Her er Kims opskrift på middagsretten, som nok skal spises i starten af turen:
200 g svinemørbrad pr. person
120 g ris pr. person
Puvler-sauce efter smag og behag
Smør eller olie til at stege i
Barbecue-krydderi
Salt til risene
Evt. smør og pulvermælk til saucen. Læs på pakken!
Mørbraden kan fryses eller bestilles vacuumpakket hos slagteren. Det forlænger holdbarheden.
Fyr op under et passende antal Trangiaer eller benzinbrændere. Pas på med brænderne, de afleverer ca. lige så meget effekt som den store kogeplade derhjemme, men på et langt mindre areal. Kombineret med tynde gryder giver det optimale betingelser for at brænde maden seriøst på.
Risene sættes over. Erfaringsmæssigt skal man bruge lidt mere vand end angivet på pakken, ellers bliver de øverste ris noget hårde.
Mørbraden skæres i skiver á ca. 1 cm og steges. Vær omhyggelig med hygiejnen! Råt kød kan indeholde farlige bakterier, og det har du ikke taget nok toiletpapir med til at kunne klare. Vask gryder og skærebrætter omhyggeligt med varmt vand og sæbe bagefter, og brug forskellige gafler til at tage det rå og det færdige kød. Stykkerne krydres og steges på panden ved høj varme. Når den klare kødsaft siver ud, er stykkerne klar.
Mens kødet steger laves saucen. Vælg en sauce hvor der kun skal tilsættes vand, eller tag smør og evt. mælkepulver med. Lav saucen tynd - den bliver hurtigt kølet af, og så får den konsistens som havregrød hvis den er for tyk fra starten.
God apetit!
Marts 2003
Hvorfor spise det tørt og gammelt, når man kan få det varmt og friskt? Det er nemt at tage brød med hjemmefra, men det holder ikke særlig længe og bliver hurtigt tørt og fladmast i rygsækken. Med denne opskrift er det lettere: tilsæt vand, rør rundt og steg brødet på dit Trangia. Ingredienser:
4 dl mel
1 spsk bagepulver
lidt salt
1 tsk timian
1,5 dl vand
2 spsk olie
Bland de tørre ingredienser hjemmefra i en pose. Så kan du tilsætte vand og olie når brødet skal bages og ælte dejen direkte i posen. Åbn posen, tryk dejen på plads i panden med fugtige hænder, så fingrene og dej ikke klistrer sammen, og tænd Trangiaet. Brødet er klar, når det er blevet brunt på begge sider. Velbekomme!
Tip fra Nicolai Schipper Jespersen: Resultaatet bliver bedst, hvis spareringen på brænderen er ca. halvt åben.
http://www.vandreklub.dk/laesestof/turbeskrivelser/
Der er et par opskrifter mere til inspiration...
http://www.dkek.dk/madopskrifter.htm der er osse mad til trangiaen...
velbekomme!!!
Christina