|
| Spegepølser Fra : Hefru | Vist : 1421 gange 140 point Dato : 13-02-11 21:04 |
|
Hej....
Jeg mangler nogle super gode opskrifter på spegepølse (Hvidløg, Chili, Søderjysk m.m.)
Så hvis der er nogen af jer derude der gerne vil dele jeres erfaringer, ville det bare være alletiders
Helst opskrifter du/I selv har afprøvet!
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 13-02-11 21:37 |
|
Hejsa.
Har du nogen mulighed for at ryge dem selv ???
| |
| Kommentar Fra : nord47 |
Dato : 14-02-11 00:05 |
|
7,5 kg kalvekød mager evt andet kød
7,5 kg flæskekød mager--------------
15 kg spæk
krydderier per.kg kød
35 g salt
1 g salpeter
5 g sukker
4 g peber (hvid)
2 g hvidløg
5 g farveopløsning
tarme
saltes 8-10 dage og tørres ved max.20 c
koldrøges ved max.18-20 c i ca.5-6 dage
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 14-02-11 09:30 |
|
Så er jeg her igen.
Jeg har en meget gammel opskrift som vi selv har brugt. Den stammer helt tilbage fra mine svigerforældre.
2½ kg oksekød
2½ kg magert svinekød
2½ kg kogte kolde kartofler
1½ kg flæsketerninger
rigelig finthakket løg og hvidløg
1 kop sukker
1 kop salt
2-3 tsk saltpeter hvis den skal være rød
peber og allehånde efter smag
½ - 1 l øl
Det hele hakkes 4 gange, spæges med øl og æltes igennem mange gange til det er sejt og fast.
Fyldes i tarme - fast stoppet - og saltes 5 - 7 døgn.
| |
| Kommentar Fra : Hefru |
Dato : 14-02-11 10:17 |
|
Hvor lang tid skal den røges efter saltningen?
| |
| Kommentar Fra : nord47 |
Dato : 14-02-11 10:50 |
|
5-6 dage ved [U]max 18-20c 60-80 mm tarme
se min første mail
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 14-02-11 11:04 |
| | |
| Kommentar Fra : the1best |
Dato : 14-02-11 11:59 |
| | |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 14-02-11 15:07 |
|
For dem der vil nyde spegepølse i de højere himmellag vil jeg da gerne anbefale nedenstående.
http://www.aalbaekspecialiteter.dk/
De har egen butik i Farre lidt syd for Give, men desværre ikke salg over nettet, og vil nok heller ikke ryste op med nogen opskrifter
Jeg har besøgt butikken et par gange, de har også andre skønne produkter.........og et glubende sultent kasseapperat
| |
| Kommentar Fra : nord47 |
Dato : 14-02-11 15:21 |
|
Hi piaskov
mener du,at kødet skal hakkes 4 GANGE, så bliver det jo en smøre pølse,normalt hakkes kødet delvis frossen i en hurtighakker aldrig som hakket kød,da kødet smøre når det bliver "varmt" derfor hakkes det frossen eller bruges tøris.
| |
| Kommentar Fra : Hefru |
Dato : 14-02-11 16:51 |
|
Tak for de gode svar indtil videre! Jeg holder lige tråden åben og ser om der ikke kommer flere opskrifter ind :)
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|