinere 1 – 2 timer i køleskabet.
3: Rør bagepulver, majsmel og hvedemel sammen. Rør mælk og kokosmælk i lidt ad gangen, sammen med olie og salt og rør det til en lind dej. Lad det stå og hvile i ca. 15 minutter.
4: Tag jomfruhummerhalerne op af marinaden og lad dem dryppe af. Varm friture olien i en tykbundet gryde til 180 grader. En franskbrødsterning på 1 cm. skal blive gyldenbrun på 1 minut.
5: Vend halerne i mel og dyp dem en ad gangen i frituredejen. Rum dem i kokos og kom dem i frituren, højst 4 – 5 stk. ad gangen. Lad dem stege, til de er gyldne, ca. 3 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Tip: Hold jomfruhummerhalerne varme i en varm ovn med ovndøren på klem. Server dem som forret med en dip af yoghurt, krydret med hvidløg, karry og stødt ingefær, samt en grøn salat til.