|
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 19-03-08 10:33 |
|
Det er da klart de ikke vil sælge surbrød...........det er besværligt at lave og så holder det længere og du kommer ikke så tit og køber.
Ps. Jeg holder meget af surbrød med kommen, naturligvis.
(Københavner)
| |
| Kommentar Fra : hidane |
Dato : 19-03-08 11:06 |
|
jamen, det ER da klart....
og ja - det var netop surbrød med kommen
er der en opskrift et sted måske??
| |
|
Surbrød
25 g. gær.
1/4 l. kærnemælk.
1 dl. vand.
2 tsk. salt.
1 spsk. kommen.
500 g. sigtemel.
Til pensling:
Sammenpiskede æg.
Kommen.
Gæren smuldres og røres ud i lunken vand. Lun kærnemælk og hæld den ved.
Rør halvdelen af melet i væsken.
Tilsæt resten af melet, salt og kommen og ælt dejen godt igennem, til den er smidig.
Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 45 min.).
Slå dejen sammen og form den til et brød.
Lad dejen efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min.
Surbrødet pensles med sammenpisket æg og drysses med kommen.
Bages 30 - 40 min ved 220 grader.
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/1095/Danmark-opskrifter/Surbroed
Velbekomme
| |
| Kommentar Fra : Smokei |
Dato : 19-03-08 20:35 |
| | |
|
nåede da lige at blive forvirret
| |
| Kommentar Fra : Smokei |
Dato : 19-03-08 21:16 |
| | |
|
Ja, det har jeg også foreslået - dog med en anden opskrift
| |
|
Okay
| |
| Kommentar Fra : hidane |
Dato : 25-03-08 09:42 |
|
se, nu fik jeg ikke helt svar på mit spørgsmål om, HVOR i Århus man stadig kunne købe surbrød - men istedet en opskrift på hjemmelavet surbrød - den blev også prøvet med nogenlunde succes - så næsten fuld point til HelleBirgitte
MEN det kunne nu have været rart med et klart svar - hvis altså nogen har det?
| |
|
Jeg er da glad for, at brødet blev godt
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|